Betónová platňa pod záhradný domček?

Ahojte, ako ste riesili zaklady pod zahradny domcek. Chcel by som spravit betonovu platnu. Treba ist do nemrznucej hlbky alebo staci ju spravit v ramci obrubnikov, teda cca 10cm zhutneny makadam, na to spravit obrubniky vysoke 20cm, do toho potom este povedzme 5cm makadam a 15cm beton s kari sietou. Bude na tom montovany dreveny zahradny domcek rozmeru 2x3m. Moze byt problem pri velkych mrazoch? Dik za rady a vlastne skusenosti.
Odpovedať
@marekcholeva ja mam tak spravene a ziadny problem dal som aj karysiete a este som kupil aj vlakna do betonu
Odpovedať
Nie, nemyslím si, ak to spravíš poriadne. Treba dať do betónu karysiete riadne tak ako pri bežnom základe a máš vystarané
Odpovedať
Profilova fotka
@marekcholeva je to premrštené, ak má domček vlastnú podlahu, stačí 6 ks betonových dlaždíc na podsypaný štrk pod dlaždicami
Odpovedať
Jeeminenko pod dreveny zahradny domcek zaklad ako pod jadrovu elektraren? Ved ak nechces spravit ako pise @jan45 tak vyrovnaj podklad a zabetonuj 10 cm hrubu platnu a ak das karirohoz mozes tam skladovat po strechu nalozene kolajnice a nic tomu nebude.... ludia neblaznite,pod montovany zahradny domcek 2x3 robit zaklad je vyhodenie penazi...
Odpovedať
Staci zhutnit spodok aj s kamenom, na to bud tvarnice na rohy, alebo odliat 10cm platnu s karirohozou a mozrs tam parkovat stihacku. Kamarat ma v lese, na sikmej pode postavenu polovnicku chatu na betonovych kockach, je to stavba 6x8m, aj s podkrovim a stoji to 20 rokov bez najmensej deformacie
Odpovedať
@jan45 Praveze nebude mat vlastnu podlahu. Ide mi skor o to aby si mysi nerobili mestecko pod tym domcekom, preto to chcem vybetonovat a bude k tomu este aj 2x3 pristresok so zamkovou dlazbou, tak chcem rovno obrubniky potiahnut aj okolo domceka. Pod zamkovu samozrejme nebudem betonovat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch

Odpoveď na príspevok od marekcholeva:

@jan45 Praveze nebude mat vlastnu podlahu. Ide mi…
@marekcholeva chcem sa spýtať či ste to nakoniec spravili tak ako ste pôvodne plánovali s obrubnikmi, makadamom a kari sieťou? Riešim podobnú situáciu, platna 7x3m na ktorú dám zamkovu dlažbu. Bude slúžiť ako plocha pre vírivku, pergol pripadne malý domček. Pre mňa dôležité aby ta váha vírivka nedeformovala dlažbu, preto dávam pod to betón.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?