Cena za m2 úžitkovej plochy RD

Zobraz úvodný príspevok
Dobrý deň, potrebovala by som zistiť od tých z vás, ktorý ste práve dostavali,prípadne momentálne prebieha stavba vašich RD, koľko cca vás stojí meter štvorcový úžitkovej plochy vášho domu. Ide o to,že my momentálne riešime projekt a nedávno nám jeden kamarátov známy, ktorý pracuje v stavebníctve povedal,že máme rátať so sumou 2000€ za 1 m2. Na druhej strane, ďalší známy ktorý pracuje so stavebninami nám povedal,že suma bude cca 1200€. No a to je podstatný rozdiel! Pretože ak by sme rátali so sumou 2000€ za m2, stavba by bola vysoko nad naše finančné limity. Podotýkam, že si neplánujeme dávať do domu žiadne talianske obklady a podlahy z masívu,žiaden zbytočne drahý luxus. Stavebný materiál Ytong. Stavať budeme priamo v NR. Tak teraz sme tými rozdielnymi cenami trochu zaskočení... Ďakujem za vaše príspevky!
Odpovedať
1
2
Začali sme stavať na začiatku pandemie, všetko firma na kľúč. Na začiatku polozkovy rozpočet vychádzal cca 1200-1300€/m2. Rozpočet sme už daaavno prekročili, teraz je to na zhruba 1500-1600€/m2 a to sme ešte neskončili, ešte chýba fasáda, dvere, exteriérové žalúzie, chodníky, okolie, plot...a to máme jednoduchý dom kocka, žiadne veľké okná, žiadne vikiere...ja si myslím, že tých 1200 pri stavaní na kľúč pri dnešných cenách reálne nie je.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja idem stavať poschodový drevodom na kľúč (cca za mesiac začnú stavať) cenovú ponuku na komplet aj so základovou doskou mám aktuálne 1350€/m² úžitkové plochy domu.
Odpovedať
@veroni415 4900e Buderus WPLS 8.2 s funkciou aj chladienia a s 300l nadzou na TUV. uz po odcitani dotacie 2850e
Odpovedať
@peci100 a to ťa prosím vyšlo aj s montážou a všetkým čo bolo k tomu treba?
Odpovedať
Montovany drevodom bungalov s rovnou strechou a zasyp, 150m2 dom s garazou + 22m2 terasa na rovnakych zakladoch ako dom (zakladanie vo svahu dvojnasobok beznej dosky) 1440 e/m2 pri 150m2 (terasu nepocitam) Lenze zalezi od vybavenia (u mna, drevohlinikove okna vacsich rozmerov, vyssie az najvyssie rady vsetkych spotrebicov, podlahy 22e/m2, velkoformatove obklady 150x75, sanita Duravit a Hansgrohe, fasadne obklady, dyhovane dvere 210cm s bezfalcom + 3x reverzy, alarm, datove a satelitne rozvody, priprava na klimatizaciu, rekuperacia, ext zaluzie, nadrz na vodu, pivnica samostatna, vyssia cenova kategoria nabytkov a vybavenia...) Nejaky bezny standard treba urcite dnes pocitat od 1300e/m2 bez terennych uprav zahrady, plotu, zamkovej...
