Vavrinovec Rotundifolia - poradie, overenie sadeníc

Dobry den. Prosim prisli mi sadenice vavrinovca. Mala by to byt odroda Rotundifolia, avsak po tom co som videla tuto odrodu v kamennom zahradnictve si vobec nie som ista co za sadenice mi to prisli. Tie nazivo vyzerali dost odlisne, svetlejsie zelene a gulatejsie listy. Prosim neviete niekto poradit ci je toto Rotundifolia resp. vobec vavrinovec. Dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od martina579:

Dobry den. Prosim prisli mi sadenice vavrinovca. …
@martina579 Čo som si všimol,tak je kvalitne obžratý...určite vymeň hlinu. A tie biele výsevy,to z foto neviem posúdiť. Niečím si to sttiekala?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andynr:

@martina579 Čo som si všimol,tak je kvalitne obž…
@andynr ano je poriadne obzraty :/ dufam ze v nom nikde nie je nosanik lebo by som si ho nerada zaniesla do ziveho plota z cervienky ..nestriekala .. len som sadenice vytiahla z krabice, v ktorej dnes prisli .. a teda som sklamana .. takto vyzeraju :/
Odpovedať

@andynr ano je poriadne obzraty :/ dufam ze v nom…
@martina579 tie biele skvrny mozu byt pozostatky nejakeho postreku, mozno ich preventivne proti nosanikovi striekali, Tie sadenice sa vytiahli do vysky lebo rastli v hustom spone. Odordu posudit neviem, ale vyzeraju zivotaschopne. Podla mna ich staci skratit na 1/3, aj tak sa po vysadbe maju skratit aby sa lepsie ujimali a v buducnosti aj zahustovali.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@martina579 tie biele skvrny mozu byt pozostatky …
@zita19 ano uz mi odpisali, ze ho striekali lebo bol napadnuty nosanikom a ze potom ostanu listy taketo .. ze aj z povlaku z tvrdej vody az pokial ich nove listy neprerastu. Myslite zeby mohol fakt vavrinovec takto zmenit listy kvoli skodcovi a postreku? Lebo ja som si na zaklade rastlinky, ktoru som videla nazivo objednala tuto odrodu a teda cakala som cosi ine. .. mozem ich presadit do novej zeminy do vacsich crepnikov a vyckat co bude do jari s nimi, len som ich chcela sadit teraz na jesen, aby uz na jar boli zakorenene a zacali rast :(
Odpovedať

@zita19 ano uz mi odpisali, ze ho striekali lebo …
@martina579 Toto ma dosť prekvapuje. Ja by som to vrátil. Predovšetkým ti nemali obžratú rastlinu vôbec dodávať,tú si mali nechať a tebe poslať zdravú,nepoškodenú,máš na to nárok. Ďalej tebe tým vzniknú dodat.náklady,riziko,že larvy nosánika si zanesieš do vl.záhrady a samozrejme estet.hĺadisko. To ako by mi poslali s e- shopu miesto nových tenisiek nejaké opravované. Žasnem,čo za hajz.ov dnes predávajú... PS:zaves sem meno e-shopu
Odpovedať

@martina579 Toto ma dosť prekvapuje. Ja by som t…
@andynr ponukli mi vymenu za nove sadenice, ktore im pridu za nejaky cas, lenze kde mam istotu, ze tie budu pekne? A okrem zdravotneho stavu sa mi nezda ani ta odroda. Nie som odbornik, mozno to je Rotundifolia, ale ked sme v kamennom zahradnictve porovnavali 3 odrody, tak tam rozhodne takto nevyzerala. Mala by mat ovalnejsie listy oproti inym odrodam. No neviem. Najradsej by som nazad peniaze, nie ine rastliny. A potom si zajst do kamenneho obchodu kupit nove, kde uvidim co kupujem.
Odpovedať

@andynr ponukli mi vymenu za nove sadenice, ktore…
@martina579 Vrátiť € Ja som sa takto nechal.opláchnuť fi hybridne živé ploty... Cez e'shop rastliny nie...
Odpovedať

@martina579 Vrátiť € Ja som sa takto nechal.oplá…
@andynr mam od nich aj cervienky kupovane malicke pred 3 rokmi. Prisli zdrave 2-3 stonkove rastlinky, ale nevadilo. Strihanim riadne zhustli. Tak som tento rok objednala vavrinovec a cakala podobne rastlinky. No velke sklamanie. Su sice vyssie hustejsie, ale obzrate strasne. Este sme ich porovnavali so susedinym (asi Novita). A ten krasne hrube leskle kozene listy. Toto moje neverim ze po spamatani sa z postreku zmeni listy o 200%. Cervienku striekame kazdy rok voci voskam, obcas sa asi nejaky slimak prizivi a vyzera stale rovnako. A hlavne ju tiez radi zeru nosanikovia, takze nepotrebujem zozrat cca 40 krikov vdaka napadnutym vavrinovcom.
Odpovedať

@martina579 Vrátiť € Ja som sa takto nechal.oplá…
@andynr vratia mi peniaze a pride pre ne kurier .. tak dufam v stastny koniec :)
Odpovedať

@andynr vratia mi peniaze a pride pre ne kurier .…
@martina579 Najlepšie riešenie. Ja som také šťastie nemal. Fi " živé hybridné ploty"nereagovala na maily,tel.žiaden.
Odpovedať

@martina579 Najlepšie riešenie. Ja som také šťas…
@andynr tak to mi je luto. Je hrozne kolko dnes kadejakych podvodnikov existuje resp. co su schopni predavat. Fakt si radsej priplatit a ist do kamenneho obchodu. Uz ani datelinu neobjednam cez net.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?