System na zachytavanie dazdovej vody

Davnejsie som videla v jednom dome na rine /zvyslej/ akoby "zaplatu" ovalneho tvaru, vo vyske asi 1m. Pod nou bol plastovy sud na zachytavanie dazdovej vody. Tato zaplata ked prsalo sa dala otvorit a nastavit "na lezato"asi na 90 st. k rine. Ta jedna polovica tej zaplaty sluzila ako "sosacik",po ktorom stekala toda do suda. Ked bol sud plny,tak sa to jednoducho uzavrelo hacikom a voda stekala dalej uz iba do riny. Chcela by som si take nieco zaobstarat,ale nemam ani tusenia ako to nazvat,aby som si to vedela vygooglit,alebo najst nejaku firmu,ktora taketo nieco predava. Nemate nahodou niekto nieco podobne? Ak ano,prilozte prosim foto.
Odpovedať
@majki555 ahoj je to odbočka do sudu https://www.google.sk/search?q=odbo%C...
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 myslis toto? https://www.google.sk/search?q=odkvap...
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 ja to mam vyriesene takto http://www.modrastrecha.sk/blog/jozop...
Odpovedať
Dakujem Vam vsetkym velmi pekne! Ano, toto som hladala :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jozopan pekna farma :) ked mas vysoko spodnu vodu nechcel si radsej kopanu studnu?
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 mam aj studnu (2 m hlbka ) na konci zahrady :-) . tu pouzivam na zalievanie travnika a dazdovu na zeleninu a cucoriedky, ale ked boli tieto sucha tak uz mi dosla dazdova voda a studna uz skoro tiez. nastastie nam poprsalo a uz mam sudy plne a studna sa pomaly plni tiez.
Odpovedať
Profilova fotka
@jozopan A ja som to zase vyriešil takto: 10 tisíc litrová nádrž na dažďové vody, zakopaná za domom. ;-) Aj keď 20 dní nepadne ani kvapka, mám denne k dispozícii 500 l. A ak neprší dlhšie, prečerpám zo studne...
Odpovedať
@leonardom A ked ti naprsi plna ako teraz ked stale prsi tak ako prides na to ze je plna ked ju zahadzes hlinou alebo ju musis kontrolovat a ked je plna musis vypustit ci ako lebo take nieco by sme aj my chceli riesit.
Odpovedať
@leonardom za kolko si ju splasil...aby som vedel ako idu cca ceny...planujem to tak tiez spravit....dik
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom mne sa to bohuzial nedalo koli spodnej vode, hladina cca 80 - 100 cm pod povrchom, mne by ju vytlacilo von ked by bola prazdna
Odpovedať
@petka456 ten komin s poklopom co trci na vrchu tak potial bude zahadzana hlinou cize bude k nej pristup zhora aj ked sa zahadze a ked je plna tak pri vrchu je odtok cez ktory to odteka do nejakej drenaznej jamy... ;-)
Odpovedať
@jozopan ked máš spodnú vodu urob si studňu a nepotrebuješ nádrž, daždová voda sa môže používať okrem polievania i na splachovanie WC, to je najväčší odber vody
Odpovedať
Článok sa načítava...
@leonardom Ty máš asi všetko. Povedz nám radšej čo nemáš, ako to čo máš. Bude to kratší zoznam.
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 Áno, aj to sa stáva. Mám prepad - cca 4-5 kubíková trativodná jama, v ktorej sú prederavené sudy a skaly. A keď sa naplní aj tá (pôda je značne ílovitá), tak to prepadá ešte ďalej vrámci odvodnenia celej parcely... @viktor811 Si neuťahuj zo staršieho pánka... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@marekrv Plus-mínus 990. http://www.levnejimky.cz/ Našiel som inzerát na bazoši od slovenského zástupcu. Ale brali sme 2 ks.
Odpovedať
@leonardom Mas to paradne na tu vodu urobene.A rozmyslam aj ja nad tym takto ako to mas ty porobene.
Odpovedať
@jozopan my máme vysokú spodnú vodu a máme aj nádrž v zemi na zachytávanie daž. vody. ide len o správne upevnenie. Tiež naši majstri najmúdrejší, že načo postupovať podľa návodu. A potom museli, lebo na druhý deň bola vyzdvihnutá.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?