Betonovanie v teple

Ahojte, po dnesnom betonovani (bolo cca 30 stupnov) som po 4-5h od betonaze polial beton. Pri polievani (rozprasovacom, nie priamy prud) sa zacala zvrchu deky odlupovat vrchna, velmi tenka vrstva. Myslite, ze som polial neskoro? Bude to mat vplyv na pevnost resp moze sa beton v priebehu nasledujucich dni drolit? Beton bol z domiesavaca (nie suchy). Dakujem
Odpovedať
na pevnost nie. ja to vidím iplne normalne. jemna stvrdnuta vrstva cementovéjo mlieka. pozametas prach a bude vymaľované. drolit sa nebude.
Odpovedať
Kazdopadne poliate to malo byť skôr... Alebo aspon zakryté mikroténovou fóliou... akcia "rychly prachy"
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

Kazdopadne poliate to malo byť skôr... Alebo aspo…
@kejsix uz polievam stale, hned ako zacne schnut uz taham hadicu. Planujem tak cely vikend.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od petrrr:

@kejsix uz polievam stale, hned ako zacne schnut …
@petrrr don't worry, všetko je all right. Toto je cementové mlieko, ktoré sa vyzrážalo na vrchu. Polievaj cez víkend častejšie a cez týždeň občasne. Nemusíš poliať nasledujúcu sekundu, keď povrch betónu vyzerá suchý - len ho proste nenechaj preschnúť a dodávaj mu primerane vodu. That's all.
Odpovedať
Zliať a zakryť maliarskym mikrotenom, aby sa voda neodparovala. A môžeš ísť na orosené v kľude.
Odpovedať

@kejsix uz polievam stale, hned ako zacne schnut …
@petrrr Hlavne žiadnu paniku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

Zliať a zakryť maliarskym mikrotenom, aby sa voda…
@kejsix ""A môžeš ísť na orosené v kľude."" V takom teple aj na 3-4....🍺+🍻+🍺+🍻atď...😋
Odpovedať
Vďaka všetkým :) orosené bolo výborné ;)
Odpovedať
Profilova fotka

Vďaka všetkým :) orosené bolo výborné ;)
@petrrr tvoj beton mal vela vody v sebe.., preto mas hore tu skrupinu....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?