Zemina doplnena o strk frakcie 0-8mm pod travnik

Je dobry napad pouzit na zalozenie (vysadbu) travnika zeminu doplnenu o strk frakcie az do 8mm?
Odpovedať
@gashtaan ja mam na pozemku tazku ilovitu ornicu a koli tomu tam chcem pred siatim travnika primiesat bud 0-4 alebo myslim ze aj 0-8mm strk by bol vhodny... v bernolakove predavaju osievanu zahradnu zeminu a tam som videl aj 1cm kamienky. takze za mna ano, ale pockam si na rady niekoho zdatnejsieho v problematike :)
Odpovedať
@liuxko prave v Bernolakove predavaju specialnu zeminu pod travnik co popisujem, len sa cudujem tej velkej frakcii. Ja som doteraz primiesaval do zeminy obycajny piesok co ma frakciu o rad nizsiu.
Odpovedať
@gashtaan myslim, ze miesaju co je lacnejsie a co este "prejde" u zakaznika, ale 8 mm kamienky nie su velke, to celkom moze byt. Este to aj zlepsi odvodnenie, obzvlast ak sa to dava na ilovite podlozie, co u vas asi nemate. Samozrejme ide aj pomery v akých je to namiesane, ked toho strku nie je uz na prvy pohlad vela, tak by som to brala bez problemov.
Odpovedať
@zita19 praveze mame ilovite podlozie, nastastie nie velmi plasticke. Bol som tu zeminu pozriet, vyzera naozaj dobre, toho strku tam nie je vela. Cena za zeminu s a bez toho strku je rovnaka, takze ide o to, ci si trosku priplatim za vyssiu vahu, ale celkovo bude rozdiel skor zanedbatelny...
Odpovedať
@gashtaan to sa predava na tony nie na kubiky? Ja by som na il brala tu so strkom
Odpovedať
my mame normalnu zeminu, navezenu kto vie z kade, pod tym totalne ilovita poda, minimalne vrstvy, a tiez je v nej kopa kamenov mensich, velke (naozaj velke.. nic pod 3cm nebudem z travnika tahat... sme vyberali, travniku to nijak neskodi, nie je totiz na toto narocny podla mna, prevzdusni to, pusti dole vodu... my sme ale na ilovej pode, dosypavali do travnika este piesok, preco by vedel odborne partner pvoedat- ja neviem, ale na tom kusku kde sme to urobili minuly rok to velmi dobre dopadlo :) skocnia stavebne prace a ideme na to znovu. Este dodam, ze my mame vysievany travnik, nie koberce.
Odpovedať
@zita19 neviem si predstavit to predavat na kubiky, na tom kazdy akurat tak osiera, lebo si to nikdy neoveris :)
Odpovedať
@mishkabb ja kde uz mam travnik, tak som povodnu zeminu preosieval cez 10mm sito a vmiesaval do nej piesok, tiez sa na kvalitu travnika nemozem stazovat. Zemina, ktoru idem teraz kupovat je na pohlad uplne iny level, viac uz ten travnik rozmaznat nemozem :)
Odpovedať
@gashtaan ale ci je to nutne, narastie aj tak, aj tak... ale kamienky mu urcite neuskodia :)))
Odpovedať
@gashtaan no hej, ked kupis teraz budes mat na vahu lacnejsie ten isty objem ako keby si kupoval v marci, ked este prsalo. Dakedy sa kupovali taketo substraty na kubiky, ale viem, ze v Hornbachu sme vazili kyble s pieskom. Presne vtedy som sa potesila, ze nekupujeme aj vodu...
Odpovedať
@mishkabb tu nejde o to, ci neuskodia, ale ci prospeju. A ako pises, trava narastie tak ci tak, ale ked to semeno nahadzes na hocico, potom to tak aj vyzera...
Odpovedať
@zita19 nuz, bud zaplatis za vodu alebo za bulharsku konstantu predavajuceho... ani jedno ani druhe nie je dobre, z tej vahy dostanes aspon papier.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zita19 prave mi tu zeminu doviezli, paradna je.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?