Záhradný domček na DT stĺpoch

Zdravim Vás. Chcel by som sa s niekým poradiť ohľadom základov na DT stĺpoch. Plánujem si postaviť drevenú záhradnú chatku 6x4 na DT stĺpoch a to nasledovne. Spravil by som 12krát 50x50x100 cm betonový základ po úroveň zeme. Na tento základ, by som dal 2x 30x30 DT tvárnice, ktoré by som tiež zalial s betónom. Vzdialenosť medzi stĺpmi by bolo 155-160 cm. Podľa vás by to bolo stabilné, alebo mal by som dať viac stĺpov? Ďakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@dlbvmti chýbajú tu základe informácie....aký ty zeminy máš? (Únosnosť) Ale celkovo použiť také základy na záhradný domček mi príde moc prehnané.
Odpovedať
@logo22 Rozbor zeminy nemám, ale tipujem na hlinito-piesočnatú zeminu. Bude to menšia, celoročne užívateľná chatka viď foto.
Odpovedať
@dlbvmti a preco takto riesit zaklad?treba tak vysoko?ved nie je jednoduchsie vykopat pasy a hotovo?
Odpovedať
vyskúšaj potom radšej stavbu na zemných vrutoch. https://www.google.com/search?q=stavb...
Odpovedať
Profilova fotka
@dlbvmti nechcem byť zlý ale načo to vlastne riešiš ty? Toto budeš mať v projekte, ktorý musíš mať.
Odpovedať
@dlbvmti V zemi nižší základ a viac DT, tak aby si nemusel debniť aj samotný základ a jeho horná hrana bola pod úrovňou terénu.
Odpovedať
@marcel714 Je to záplavová oblasť, pri Váhu.
Odpovedať
@logo22 Dôveruj, ale preveruj😉
Odpovedať
@spiderhst základ ani nechcem debniť. Vykopem 50x50cm a 1m hľboké jamy, ktoré zalejem betónom po úroveň terénu a na to potom dám 2xDT. Len nad tím uvažujem, či stačí meter hĺbka, alebo je to veľa. A vzdialenosť medzi stĺpmi tých 160 cm či nie je veľa.
Odpovedať
Profilova fotka
@dlbvmti podla mojho nazoru ti to bohato staci ,aj hlbka 1m(dal by som aj 80 cm ale nepoznam podklad a tych 20 cm je uz jedno ,nezmrzajuca hlbka je u teba mensia ) aj vzdialenosť medzi stĺpmi bude v poriadku len by som samozrejme previazal zakladovy beton s DT roxormi inak podla mna to musi uniest aj vacsi dreveny dom (ked pozeram na tv ako v kanade stavaju velke zrubove domy tak mam pocit ze su tie zaklady slabe ale vsetko im drzi a maju to vacsinou vo svahu ) a co sa tyja projektu ten do 25 m stvorcovych nepotrebujes vyska 5m- staci nacrt a stavebna ohlaska + snad este meno dozoru to je moj nazor staval som nieco podobne s omnoho horsimi zakladmi a v strede je velky strom ktory naraza do konstrukcie a cuduj sa svete vsetko uz 10 rokov drzi len musim vyrezavat vacsi otvor do strechy kvoli stromu stale sa zvacsuje x-) vela zdaru a netreba sa bat toho
Odpovedať
@staco Ďakujem za radu. Najprv som rozmýšľal nad 80cm hĺbkou, ale keďže je tam taká hlinito-piesočnatá zemina, tak asi lepšie bude ten 1 m. Samozrejme železo ide do toho a bude to spojené s DT. Bol som na stavebnom úrade, aby som si dal ohlášku na drobnú stavbu (do 25m) a hneď som bol usmernený, keďže na tom pozemku nestojí hlavná budova, tak na ohlásenie nemôžem stavať, takže potrebujem na to projekt. Len chcem byť trošku v obraze s vecami, preto sa aj pýtam.
Odpovedať
@dlbvmti nie som si istý, ale keď je strecha terasy pripojená na dom presiahol si plochu 25m2. Čiže stavebné povolenie a projekt. Tam ti projektant navrhne
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tominohorvath Tak či tak musím to riešiť s projektom, lebo nemám tam hlavnú budovu. Nestačí ohlásenie, ale terasa pôjde ptavdepodobne zvlášť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?