Strkovy travnik

Poculi ste uz o strkovom travniku? Mala by to byt zmes strku, kamena, piesku so specialnym travnym semenom. Vesledkom by mala byt zelena spevnena plocha sluziaca aj na prejazd a parkovanie aut. Akasi prirodnejsia nahrada zamkovej dlazby. Pocul som o tom no zial nevidel. Na nete som sa k tomuto tiez nedopatral.
Odpovedať
@rastlinky_sk
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky áno, parkovacie státie možno vysypať kamenistou pôdou namiesto preosiateho trávnikového substrátu či ornice a môžete tam vysiať trávnu zmes "Šport" či "Záťažovú". Nič špeciálne to nie je a pekne poslúži.
Odpovedať
@rastlinky_sk aky typ kamenistej pody by to mal byt? Je na to nejaky postup?
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky stavbári sa radi zvyknú zbaviť kamenistej pôdy, ktorú získali napr. z výkopu základov. Aspoň my sme si takým spôsobom vyriešili parkovacie státie pri dome.
Odpovedať
@rastlinky_sk nevies sem hodit foto ako u Vas vyzera to park. statie? V podstate ak by som zmiesal zeminu so strkom tak to je nieco take.
Odpovedať
Profilova fotka
Jej, toto zaujíma aj mňa. Ak pridáte foto, prípadne frakcie štrku, uvítam :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sissik @dominik_boksansky http://www.greenshop.sk/products/osiv... ta bylinka je len dodatok. ale vidis ten zaklad strkoveho podkladu
Odpovedať
@dana_l dakujem, som o cosi mudrejsi. Zlozenie trav dam aj tu. Podklad vyzera byt klasicky makadam fr 16-32 vysypany pieskom mozno s nejakym substratom.
Odpovedať
Tak a nieco viac o tomto @sissik http://zahradaweb.cz/sterkove-travnik...
Odpovedať
@sissik viac fotiek http://www.agrostis.cz/nabidka/druhov...
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky vdaka za inspiraciu, myslim,z euz som sa rozhodla, co dame na chalupe na parkovisko. dlho sa pohravame s myslienkou zatravnovacich tvarnic, ale je tam sucho a poviem pravdu, ze sa mi nechce este aj to zavlazovat. nasla som tam aj travnu zmes do suchych podmienok. burina tam rastie veselo, tak ju len nahradim niecim dokonca to predavaju aj na svk http://www.hobbyexpert.eu/kategoria/s... co ma tesi, ze nie sme 100 rokov za opicami :-)
Odpovedať
@sissik a take nemecko su uplni neandrtalci, lebo tento cesky vyrobok tam nekupis.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@gashtaan urcite tam predavaju nieco podobne ale od ineho vyrobcu ;-)
Odpovedať
@sissik neviem ci to bude vhodne na parkovisko. Ci sa to jednoducho nerozjazdi. Preto uvazujem nad tym strkovym travnikom.
Odpovedať
@dominik_boksansky a co toto? http://www.zatravnovacierohoze.sk/zat... ked to prerestie trava nevidno vobec a uplne niec. Jediny problem su podopatky na damskych topankach, ale tie su problem aj na beznom travniku, aj na strkovych chodnikoch, aj na zamkovej dlazbe. Fotky nemam, maju to znami v Cechach na polovici dvora a nevedia si to vynachvalit. Mimo parkovacich miest a prijazdovej cesty maju pochodzkove rohoze. http://www.zatravnovacierohoze.sk/zat...
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky my to na chalupe nerozjazdime, nechodime tam každý deň. už tam máme strk 0-63 a čakáme, kým to usadne a rozmyslame, čo s tým. Tie plastové rohože nechceme, ľudia čo to kúpili na to nadávajú. Tento kamenný trávnik sa mi zatiaľ pozdáva najviac do záhrady vidieckeho štýlu. Trávnych zmesi do trávnika je viac druhov, ako som to pochopila. Naše je slnečné a suchšie. vďaka za tip ;-)
Odpovedať
@zita19 tie rohoze poznam. Cena je podla mna dost vysoka.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Štrkovy trávnik je rakúsky vynález: www.Schotterrasen.at
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ahojte, ma niekto zatravnovacie tvarnice? "eko zamkovu dlazbu"? Mozem poprosit o inspiracie +ako ste spokojni ? Vopred dakujem
Odpovedať
@gashtaan Neandertalci? Za mna su jednoznacne kvalitou uplne niekde inde, to sa s inymi velakrat ani neda porovnat. Takze by som to moc nehejtoval🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?