Voľne položená hydroizolácia proti vzlínavej vlhkosti

Keď chcete rozhádať projektanta, majstra, stavebný dozor a predajcu, opýtajte sa ich otázku, či je vhodné voľne položiť (len v spojoch a prestupoch nataviť) asfaltové pásy ako hydroizoláciu proti vzlínavej vlhkosti na podkladnom betóne (platni). Prečo sa všade stretávame s nevyhnutnosťou lepenia a predchádzajúcemu penetrovaniu asfaltových pásov vo vodorovnej polohe, ktoré sú zaťažované najprv obvodovými múrmi a neskôr aj celou skladbou podlahy ? V zahraničí sa to tak nerobí - majú iné asfaltové pásy ?
Odpovedať
Profilova fotka
Preto ze u na na vsetko cakas takze poloz a ztav dokopy a pockaj na vietor. Okrem toho ked je natavena nezakopavas
Odpovedať
Ja som akurát teraz odstránil starú podlahu. Pásy boli len položené, škvara nad nimi úplne suchá, pod nimi mierna vlhkosť. Takže fungovali 50 rokov aj keď boli len položené. 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@purplesticks ako viete, že všetci lepia?
Odpovedať
Profilova fotka
@purplesticks ano maju. Fatrafol
Odpovedať
@jan45 u nás na východe vidím len lepiť. Na youtube som videl nemcov len voľne položiť. (a boli to asfaltové pásy, nie fatrafol @muska414 )
Odpovedať
@wolodymyr to zakopávanie by som ešte prial ako pádny dôvod lepenia. Ale to mi stačí nalepiť len 15cm presah od múra - pod múrom môže byť len položená.
Odpovedať
Profilova fotka
@purplesticks lepí sa hlavne pod múry aby sa nepohli pri zakladaní stien, potom sa kladie volne s lepením spojov. Ale potom nie je čo fakturovať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?