Odpoveď na príspevok od petersd:
@comp83738 Všetko, čo je dobré, je aj drahé. Áno,… @petersd jj dvojtakt uz nekupis iba ak z druhej ruky. Ale co par znamych ma stvortakty si ich chvalia ze su spolahlive. Ja osobne by som do ineho malotraktoru jak agzat alebo vari ani nesiel 😃Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@petersd jj dvojtakt uz nekupis iba ak z druhej r… @sousedekovci89 To je jasné! Ale medzi tými dvomi sa mi AGZAT javí ako "lepší", fyzicky mocnejší, resp. podľa mňa viac sedí slovenskej mentalite. Ja 2-takty mám rád, aj kvôli nenáročnosti, aj kvôli výkonu... Kedysi dávno som ráno vstal, vypil kávu, úplne sám vybral agregát na Wartburgu, urobil na ňom generálku, ešte aj kľuku rozlisoval a pomenil ložiská,.... no, a večer som sa na ňom už vozil opäť.... 😉Odpoveď na príspevok od petersd:
@sousedekovci89 To je jasné! Ale medzi tými dvo… @petersd jasne vnimam to takisto. Pamatam ako kedysi ludia este dreli na zahumienoch s roznymi tymi mountfieldami a podobne. Slovo dreli je vystizne lebo to co sme so starym otcom videli nolo viac trapenie ako obrabanie pody. A my s agzatom uplne v pohode bez vacsej namahy ani nejake orbove navleky a podobne nebolo treba. Ako stary otec hovorieval traktor musi orat sam ty ho len pridrziavas. 😃 ono aj tieto 4takty zase nemaju nejaku zlozitu konstrukciu ale jasne dvojtakt je lahsia skladacka 😃Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@petersd jasne vnimam to takisto. Pamatam ako ked… @sousedekovci89 Tak či onak, pri dvojkolesových traktorikoch drú dvaja - traktor i jeho obsluha. Samozrejme, že na nejakých zopár obrábaných árov sa neoplatí veľký traktor, ale práve kvôli mojej predchádzajúcej vete ja preferujem 4-kolesové väčšie mašiny.Odpoveď na príspevok od petersd:
@sousedekovci89 Tak či onak, pri dvojkolesových t… @petersd nesuhlasim, ak si spravne nastavis naradie a traktor ma dost vykonu, nenadries sa.Odpoveď na príspevok od arcticcode:
Tak zas vieš... mam dať trojku za agzat bez všetk… @arcticcode lenze je rozdiel kupit velky traktor za trojku ktory je pred GO, a cisto novy agzat ktory bude mat do GO daleko.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@petersd nesuhlasim, ak si spravne nastavis narad… @sousedekovci89 U 2-kolesového môžeš nastavovať čo chceš, ako chceš... môžeš mať záhradu na rovine a so zeminou ako páperím (čo napr. nie je môj prípad),... ale už napr. len to, že musíš za dvojkolkou otrocky kráčať, držať v ruke "parohy", na koncoch roľky obrácať, navraciať,... ho z tohto pohľadu znevýhodňuje oproti 4-kolesovému. @arcticcode Pred podobnou investíciou si častokrát človek povie, že 30€ za pooranie raz v roku ho nezabije,... súčasne príde aj na to, že bez starosti, nemusí robiť žiaden servis, údržbu,... no a vyserie sa na celú kúpu (akéhokoľvek) traktora 😁Odpoveď na príspevok od megdesign:
@sousedekovci89 presne tak. Kúpil som pred dvoma … @megdesign Veľký traktor, ak budeš používať intenzitou a iba na podobné práce ako Agzata, tak hoc bude mať pred GO, tak Ti ešte prežije 3 Agzaty. !Odpoveď na príspevok od petersd:
@sousedekovci89 U 2-kolesového môžeš nastavova… @petersd to je jeden uhol pohladu. Druhy je ten ze stvorkoledovy ti na konci necha podstatne vacsiu neobrobenu cast za predpokladu ze nemas uzitovu zahradu umiestnenu v takej idealnej pozicii na pozemku ze by mohol ist od konca po koniec. Takze sa znovu nadries lebo si to musis odrobit rucne. A vyhra je nula cela nula nic.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@petersd to je jeden uhol pohladu. Druhy je ten z… @sousedekovci89 .... ale veď jasne, že všetko sa odvíja od mnohých podmienok, použitia, financií, a pod...Odpoveď na príspevok od petersd:
@megdesign Veľký traktor, ak budeš používať inten… @petersd o čom? 😀