Ako zdvihnut podlahu v garazi

Ahojte, mame hotovu ZB dosku pre garaz no zistili sme ze od zahrady je teren postatne vyssie ako v projekte, a kedze nechceme riesit kadejake zlaby tak ju chceme navysit o cca. 35cm. Jedna 8,5m strana garaze ma spolocny zakladovy pas s domom a tak tam nechceme davat 35cm novej dosky(betonu). Ciel je to navysit cim lacnejsie (cize najmenej pracne). Napady boli terajsiu dosku odizolovat proti vlhkosti, normalne murovat a potom vnutro vylozit styrodurom, na to 10cm poteru/betonu s jednou vrstvou kari 15x15/8mm na spodku. Kedze je styrodur dost drahy a EPS mi neodporucali, prisli napady dat tam pasy DTciek a niecim lacnym vyplnit okolo (zemina?) a nato dat normalnu 15cm dosku s dvomi vrstvami kari. Pripadne nieco ako plastove stratene debnenie Guttadrytek? Cenovo to zatial vychadza podlozit to styrodurom (1400€) vs ytong(1100€) vs plastove debnenie (400€). Ktore riesenie potrebuje nasledne aku vystuz do betonu som uz nepocital. Garaz ma 30m2 bude nekurena, neizolovana (len strcha). Za kazdu radu vopred Dakujem 😉
Odpovedať
@hrulo navrtal by som roxor do betonu(pod dt),prilepil by som dt po obvode tak zlahka,na samotnych dt po obvode este nejaky salung z osb,vnutro vyplnil lacnym makadamom a zabetonoval vsetko naraz- aj s napr 10cm nad dt vrstvou betonu . A mal by som to vsetko jednoliate.
Odpovedať
Mám podobný problém, tak sa zapojím. Tiež potrebujem zdvihnúť výšku podlahy garáže o cca 30 cm. Garáž nebude vykurovaná a tak v podsate jediným zdrojom tepla bude zem. Z toho dôvodu nechcem použiť podlahový polystyrén. Aká je alternatíva? Dá sa pod poter použiť štrk, piesok, alebo niečo iné?
Odpovedať
Profilova fotka
Obsalovat a vnutro (10.5m3 to vychadza) vyplnit starymi tehlami s medzerami a zaliat betonom na 1x s tym ze vrch ostane jednoliaty aspon 15cm. Samozrejme tehly nedavat ku kraju. Takto som urobil plochu pri bazene a to bolo navysenie 20 az 50cm a skryl som tam celu garaz co som zhodil, len treba ukladat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?