Pozemok bez hranic

Ahojte potrebujem radu ohladne pozemku.Ked sme kupovali dom,nahodou geodedka prisla na to,ze je tam jeden pozemok co patri 1 majitelke.Ta to cele prrdala 2 sestram ale papierovo to nedotiahli.Teraz po 7 rokoch sme to zacali riesit.Samozrejme o tom nevedeli,mysleli si ze to predali cele aj s tym pozemkom.Tak sme pani kontaktovali,ozvala sa nam po tyzdni jej dcera,ze to preda ale zalezi od sumy.My sme jej ponukli 150eur za 74m vseliakych tvarov.No uz sa viac neozvali.Ako to dalej riesit ak to nebudu chciet predat alebo to bude chciet kupit sused.Ten pozemok neni ohraniceny,nic mame tam dokonca aj bazen v zemi.Vyvlastnenie uz asi neexistuje,ze?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@emilia25 za kolko ste kupili m2 pozemku ( tolko by ste mali dat aj za tych 74, aby to bolo ferove)? Zaplatili ste aj za tých 74 m2, ked si mysleli, ze aj to predali? Vedeli ste pri kupe, ze to nie je vase a postavili ste tam aj tak bazen? trochu tomu nerozumiem...
Odpovedať
@norcima my sme to kupili od realitky.Tie 2 sestri neplatili hypo tak v drazbe o dom a pozemky prisli.Oni tam zili 15rokov.Pani si myslela ze to predava cele tym sestram.Nas na toto upozornila geodedka,keby nam to nepovedala tiez si myslime ze je to cely pozemok.Este raz ,neni to ohranicene nic,cize nakres akoze sme videli ale ake su skutocne hranice nevieme.Chceli sme to odkupit ale ako vidim,dcera chce zbohatnut na zahrade,nie zastavanej ploche.
Odpovedať
Za 2 eur/m2 sa predavaju lesy v extravilane bez pristupu autom... Predali by ste niekomu cudziemu zahradu za 2eur/m2? * Ponuknite normalnu trhovu cenu + nieco navyse kedze ten pozemok hranici s vasim a mate tam uz aj bazen a urcite vam na takuto ponuku odpovedia.
Odpovedať
@emilia25 a čo ste vlastne kúpili podľa kupno-predajnej zmluvy? Koľko m² pozemku je uvedené v zmluve? Nestalo sa náhodou to, že tí od ktorých ste kupovali vám "predali" aj to, čo nevlastnili?
Odpovedať
Profilova fotka
@emilia25 ako nie je ohranicene? kazdy pozemok ma nejake hranice. Snad by sa nedali urcit, vtedy ak by to bol spoluvlastnicky podiel...
Odpovedať
Takto bola u nas aj zo stavebneho uradu,kedze riesime aj sopu.Tak nam sama povedala,ze cena je primerana aj na zaklade,ze je to zahrada,ma tvar pistole.Proste take kusocky.U nas celkovo aj stavebne pozemky idu po 20eur za m2.A pozemok zastavane nadvorie tiez nema velku hodnotu.
Odpovedať
@norcima ma iba na papieri.Ale tento pozemok neni ohraniceny.Preto to predavali v celku ale papierovo to nedali do poriadku.
Odpovedať
Profilova fotka
@emilia25 no to nie je celkom pravda. :-) My sme kupovali aj podiely v pristupovej ceste (take frcky , jeden mal tusim 13m2)) , za cenu ako sme kupovali pozemok, kde sme stavali. Je to otazka ponuky a dopytu.
Odpovedať
@norcima ale ja ju tam pustit nemusim.Kedze tam nema pristup na ten pozemok.A kedze sa o to starame uz 7 rokov ako sme to kupili.Pani sme este aj dane co neplatila,sme chceli doplatit.Aj zmluvu by sme uhradili.Preto si pytam rady,co robit.Keby sme to nechali tak,tak by sme nic take nemuseli riesit aj dalsich 20rokov ako to uz je 20rokov od prveho nedokonceneho predaja.
Odpovedať
Určite sa skúste s nimi dohodnúť. Mať bazén na cudzom pozemku to chce riadne gule. Sa nečudujem že sa s vami nebaví. Ešte môžete byť radi, že vás cez súd neprinúti dať pozemok do pôvodného stavu na vaše náklady.
Odpovedať
@emilia25 Zo zadania som to nepochopil, čo sa presne stalo. Ty si kúpila nejaký pozemok a potom si zistila, že časť z neho patrí niekomu inému? V zmluve je ten kus, čo patrí inému, uvedený, že ho kupuješ? Ak nie, a je tam nejaký kus pozemku, ktorý ti nepatrí, tak ti zostáva len to kúpiť. A je na predávajúcom, za koľko ti to predá. Ani ti to vôbec nemusí predať. V teréne nie vždy vidíš hranice parciel. Hranice vytyčuje geodet podľa katastrálnej mapy a hraničných bodov. Skús pridať kópiu mapy a označiť, ktoré parcely máš v zmluve, ktoré si kúpila a ktoré patria niekomu inému, čo musíš dokúpiť. Lebo asi tomu tu nikto nerozumie.
Odpovedať
Profilova fotka
@ladislav_rigo nooo inak ako to iste napadlo aj mna. ale tak pri kupe, musel byt vytyceny pozemok, takze bud sa zabralo miesto niekoho ineho, alebo su v tom nevinne pre chybu geodetky
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ladislav_rigo ved 20rokov o tom nevedeli.Este raz boli v tom,ze to predavaju.A kupujuci zase ze to kupili cele.Ano chceme to dat papierovo dokopy ale ako vidim,radsej sme sa do toho nemali rypat.Ono ani na obecnom urade to nevedeli.
