Zahradne jazierko s rybami

Dobry den vospolok. Chcela by som v zahrade jazierko s rybami. Chodia nam ale po zahrade "erarne" dedinske macky. Otazka znie, ci ma s tym niekto skusenosti, ci v takom pripade tie "cudzie" macky nezozeru tie ryby a ci to nebude marna snaha. Dakujem vopred za odpoved.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od adkamladka:

Dobry den vospolok. Chcela by som v zahrade jazi…
@adkamladka Mačky - ani vlastné, ani cudzie, Ti ryby nebudú loviť. Je to skôr iba ojedinelý prípad, kedy mačka, viac náhodou než cielene, chytí nejakú chorú malú rybu, ktorá prišla až k okraji jazierka. Z mačiek obavy nemaj.
Odpovedať
Profilova fotka
Nemyslim si, ze by ti macky tie ryby lovili, skor by som povedala ze do toho jazierka spadnu. Nam ani teda nikomu v mojom okoli sa nieco taketo este nestalo. Macky vidavame pravidelne, no ryby nechytaju, skor len mysi, ale to je ten lepsi pripad.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od adkamladka:

Dobry den vospolok. Chcela by som v zahrade jazi…
@adkamladka Lovit ti budu tie ryby macky ,ale su rusicky na macky koru nasmerujes nad jazierko a bude im to vadit . Nasi maju kocura a ked sa nudil tiez lovil ryby, aj ked vedel ze tam nesmie ze nasi ho tam hodia ked ho tam zbadaju :-) , ale uz je pokoj
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od huhuhovci:

@adkamladka Lovit ti budu tie ryby macky ,ale su …
@huhuhovci ... ale normálne si videl, že kocúr vynášal ryby z jazierka a žral ich?....
Odpovedať
Rodina má malé jazierko s rybami. Od susedov tam istú dobu behalo viacero mačiek. Výnimočne zvykla nejaká loviť, ale tie ryby sa množili rýchlejšie ako ich mačky vyťahovali. Väčší problém mali s kačicami, ktoré sa im tam asi 3 roky po sebe počas jari snažili nanominovať. Bola to jedna kačiča a niekoľko káčerov a tie dokázali zdevastovať všetky rastliny za pol dňa.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bathman:

Rodina má malé jazierko s rybami. Od susedov tam …
@bathman to ale muselo byt uz nejake vacsie jazierko, ci? nemyslim si, ze na take male zahradne sa budu pchat kacky, keby tam nemali dostatok miesta na cokolvek.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@adkamladka Mačky - ani vlastné, ani cudzie, Ti …
@petersd Keď som založil jazierko a nasadil tam koi názorov, moja mráčka nerobila nič iné, len sedela pri jazierku a sledovala ich. Na druhý deň som pri jazierku našiel len kosti z ryby. Nakoniec dom jazierko zrušil. Takže by som s takou istotou netvrdil, že mačky rybám v jazierku neublíźia. Najkrajšie na tom jazierku bolo aj tak lekná, ktorým sa mimoriadne darilo a žabám, čo na nich vysedávali.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kotrinka:

@bathman to ale muselo byt uz nejake vacsie jazie…
@kotrinka cca 3x3m
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@adkamladka Mačky - ani vlastné, ani cudzie, Ti …
@petersd .. veru ja by som mal.. susedovi chodili mačky k jazierku na veľmi chutný obed.. výťahali mu dobrých 15-20ks... potom začal dohovárať mačkám air softovou hračkou a prešli ich chute.. potvrdzujem, že mačka reálne vytiahne rybu z jazierka.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od brapene:

@petersd .. veru ja by som mal.. susedovi chodili…
@brapene Dvaja moji známy (bývajúci v rôznych lokalitách) mali problémy so strácaním sa rýb z ich jazierok. Na vine bolo všetko možné - od vtákov až po chudákov mačky. Lebo tie sa často obšmietali okolo vody. Bolo to však najmä zo zvedavosti... K jednému jazierku sa naučil chodiť ako do špajze had, alebo hady (?) .... a u druhého rabovala v jazierku vydra, alebo taký nejaký podobný dravec, ktorý sa odkiaľsi objavil a prichádzal v noci zo smeru od miestneho potoka (vzdialeného cca 50 m)... Ten bol ale oveľa zákernejší - nenasýtnejší, než had.... Oboch škodcov usvedčila kamera s nočným videním.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@huhuhovci ... ale normálne si videl, že kocúr v…
@petersd Ano normalne cakal vylovil a zozral
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?