Ako zamerať najjednoduchšie NULU podlaha

Ako zamerať najjednoduchšie v rozostavanej stavbe nulu? Jedna sa o novostavbu, múry vytiahnuté a na zameranie okien pomne chcú aby bola zameraná nula teda finish podlahy ( asi koli francúzskemu oknu) . V projekte je uvedené Final vrátane dlažby, plavacky +20cm. Laser by som požičal - ešte som s ním nerobil. Dakujem
Odpovedať
@vikki01 coze? mne prisiel normalne pan z firmy ktora dodava okna priniesol si laerovy merak naniesol vysky a meral...po mne chcel len tu informaciu kolko je final vratane dlazby.
Odpovedať
@vikki01 To sa nemeria, to sa určuje. Pozri si projekt, aká je skladba podlahy. Tam bude napísané, že koľko cm je izolácia, koľko cm je poter, koľko cm je podlahová krytina. To keď nasčítaš a pridáš ešte 1 cm na hydroizoláciu, tak vieš povedať, kde bude "nula". Potom to treba prísne sledovať, aby to všetky firmy, ktoré robia s podlahou dodržiavali. Aby sa nestalo, že ty budeš rátať s izoláciou podlahy napr. 12 cm a príde ten, čo robí podlahové kúrenie a dá ti tam 16 cm izolácie. Buď to teda máš presne definované v projekte, alebo ak máš projekt len pre stavebné povolenie, tak si to určíš ty. Potom to treba preniesť do celého domu. Značí sa to na stene vo výške 100 cm nad "nulou" buď na rohoch miestností alebo ako čiara po celej miestnosti. Pozri priložený obr., tam to vidno ako modrú čiaru na stene.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?