Odpovedať
@majcco nic nebolo vytycene.stale tomu nechapete?ze je to jeden dvor a vtom je ta parcela,co zabudli pridat k tej zmluve.tam nikto nikdy nevytycil ziadne hranice.
Odpovedať
@chrobak7 ani banka,ani drazobna spolocnost ani realitka na to neprisla.
Odpovedať
@emilia25 Ale na čo neprišli? Že je tam nejaká parcela, čo patrí niekomu inému? Daj sem kópiu mapy z katastra. K tomu napíš, ktoré parcely si kupovala podľa zmluvy. A napíš, ktorá parcela je tá sporná. A vyznač ju na mape. Lebo stále tomu nerozumiem, čo sa vlastne stalo, kde je chyba. Možno nie je žiadna chyba, len si nekúpila všetky parcely, ktoré patria k tomu domu.
Odpovedať
@chrobak7 Zjavne to vyzerá tak, že celý pozemok, ktorý zadávateľka užíva, je zložený z niekoľkých parciel a jedna z nich nebola predmetom prevodu. V takom prípade nezostáva nič iné, len ju odkúpiť, za trhovú cenu.
Odpovedať
@draik Aj mne to tak vychádza, ale z popisu zadania to je také trochu chaotické. Ale je to čudné, že si nepozreli v katastrálnej mape, ktoré pozemky vlastne kupujú.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 nie je to cudne, je to take slovenske.... vela ludi si neoveruje, co ma v kupnej zmluve, vela ludi si na mape katasterportalu nepozrie, ako idu pozemky... a potom o 20 rokov taketo prekvapenie... Lebo ved geodet nie je potrebny, kym cosi netreba vymerat.... a zrazu problem. Teta predavala dom s pozemkom, a vobec netusila ze prostriedkom dvora ide formalne potok - pretoze ten potok tam uz cez 60 rokov nie je. Ale na mape je zakresleny 🙂
Odpovedať
@draik @kaktusik007 presne tak.prisla na to geodedka ked zameriavala sopu pred 7mimi rokmi.pani to zdedila po muzovi co boli rozvedeny.Do teraz sme to vobec neriesili.Dcere som volala a nezdviha.Aj taka bola komunikacia vtedy s nimi raz chceli predat,potom nie.Nakoniec to predali tym sestram ale do zmluvy nedali tu cast pozemku.
Odpovedať
Profilova fotka
ponuknite im nejakú normálnu sumu, za ktorú sa im to bude chciet riešiť. Ja by som im ponúkol aspom 1000e. Aj keď si myslíte, že to je vela, treba sa zamyslieť nad tým, že to vyrieši celú situáciu. A máte pokoj. Alebo začnite na 500e a uvidíte. Za 150 eur sa im neoplatí to riešiť ak sú to trošku také stacionárne typy ľudí
Odpovedať
@emilia25 skôr sa čudujem vám keď ste to kupovali, ako ste vedeli, čo kupujete? Nemali ste geodeta pred kúpou, aby vám to premeral?
Odpovedať
@ladislav_rigo zakreslovala skutocny stav,tam totiz stal dom,co zburali bez povolenia a tak mala nakreslit skutocny stav co sa tam nachadza.Bola tam sopa a tu v katastri dali ako rodinny dom so sup.cislom.Toto sa tiez len tak nepodari.a tam nahodne na to dosla.ona nemerala hranice tie boli dane plotmi.teda kazdy si to myslel
Odpovedať
@pigger kedy si od tejto pani,chcel kupit pozemok nas sused.to bolo v case ked to zdedila.no ona to ani predat nechcela a ked tak cele.Preto sa zabudlo na ten kusok papierovo.
Odpovedať
@ladislav_rigo a videl si moj album,v akom zanedbanom stave bol ten pozemok.To skor ja jej mozem uctovat ako sme sa nan nadreli.Pozri si ho.
Odpovedať
@draik ty si pravnik,ze?pomahas aj na mk zenam,ze?Chcem sa ta este spytat na predkupne pravo.Kedze aj ten sused,co som vyssie pisala by mohol byt v hre ale kedze je to u nas ako celok tak by to mala predat hlavne nam ked sa na cene dohodneme,ze?
Odpovedať
Profilova fotka
ak to potrebujete, kúpte za každú cenu. Platí sa raz, užíva stále. keby ste to boli kúpili pred 20 rokmi bolo to 30x lacnejšie, tak to pôjde aj ďalej @emilia25
Odpovedať
@emilia25 A tu ste urobili chybu: "ona nemerala hranice tie boli dane plotmi". Mali ste si nechať zamerať parcelu, ktorú kupujete a geodet by vám povedal, že pozemok nie je po plot, ale končí skôr. Plotom môže byť ohraničených viacero parciel a tie môžu mať rôznych vlastníkov, ale to už teraz viete. Keď nemajú prístup k tomu pozemku tak im je na nič. PS: Pozrel som album a pekne ste si to zariadili, ale zveľadiť/znehodnotiť cudzí pozemok bez súhlasu majiteľa by si nemala.
Odpovedať
@jan45 my sme majitelmi 7 rokov.Ona to predala 2 sestram a tie neplatili hypo.Sa aj cudujem,ze drazobna spolocnost to tiez nezistila.A aj realitka co to predavala resp.co bola majitelka ta realitka tak to tak prezentovala,ze cely pozemok.
Odpovedať
@ladislav_rigo a aj by ta to napadlo,ze to tak bude.Nas to ani nenapadlo,ze tam moze byt kus pozemku,co budee robit taky problem.Pritom naozaj je to sice 74m ale kusok od jedneho plotu,potom sa to zuzuje a od dalsieho plotu asi meter a asi pol metra vedie vedla sopy,co ideme burat.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?