Žiadost o ele.prípojku cez môj pozemok

Prišila mi žiadosť na pripojenie na ele. prípojku na mojom pozemku. Určite stým nesúhlasím aby mi niekto stredom pozemku ťahal káble a ešte aj vybudoval šachtu. Nechápem prečo to chce ťahať cez môj pozemok ktorý je na druhej strane cesty. Viem že Stredoslovenská distribúcia mu určila bod na prípojku ale aj tak je to nezmysel keďže má na svojej strane podľa mňa lepšiu možnosť na pripojenie. V žiadosti ktorá mi prišla aj s plánmi je uvedené zlé meno ako vlastníka pozemku(Ja) a aj spoluvlastníkom pozemku poslali zmluvy kde na jednom liste sú uvedené skomoleniny ich mien ako by to spravili naschval keďže inde sú uvedené správne mená. To by znamenalo že by môj nesúhlas bol neplatný? A mohol by to brať ako ,že som sa nevyjadril k jeho žiadosti a potom mohol stavať? Lebo na pláne je vidno že on si dá ele. rozvádzač na kraj svojho pozemku a mne káble bude ťahať po celom pozemku a stratí cenu a ešte aj popod cestu. Môžem niečo voči tomu spraviť aby nemohol znehodnotiť môj pozemok. Odoslať nesúhlas a všetko je v poriadku aj keď je tam uvedené zlé meno na jednom dokumente? Rozmýšľal som ,že ísť aj do firmy ktorá bude vykonávať stavbu a zapojenie čo mi poslala žiadosť a vyjadriť svoj nesúhlas. Ak nebudem súhlasiť tak mu určia iné miesto na pripojenie? Ako postupovať?
Odpovedať
@lukasze8 odvolat sa na zaklade čisla dokumentu ktorý ti poslali a možeš uviesť že skomolili mená vlastnikov.
Odpovedať
Ďakujem za odpoveď a čo bude nasledovať po mojom vyjadrení nesúhlasu môže naďalej čosi podniknúť a stavať na mojom pozemku?
Odpovedať
@lukasze8 Kto je odosielateľom žiadosti? Ak je to len žiadosť o súhlas, tak doporučene pošli nesúhlasné stanovisko k žiadosti.
Odpovedať
Vyzerá to tak ,že to je z firmy ,ktorá bude vykonávať zapojenie ele.prípojky a naťahovania káblov pre vlastníka pozemku.
Odpovedať
Takto, ty nesuhlas nemusis ani poslat. On potrebuje tvoj suhlas. Ci posles nesuhlas alebo sa nevyjadris je to jedno, stale nema tvoj suhlas. Samozrejme je lepsie sa vyjadrit, aby vedel tvoje stanovisko. Daj si pozor, ak to chce robit na cierno, tak napr. SSD pri pripojeni nevyžaduje suhlas vlastnika. Povedia ti, že ho máš mať, ale nechcu ho preukazovať, tak aby sa nestalo, ze raz prides a budes mat rozkopany pozemok. Ak tam chce stavat, tak stavebko nedostane bez tvojho suhlasu.
Odpovedať
V žiadnom prípade neurob to, že sa nevyjadríš! Vyjadrí sa nesúhlasne! Ujo projektant u elektrikárov iba nakreslil svoju technickú predstavu, že asi ako by to mohlo byť. Vyriešenie právnych súvislosti s tou jeho predstavou/projektom je teraz na Vás, ako na dotknutých osobách.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?