Cena za vystavbu zakladov - skusenosti :)

Dobry den. Sme v zaciatkoch vystavby, konecne sme sa dockal aj my... :-) Vzhladom na chybajuce skusenosti v tejto oblasti, hladame odpovede na mnohe otazky. Momentalne riesime len hrubu stavbu a vsetko co s tym suvisi. Zaklady... Partia dvoch zivnostnikov nam ponukla komplet základy – material s pracou (prikladam foto podorysu) za 20.000e. Este nemame presne preratane, moze tam byt + - nieco na materialy. O ten vsak teraz nejde. (Nestaviame protiatomovy kryt, rovinaty pozemok, zhrnuta ornica) Za komplet pracu (od vykopov az po zaliatie) si uctuju rovnych 5.000 Samozrejme kazdy sa ceni inak, respektujeme to, ale nam sa to zda pri danej velkosti zakladov dost vysoka suma. Budem rada ak ma vyvediete z omylu. :-| Chcem si precitat Vase názory, skusenosti. Prosim vyvarujte sa invektiv, naozaj nechcem vyvolavat hadky. Treba si uvedomit, ze tu radite casto aj laikom a ludom, ktori v danom obore nemaju absolutne ziadne skusenosti. Dakujem za kazdy vecny nazor. :-)
Odpovedať
1
2
Hľadajte iných, za tie peniaze môžte mať základy na xps
Odpovedať
@pepo344 xps (?) :-)
Odpovedať
@aemka Čo všetko je v cene? Aj zateplenie základov, hydroizolácia pod základovú dosku? Je pozemok v rovine, sú v cene aj terénne úpravy? Aký je termín dodania základov, budú to mať hotové za 3-4 dni alebo im to bude trvať mesiac? Dali Vám rozpis materiálu v cenovej ponuke?
Odpovedať
Na presny rozpis materialov cakame. Ten predbezne pocitali do 15.000. (Bola to zatial len slovna vymena informacii.) Mna zaujima skor cena za pracu. Ci uz to dvaja zvladnu za tyden alebo za mesiac (ide stale o rovnaky objem prac) nehra v pripade ceny rozdiel. Ako pisem vyssie, pozemok je rovinaty, vymerany geodetom, pripraveny na vykopove prace.
Odpovedať
@peter977
Odpovedať
Profilova fotka
@aemka Úplne zbytočná otázka, ak chcete nájdite si inú partiu ktorá vám to tiež nacení a zoberte tú lepšiu ponuku. Čo vám pomôže že tu vám nejaký "odborník" povie že to je veľa alebo málo.
Odpovedať
@martosko uz sa stalo. oslovili sme dalsie firmy. zaujima ma nazor, preto sa pytam. vaš mi moc nepomohol. ale dakujem.
Odpovedať
asi niekde do 15 000 by som hladal takto v rychlosti ak sa na to pozriem...len nechapem preco v dnesnej dobe projektanti robia tie zbytocne ochladzovacie rohy, ten trend by mal byt kompaktna budova s dobrym faktorom tvaru...ci sa mylim , ze energie uz pojdu len dolu...?
Odpovedať
Nam teraz robili zakladove dosky - dom cca 120m2 a garaz 60m2, mali to traja chlapici hotove za 2,5 dna a platili sme necelych 11000 za vsetko.
Odpovedať
@gaabinka dakujem za prispevok. zaklady budu mat 130m2 (v tom je aj dvojgaraz). 20 tisic sa mi zda prehnane, navyse je to aj manzelov znamy. :-| mal stavat cely dom, tymto tempom by sa nam to dost predrazilo... som zvedava na zvysne ponuky. dali sme vypracovat este 2 firmam.
Odpovedať
@maxogo dakujem za odpoved. co sa tyka "rohov", je to kompromis. kazdy mal ine predstavy, vstupil do toho aj projektant, toto bola finalna verzia s ktorou sme boli spokojni vsetci. :-)
Odpovedať
@gaabinka *170m2 (aj s garazou). som sa sekla pri pisani.
Odpovedať
Článok sa načítava...
210m2 zastavanej plochy, zaklady pod bungalov, v cene : zhrnutie ornice,vykop pasov, zakladovy zemnic, prestupy kanalizacie, kanalizacia, zasyp a hutnenie, DTcka 25ky, roxory, karisiete, beton do salovaciek, beton na platnu, beton z betonarky a na kazde betonovanie pouzita pumpa, uplne svojpomocna vystavba ma vysla na 7500. V cene je aj material,ktory vyuzijem aj nadalej, ako salovacie dosky, roxory a par karisieti co mam navyse.
Odpovedať
Zaklady sme robili v roku 2017, plocha 145 m2, rovina, o nic som sa nestaral a partia to mala hotove za 6 dni v cene 11800. V cene vsetko : bager, kamen, strk, DT, beton 55m3, zelezo, kanalizaciu, styrodur, proste vsetko. A to este odviezli na ulozenie par tatier hliny, lebo nebolo miesto na pozemku.