Odpovedať
Profilova fotka
My sme stavali v 2021 (stihli sme dosť ešte pred najväčším zdražovaním), stavala nám firma, dom v kopci, s prevýšením cca 2,5-3m a zložitými zakladovými pomermi. Zastavaná plocha (4 izbový drevodom )okolo 105m² + 20m² nezastrešená terasa (tá je navyše), strecha plech s povrchovou úpravou, dlažba,podlahy, sanita z tých lacnejších. Pivnica pod cca 1/3 domu. V cene kuchyňa, krbové kachle, sanita, vonkajšie izolácie, sokel bez povrchovej fasády/obkladu (v predu cca 20cm výška vzadu celá výška pivníc cca 2,5m) iba osieťkované), prípojky, a viac menej aj papierovačky. Bez úprav pozemku,plota atď.... Pivnice bez vnútorných omietok vody a elektriny. Cena cca 130 000. (Nerátala som to podrobne) Ale základy s pivnicou a terasou nás vyšli okolo 40 000 (rozloha priestorov v pivnici je okolo 30m²). Prípojky cca 8000 a samotný dom okolo 75000. Všetko nám robila firma (okrem kuchyne, tú nám robil stolár živnostník). Pozemok si už budeme upravovať sami, postupne. Tiež sme mali obmedzené finančné možnosti a domček je malý, žiadna hacienda. (Zväčšila by som jedine obývačku na úkor terasy). No nám tak celkovo úplne stačí, na upratovanie pre človeka čo robí 12ky až príliš 😂 Tak asi je len na vlastnom zvážení, či investovať do domu s plochou 130m2 vrchného podlažia aj nad vlastné finančné možnosti, alebo urobiť niekde menší kompromis, prípadne zohnať iný pozemok. Neviem ako sa to ráta, ale keď dám 89(úžitková plocha domu)+20 terasa +30 pivnica, tak cena je okolo 1200€/m²
Odpovedať
Súhlasím s väčšinou čo napísali vyššie pri súčasných cenách sa na 1200€/m2 za tehlový dom nedostanete. Ak sa uskromnite s vybavením tak by to mohlo teoreticky stačiť na samotný drevodom bez akýchkoľvek terénnych úprav. A zatiaľ ceny rastú každý mesiac takže treba rátať s vyššou finančnou rezervou. Nám cena narástla o cca 15-20% od doby keď sme začali riešiť projekt až do doby kým sa začalo stavať. U nás v marci 2022 základy za 80€/m2 (do výšky 2 radov tvárnic). + cca 840€/m2 zastavanej plochy do etapy holodom drevodom v máji 2022. Samozrejme v cene nie sú prípojky, projekt, tepelné čerpadlo, fotovoltaika, vnútorné vybavenie atď. Takže výsledná cena môže byť oveľa oveľa väčšia podľa toho čo všetko si tam naprojektujete.
Odpovedať
@veroni415 ano 1800e montaz technickej. sicke veci okolo toho a 350e spustenie a zaskolenie.. zvysok cerpadlo... minus dotacia a vysledna suma na fakture
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som na 800€/m2 a mam aj drevene podlahy 😄 no vsetko svojpomoc samozrejme…
Odpovedať
Profilova fotka
No my sme zacali minuly rok. Teraz riesime omietkarov a cena sa pohybuje 13.8m2 s tym, ze niekto rata otbory, niekto nie, plzs navyse byvaju pripravne prace, brusenie. Elektrikar vysiel na skoro 6500€, vodarenske prace do 2800 aj s 2 geberit systemom, a mini elektrickym kotlom. Podlahove kurenie infra panely do 4000€ to bude. Okna boli okolo 12000€. Nie je podlahovy EPS 150S, cenu nikto nevie garantovat a ani vyrobu takze asi kupime drahsi styrodur za 2400€. Zelezo, drevo zdrazelo. A to mame mini dom ako chalupu do 110m2 plochy takze u Vas ta cena bude o dost vyssie. Ono je to o nervy jednak s firmami, zivnostnikmi kym to clovek obvola, porovna cenove ponuky. Inac aj doprava stupla lebo to treba na stavbu dako prepravit. Kedze to mame na vikendovy relax tak napr teraz by som uz nechala pozemok tak a nestavala, kedze byvat mame kde a toto je na oddych.
Odpovedať
@muska414 koľko m2, ako dlho si staval a kedy si dokončil stavbu?
Odpovedať
Profilova fotka
@peter977 105m obytna plus terasa 20m 2 roky.
Odpovedať
Profilova fotka
@peter977 dokoncujeme teraz. Cakame akurat za kuch. linkou
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?