Rady na pestovanie jahôd v záhrade

Prvy rok som nasadil jahody na geotextiliu, pomerne do zatieneneho rohu zahrady. Potom som jahody presadil a nasadil nove do vyvyseneho zahona - 20cm nad zemou, bez geotextilie...na slnecnom mieste..jahody som zavlazoval...uroda velmi slaba posledne dva roky, resp. skoro vobec... Takze otazka, oplati sa jahody pestovat vo vyvysenom alebo je problem ze potrebuju tien?
Odpovedať
@radoslavc my mame aj v tieni aj na slnku a dari sa im rovnako. Vela zalezi od toho, ze ake mas. Ake sadenice kupis, nasi akurat minuly rok vybrali vsetky a sadili nove, lebo uz tie sadenice mali roky za sebou a uz nerodili tak ako roky predtym.
Odpovedať
@radoslavc jahody treba vymienat po troch rokoch, najneskor po styroc. Aj rastliny aj miesto kde rastu, lebo po takom case su uz aj rastliny a poda vycerpane. Jahody su hladne smadne v case ak zacinaju kvitnut a ked sa im tvoria plody. Pos zbere urody treba jahody ocistit, okopat a pohnijit aby si vytvorili zasoby na dalsiu sezonu. Jahody miluju slnko, v tieni len prezivaju. Vyvyseny zahon je na pestovanie vhadny, ale dolezita je vyziva. V Britanii sa jahody pestuju v dazdovych odkvapoch vo velkovyrobe, ale urcite si nevystacia s tou troskou substratu, urcite ich hnoja. Odporucala by som spacialne hnojiva pre jahody, ktore obsahuju potrebne mikropsvky a pri prvej okopavke na jar zapracovat kompost a granulovany hnoj.
Odpovedať
Profilova fotka
Jahody mam vo vyvysenom zahone na slnecnom mieste. Od marca ich 1x tyzdenne prihnojujem kristalonom JAHODA. Uroda bola slusna na to,ze to bol ich prvy rok. Celorocne jahody rodili az do oktobra. Prvy zahon su jahody.
Odpovedať
Profilova fotka
podľa mňa je to jedno, len ako tu už písali, tak sa mohlo stať, že proste už sú vyšťavené, ak majú teda už nejaký ten rok za sebou
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?