Postup pre vymurovanie betónovej vodovodnej šachty

Profilova fotka
Ahojte, vedel by mi niekto poradiť presný posup pri vymurovaní betonovej vodovodnej šachty. Či je potrebné lôžko.. či sa lejú základy.. jednotuchý postup ako na to, ideálne ja s fotkami. Ďakujem.
Odpovedať
Pozri si album uzivatela mirom113.. ma to tam pekne pofotene aj vysvetlene. https://www.modrastrecha.sk/blog/miro...
Odpovedať
@boris1994 potrebujes kvoli prezazdnosti autom alebo preco betonovu ?
Odpovedať
@milan_vt ale on chce murovanú, nie monolit :D
Odpovedať
@boris1994 ahoj, ja som robil taku sachtu na betonovych zakladoch sirka 20cm, steny su z DTciek 15tky, 2x2x2m je rozmer sachty strop je zelezobeton 15cm hruby, zatial je to ok, na spodok pojde strk alebo makadam.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@milan_vt Akurat zajtra začínam.. No najprv sa idem ujistiť u vodárov, akú šachtu tam murovať. Nakoľko prívod vody na pozmok mam -175 cm od nuly, pričom 0 je samozrejme cesta.. Otázka, aké lôžko mám spraviť ? Betonove? štrkove a na to beton so sietovinou? Popripade robit ešte zaklady tej šachty?
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell Betonovu, pretože som stará škola a mam na to čas sas tým pohrať.
Odpovedať
Zdravím, otázka na všetkých čo majú betónovú šachtu. Mám v pláne robiť šachtu o rozmere 2,2x2,7 metra z DT20 položených na 30x30 cm železobetónových pásoch, stred bude makadam. Akú výstuž a hrúbku vrchnej deky ste dávali ak rátame s 30cm navážkou hliny na vrch?
Odpovedať
Profilova fotka
@tyrinko na toto ti neviem odpovedať.
Odpovedať
@tyrinko zrez poslednu radu dt na polovicu (vytvoris si salung) daj tam 2x kari rohoz 150x150x6 a moz po nej smelo i osobakom chodit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?