Odpovedať
Pri stavani základov chodte jednoznačne po cene nerieste ani kvalitu ani použité materiáli jednoducho povedané ako vam tu všetci týto sa mozvaný odborníci radia cena je dôležitá nekopte základy na meter dajte len 40cm. A pod platňu nedajte makadám ale plastové fľaše bude to tak super a hlavne lacné . Potom tu budete môcť vyplakávať ako ste to mali lacné a na p...u
Odpovedať
@aemka áno XPS pozriete môj album pochopíte, základy pre pasívne stavby
Odpovedať
@aemka rada nad zlato , nestíhate do zimy pod strechu čiže iba základy, nájdite si dvoch živnostníkov ktorý to už robili a nemôžete viac ako 12 tisíc za to dať, prípadne svojpomoc sa oplati
Odpovedať
@igor758 Este raz a pomaly.... Kto tu riesi material??? O akych plastovych flasiach sa bavite?? Pytam sa na cenu prace. Este raz.... CENU PRACE.... Bolo by fajn citat s porozumenim. Presne do tejto roviny nechcen sklznut. Urazky a nic nehovoriace komentare si prosim nechajte pre seba. Dakujem.
Odpovedať
aemka....tu je vela takychto ludi, bez porozumenia...len degradovat a podryvat to, co ostatni, ktpry napisu svoju skusenost a chcu sa podelit nejakou radou...tu sa neoplati vela krat ani reagovat a pomoct niekomu,kvoli takymto ludom. Cena prace je dost vysoka. Ale to pri kazdej praci,ktoru date robit niekomu inrmu.Ja som napisal kolko ma vysla platna. Staviam dom, dvoma rukami, bez pomoci. taha sa mi to od maja. Neplatim nikomu za pracu, odrobim si sam....a skusenosti na postavenie domu mam dost. kazdopadne ja som svojpomocou len na zakladoch usetril 6000. Co je cena prace. Takze 5tis pri zakladoch vo vasom pripade by nemuselo byt az tak vrla. Vazne sa spytajte viacerych partii ci firiem za kolko by to vystavali. S tym istym materialom.
Odpovedať
@roxo99 Dakujem za podporu. :-) Ked som citala niektore diskusie, veru dlho som premyslala ci vobec prispiet. Prave preto, co pisete. Ale za PC z pohodlia obyvacky sa tu kazdy moze tvarit za co chce. Takze beriem to s rezervou. ;-) Je dobre, ze si to viete porobit sam. Urcite sa vela usetri. Aj na ukor casu, ktory tomu venujete. U nas zial svojpomoc neprichadza do uvahy. Prisla nam rano prva cenova ponuka (vyrazne nizsia), takze sa len potvrdili nase vypocty. Este cakame na vyjadrenie druhej partie. Som zvedava... :-)
Odpovedať
@aemka 15 x 10 všetko svojpomocne, salung perimeter (XPS) a cena komplet 7000,- . Mne sa nepozdáva skôr tá cena za materiál... Aj keď je to odhad, tak musí byť riadne nadneseny...ak vám budú robiť firmy, pod strechu to tento rok v pohode dáte, len či tých strecharov máte zajednanych...predsa len zo dňa na deň nezoženiete nikoho.
Odpovedať
@14054 ak zmenime firmu na tu lacnejsiu, tento rok stihame len zaklady. strecharov mal zabezpecit povodny stavitel. tympadom by vsetko padlo a hladame lacnejsich. uz sme s nim boli dohodnuti takmer rok, no cely ten cas nebola rec o konkretnej sume za pracu. vzdy sa to odkladalo, vraj ked to bude aktualne...atd. a teraz tyzden pred vykopom povedal 5.000 za pracu len na zakladoch. za kolko potom postavi mury? za 15 len praca? 8-( spominal raz, ze cena prace je rovnaka ako cena materialu. ani podla toho to vsak nesedi. to by potom vychadzalo 15 material + 15 robota... len za zaklady... =-) =-)
Odpovedať
Ja som mal 153m2 okolo 5500 nakomplet robil som to sam s brigosmi co davali DTcka zelezo,zabovali... ale uz su tomu 3 roky :D ale realna cena za pracu na tieto zaklady je nieco medzi 1500-2000 @aemka inak takto ze co matros to praca nacenili aj mne :D beton do zakladovych pasov 2500,- robota 2500,- Hrubu stavbu mi nacenili na 44 000 real bol okolo 25 000.
Odpovedať
@lukas2589 hrubu stavbu komplet? (teda zaklady + mury?) ak sa budeme takto dotahovat s nim na kazdej cene zvlast, budeme stavat aj tri roky. :-D
Odpovedať
Zaklady-135m2, 2 rady DT, styrodur na salung, komplet so zdravotecnikou a bleskozvodom 8000e na kluc. Zapadne Slovensko 2018. Hruba stavba bez okien s kominom a hydroizolaciou celej plochy - 29 000e. Ta vasa cena nie je v poriadku, pozor. +
Odpovedať
@aemka zaklady mury strecha :)
Odpovedať
@aemka Ja si myslim , ze za tu cenu musite mat uz vytiahnute aj obvodove mury . Samozrejme ze material+praca na mury by mali byt uz zapocitany do tych 20000 eur.
Odpovedať
@aemka No tak to sa mi na 170m2 zda vela, este ked je to znamy... My mame dokonca v garazi ovela hrubsiu vrstvu betonu, lebo manzel tam bude mat zdvihak na auta.
Odpovedať
@aemka mne teraz robili a pomer cena prace a cena mat. ten isty 1:3
Odpovedať
@stanlee nonuz sa to bude menit na 1:4 :) Beton pumpa a viacej materialu :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?