Vodomerna sachta pre zavlahovy system

Caute, pri studni potrebujem vybudovat "vodomernu sachtu" v ktorej bude ulozene: frekvencny menic pre cerpadlo, filter, rozdelovac na vetvy zavlahy, mozno tlakova nadoba a riadenie zavlahoveho systemu. rozmer cca 100x130cm, vyska by mi postacovala aj 120-150cm (na zimu bude sachta "zazimovana"). Povodne som uvazoval ze kupim iba plytku plastovu sachtu, ale tam sa mi vsetko nezmesti. Kedze mam pri stupdni obmedzeny priestor, murovat sachtu som tiez zavrhol (hrubsie steny debniacich tvarnic = menej vnutorneho priestoru). Plastova sachta nie je uplne vhodna, pretoze na steny sachty planujem ukotvit zariadenia sachty a vrtat to do plastu nie je najlepsi napad. Mal by som zaujem o "vodomernu sachtu - skladacku" (sachta zlozena z jednotlivych dielov, bez nutnosti pouzit zeriav ako pri monolite. montaz zvladnu dvaja ludia za hodinu), kde su steny tensie (cca 5cm). Vacsinou sa take ponukaju v juznej casti slovenska, na severe (liptov, orava) som nenasiel ziadneho dodavatela. Nemate nejaky tip na dodavatela v rozumnom dosahu z liptova ktory nieco take ponuka? link na "vodomernu sachtu - skladacku" sem nepisem, ale google vas nasmeruje na to co nou myslim. dik za tip, pripadne ine moznosti ako situaciu vyriesit.
Odpovedať
@matobb ahoj, ja mám takú plastovú šachtu , valcovu o priemere 150 cm a na výšku 120cm. Vo vnútri šachty je ešte dorobena plastová priečka, do ktorej sú namontované jednotlivé komponenty, ako si uvádzal, že chces aj ty. Je to presne pre ten dôvod, aby sa nevrtali do obvodového plášťa šachty. Firmu, čo mi to robila ti neodporučim, to bola čistá katastrofa. Iba ti to dávam ako info, že existuje možnosť aj plastovej šachty, ale aby tam mala tú vnútornú predpripravu na fixáciu.
Odpovedať
Tiež mám plastovú a takisto som si zadal do výroby plastovú konzolu. Na tú si uchytis, čo chces, plášť ostane neporušeny. Konzoly ti navaria aké chceš, koľko chceš a kde chceš.
Odpovedať
Profilova fotka
@matobb z OSB dosiek a hranolov zhlobit formu, osadit, vypazit. zopar roxorov, vyliat betonom ako monolit. za 200e mas sachtu aj s oslavou a gulasom :).dalsia moznost skruze, ale to chce nejaky bager na usadenie.
Odpovedať
diky chlapi za reakciu. plastova s dodatocnymi prieckami ma nenapadla. dobry tip. nie je "valcovy" priestor nevyhodou? (obdlznik by bol zrejme lepsi, no pri plaste nevystuzim tolko steny) @jurkoboss: nemas niekde fotku ako to vyzera u teba? ak nepojdem do plastovej, pripojim vozik a prejdem pol slovenska po tu betonovu skladacku. salovat a liat beton sa mi nechce, mam tam priestorovy problem dotiahnut domiesavac a namiesat si to v miesacke sa mi fakt nechce. hej, cena by bola urcite nizsia.
Odpovedať
@matobb len tak narýchlo som vbehol do šachty a nacvakal. Veľa tam toho nie je vidno Je tam polosero a materiál je šachty je čierny
Odpovedať
Profilova fotka
@jurkoboss dufam ze tam mas aspon prudovy chranic, lebo takto by elektro vystroj ziadnej sachty nemala vyzerat. Musite ratat s tym, ze sa Vam tam voda moze dostat a instalacia musi byt na to pripravena = IP68. a urcite ziadna zasuvka. toto si myslim ze budes aj tak do roka-dvoch demontovat, lebo vlhkost (ci uz spodna alebo kondenzacna).
Odpovedať
@mgx prudovy chránič je tam jasne :-) do sachty je kábel ťahaný z rozvodovej skrine v dome s isticmi. :-) Funguje to takto od 2017, robili mi to profesionáli, aspoň teda dúfam, však má to celý komplet stal riadny balík peňazí. Myslím studňa, technika, zavlažovanie, ...
Odpovedať
@jurkoboss dik. Rozumne je to s tymi panelmi na zariadenia. Este sa neviem rozhodnut ci si vystacim s vnutornym rozmerom 120x95 ale ist 4adsej do 120x120. Vacsi je samozrejme lepsi. Ale otazkou je, ci je na manipulaciu pouzitelny aj tem mensi rozmer. Zatial to smerujem do betonovej skladacky. Akurat ze ju neviem zohnat blizsie ako v nitre (a doviest ju na liptov).
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@matobb pozdravujem, montujem závlahové systémy a vodomerné šachty kupujem od firmy z očovej. Robia ich z dobrého tvrdého a hrubého plastu, dobre v ňom držia samorezné vruty pre bežnú výzbroj šachty. Pokiaľ tam nejde veľké sacie čerpadlo ktoré by muselo visieť na stene tak kvalitná plastová šachta stačí. Ale samozrejme vyberte podľa svojho uváženia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?