Ako sa zbaviť bolševnika na záhrade.

Dobrý deň, Chcel by som sa spýtať respektíve poradiť ako účinne zlikvidovať bolševník. Rastie nám ho viac ako dosť na ploche cca 1000m2. Údajne na to jediné totálny herbicit alebo každý jeden koreň vykopať. A hlavne kosiť to ešte pred tým než sa vysemení.... To sa snažím robiť. Len pri rýchlosti rastu cca 15cm za deň je to masaker.... Neexistuje nejaká iná rastlina ktorá je napr vhodná pre včely ale zahubí bolševník? Ďakujem.
Odpovedať
Bolsevnik je invazna rastlina, vytláča naše pôvodne druhy, takže ťažko si s ním poradíš prírodným spôsobom. Naozaj len herbicid, ale treba ustriehnut termín, kedy ním dosiahneš najvyššiu účinnosť. Čím väčšia listová plocha na vstrebanie a dostatočne vysoká teplota zvyšujú účinnosť herbicidu
Odpovedať
@007tomams prosim nemohli by ste dať foto ako vyzerá ta rastlina?
Odpovedať
Na Hlavnych spravach sa tiez snazia zbavit Boľševníka no nedarí sa a vždy sa vracia, viem si predstaviť ako sa citite 🙂.
Odpovedať
@007tomams Dá sa odstrániť totálnym herbicídom, ale nie tým, čo štandardne predávajú v obchode (Kaput, Roundup, Fondo). Treba použiť poľnohospodársky neriedený, ktorý zaberá do cca 15 minút. Následne opakovať v 3x 5 dňových intervaloch. Potom pôdu spracovať, a zasiať ďatelinu. Ťa pôdu opäť zúrodni, pridá prirodzené hnojivo. Potom už môžete dať čo chcete.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?