Prisypanie zeminy pod kobercovy travnik

Ahojte, pred mesiacom nam polozili kobercovy travnik, no na 3 miestach, kde kopali (kvoli zavlahe) nam vyrazne upadol teren a vznikli tam dost velke jamy. Firma sa sice ponukla, ze to dosype, ale chce sem poslat toho isteho amatera, ktory tu bol minule a sposobil nam kopec inych problemov, takze by sme si to chceli radsej urobit sami. Vie niekto poradit, ako to bezpecne urobit tak, aby potom nezacal ten koberec nad tym vysychat? Do akej hlbky ist? Cim to nadvihnut a pod? Dakujem pekne!
Odpovedať
Nikto prosim?
Odpovedať
otazne je ake velke su to plochy a kolko treba dosypat (1cm alebo 10cm) Predpokladajme ze koberec je uz zakoreneny, vtedy by som ho nepodrezaval ale postupne by som dosypaval zmes piesku a preosiatej zeminy. Bude to sice dlhsie trvat, ale vysledok sa dostavi. Ak treba dosypat viac cm, tak by som to zarovnal a dosial nanovo. Typ osiva by som si zistil od firmy co dodala koberec, obvykle vedia predat par kg osiva na dosievanie. A teda hlavne najprv by som to 10dni poriadne prelieval a valcoval aby bola istota ze sa to uz dalej neprepadne
Odpovedať
My sme male nerovnosti postupne dosypali zvrchu, zemina do debnicky od zeleniny a tou sme zacukrovali miesto, kde bola priehlbina, tak max 2 cm. Po par tyzdnoch, ked zemina zlahla a trava ju prerastla sme doplnili dalsie cm. Robota na dlho, ale postupne sa to vyrovnalo. Mas aj moznost zlupnut macinu, podsypat ju zeminou a vratit naspat, ked bude travnik dostatocne vlhky, tak rychlo prekoreni
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zacik:

otazne je ake velke su to plochy a kolko treba do…
@zacik @zita19 dakujem pekne za odpovede - no je to dobrych 8-10cm...na jednom mieste isiel koberec nadvihnut, tak tam sme to podsypali a vratili spat, no na druhom mieste to uz kladie velmi silny odpor, tak tam to nechceme nadvihovat....otazka je, na tom mieste, kde to islo nadvihnut a podsypali sme to, tam to mozeme nadalej kosit alebo treba nejaky cas pockat? A tiez, treba to viac polievat, ako zvysok travnika tym, ze sme to podvihli a podsypali?
Odpovedať
ked ste to "podvihli" tak ste prerusili korienky ktore sa uz stihli spravit, takze zalievat, zalievat, zalievat. A s kosenim pockat tych 10dni ako sa ma pockat ked sa polozi koberec.
Odpovedať
1. obrezat, vybrat, dosypat, polozit naspat 2. ak sa to ujme a uz nic neklesne tak pohoda 3. ak sa to neujme a este to trochu klesne tak znovu to vyrezat, dosypat a kupit zopar kuskov noveho koberca tej istej travy Nechajte to na firmu. Dotycny pojde vyriesit presne dany problem, dorovnat priehlbiny tak snad nieje taky retardovany, zeby sa vam hral s inou castou zahrady :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?