Travnik na záhrade

Ahojte. Mám novostavbu, kde zo severnej strany je veľmi vlhka pôda ( svieti slnko iba ráno) po daždi je tam problém cca týžden vôbec chodiť. Podu som niekolko krát prešiel rotavátorom, chcem ju vyrovnať a nasadiť trávnik. Otázka znie: Je vhodne sadiť trávu ešte skor ako nie je urobená fasáda/ zateplenie/ obrubníky ? Potrebujem sa pozemku pohybovať, ale po blate to nejde. Prípade aký trávnik odporúčate na takú pôdu ? Dakujem vopred za radu.
Odpovedať
@mateu keď tam bude tráva a bude sa po nej chodiť pri stavbe, rýchlo tam tráva nebude 😉
Odpovedať
@mateu najprv všetko porobiť a potom zasiať trávu.opačne to nemá zmysel
Odpovedať
porozkladaj po zemi palety, dosky alebo hocico provizorna aby to bolo pochodzne a az tak rob travnik. Po stavebnych pracach by si nad travnikom zaplakal a robil ho odznova. A ked je to miesto kde sa trvalo drzi voda pouvazuj aj nad odrenazovanim plochy pred tym ako urobis konecne upravy, lebo v blate budes mat skor machovisko ako travnik. To v kazdom pripade, nech by si tam mal akykolvek typ travnika.
Odpovedať
@zita19 Dakujem Drenáž som spravil. Zakopal som vsakovacie potrubia po dlžke plochy. Myslím že by to mohlo stačiť. OK tak budem používať foršne na chôdzu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?