Vodomerná šachta: Konflikt s obcou a susedom

Ahojte.mam sus so susedom.chcem len ci sa tu nik s niečím podobným nestretol.na mojom pozemku v rohu ,kde pokračuje predzahradka suseda boli zhotovené postupne 3 vodomery obecné.sused ma žaluje ze mu vlhne dom z môjho pozemku.No vysvetlím dom kúpil sused vtedy skoro 30 rocny dom v roku 1995 .a obec ho pripojila na vybudovanú vodomernu sachtu v mojom dvore.ja som kúpil dom o 7 rokov neskôr.(v kúpnej zmluve nemám žiadnu ťarchu na pozemku)a aj mňa obec pripojila do tejto vodomernej šachty.zas o nejaký čas pripojili aj ďalší dom (pripojku kopali cez zahradu suseda ktorý má zaluje ze mu vlhne dom.)Popred nás ide asfaltova cesta a popred naše domy aj kanalizácia.do vodomernej šachty vždy tlači vodu.obec o tom vie nič neriešia.vraj to tu ma každý tak v dedine. Po nejakom čase sa sachta rozpadáva.zasiel som na obec,že ju chcem opraviť.tam nám obec objednala noci plastovú.tuto sa zbúrali na pôvodnej vrch a 1 bok.aby plastova vošla.A osadili plastovú,(obec osadila) na ktorú sme sa zaplatili obci všetci čo tam mame vodomer.no aj novej.popri rukách vodu vidno ze tlači..keďže to urobili tak ,že vykruzkovali otvory no ničím ich nezabezpečí aby okolo nich nešla voda.ako sused môže mať preto problém z domom no nieje to moja vina.a prečo by som mal ja vodu čerpať (ani tam nemám ako poriadne dat nejaké cerpadlo s plavakom ,keďže hladina pre otvory nižšie vyzsie nástupné a tým mi nezopne cerpadlo.A ako ja sám mám svoj čas dávať na toto aby som vodu ťahal a míňali svoju elektrinu? Ako myslíte že ja som povinný vodu s tade odcestovať keď je spoločná sachta na mojom pozemku? Ako sused zjavne nema dobrú izoláciu vlastne on ju nemá žiadnu.ale mne ide o to ked sú to vodomery obce tak oni by si mali toto riešiť? Ci ja keď to mam vo dvore? Ale vodomery tam majú aj iný..
Odpovedať
dalo mi to pracu precitat, ale nejak som velmi nepochopil o co vlastne ide ... akoze z vody vo vodomernej sachte mu vlhne dom ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

dalo mi to pracu precitat, ale nejak som velmi ne…
@shadowmilan podobný záver aj mne vyšiel. Že sused bude spokojný, keď sa bude ťahať voda zo šachty. @striga123 Ale asi je tam vysoká hladina vody, keď stále nateká do šachty. Čiže aj pri dome je voda vysoko a keď nemá dobrú hydroizoláciu, tak to vlhne. S tým ale šachta nemá nič spoločné, pokiaľ teda nie je únik vody.
Odpovedať
Profilova fotka
sledujte dej, odpovedajte na poštu, ale viac nemôžete urobiť. Tým že sa šachta prerábala ste dali ústny súhlas na jej umiestnenie, mohli by ste žiadať aby sa ostatní odpojili a urobili vlatné šachty, ale Vaša by aj tak zostala. Vlhnutie domu nemá so šachtou nič spoločné, ale ak by sa našiel odbborník čo by to tvrdil, môžete sa obrátiť na iného, čo to vyvráti. Len prosím neobracajte sa na osoby čo zisťujú vodu mikroskopom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

dalo mi to pracu precitat, ale nejak som velmi ne…
@shadowmilan áno z vody ktorá od cesty preteká k vodomerom mu vraj vlhne dom.no to nieje moja voda.a vodomery tam ma obec aj sachtu starú predtým asi zhotovila obec.ja som len chcel vedieť ci som ja povinný riešiť odcerpavanie vody obec mi povedala ústne no starosta ze nemám odcerpavat.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

sledujte dej, odpovedajte na poštu, ale viac nemô…
@jan45 ja som to navrhol no nik nechcel kopať vlastnú sachtu.
Odpovedať
Ale preco by ste mali vy cerpat vodu? On ma problem, nech to riesi on, nie vy. Nech tam hodi cerpadlo do sachty s plavakom a nech si tam aj pritiahne elektrinu a nech taha den aj noc ked chce. To nie je zamerne poskodzovanie majetku, ze on nema izolaciu. jeho problem, vas do toho nic.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mduro19:

Ale preco by ste mali vy cerpat vodu? On ma probl…
@mduro19 no dat tam cerpadlo s plavakom? Je dosť problém.. lebo tam sú všade rúrky a voda je tak 15cm a ide vlastne hneď popod rúry vodomerov..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mduro19:

Ale preco by ste mali vy cerpat vodu? On ma probl…
@mduro19 aj keby ju cerpal, problem to nevyriesi ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od striga123:

@mduro19 no dat tam cerpadlo s plavakom? Je dosť …
@striga123 15cm vody v šachte vonku nemá nič s domom. Ako ďaleko je šachta od domu? Toto neuspeje nikde. Neviem ako niekomu aj napadlo, že voda v šachte to spôsobuje. Je to starší človek? Aj keby sa tá voda odčerpá, tak dom bude ďalej vlhnúť a bude hľadať inde dôvod a pôjde možno na súd s iným.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od striga123:

@mduro19 no dat tam cerpadlo s plavakom? Je dosť …
@striga123 Ale to uz nie je vas problem, to nech riesi sused. nech si tam spravi sondu cez arduino a spinacie rele, ked mu to vadi. Ked nevie, tak nechs a nauci. Ale to je hlavne to, ze to nie je vas problem, teda nech to riesi on!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?