Je to jedovatá rastlina? Môže to byť vavrínovec?

Ahojte dieťa nám zjedlo takéto bobuľky. Môže to byť pre nich nebezpečné? Ja to vavrinovec?
Odpovedať
http://www.ntic.sk/index.php volaj tam
Odpovedať
Vyzerá to ako vavrinovec. Ak zjedlo 1-2 bobule, malo by to byť ok. Obsahuje amygdalin, Ale v malom množstve nie je škodlivý, priam naopak. Treba ale sledovať dieta ci nezačne ťažko dýchať, ci mu nie je zle a pod. Ale keď si predstavím, koľko jadier z marhúľ sme ako deti pojedli, tak by som sa nejak nebála. Jadrá mandlí obsahujú tu istú látku.
Odpovedať
@kamenozrut taktiež by som z toho nerobil veľkú tragédiu. Je jasné, že treba dieťa sledovať ale do nemocnice hneď nemusíš utekať.
Odpovedať
@kamenozrut kolko ich zjedlo? Ak vela, tak by som radsej isla na pohotovost alebo k doktorke. Ak len zopar, tak sleduj a ak sa objavia nejake priznaky, tak hned chod.
Odpovedať
Debilita ľudí je bezhraničná. Nabudúce by tu mohla byť foto krvavej fontány s otázkou "myslíte, že sme omylom preťali žilu, alebo už tepnu?"
Odpovedať
@catscan k čomu konkrétne je tvoja odveci odpoveď?
Odpovedať
@kamenozrut a tvoja?
Odpovedať
@catscan On dal otázku, nie odpoveď. Tvoja reakcia bola zbytočne prehnaná.
Odpovedať
@chrobak7 Odpovedať sa dá predsa aj otázkou 🙂 Chápem, že nie každému môže byť moja odpoveď po vôli, najmä takému nie, komu sa zdá prirodzené diskutovať možné zdravotné následky (po požití nejakých bobuliek) na internete 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?