Odvzdušnenie čerpadla v studni

zdravím, v studni máme ponorné čerpadlo. V minulosti nám studňa vyschla, no teraz je čerpadlo už pod vodou, vodu netlačí ale hučí. Moja teória je, že do čerpadla sa dostal vzduch a cez ten nevie čerpadlo vytlačiť vodu. Je nejaká možnosť ako čerpadlo odvzdušniť aj bez prístupu k nemu? Keďže voda je v hĺbke cca 10-11 metrov od povrchu a ja sa tam nemám ako dostať, studňa je kopaná. Skúšal som ho nechať bežať cez 10 minút a bez zmeny, ani kvapka. Vďaka za rady
Odpovedať
@marekondros aké čerpadlo tam máte?
Odpovedať
@martin25 tak to ti nepoviem, to tam dával ešte otec a ten už nežije. Jediné čo viem, tak že to ide na 3 fázy, také úzke a dlhé
Odpovedať
@marekondros pokial je ponorne a netlaci, tak urcite nie je zavzdusnene. Vytiahni ho a nechaj odskusat dakomu znalejsiemu.
Odpovedať
@marekondros skôr by som povedal, že zhorelo. Môže sa stať že sa zaseklo ak bola studňa znečistená, no tým pádom asi aj tak zhorelo keď si ho nechal bežať 10 minút... Teda vybrať pozrieť a opraviť alebo vymeniť.
Odpovedať
@marekondros Že Ti teraz zavodnená ponorka nefunguje, takmer určite to nie je v odvzdušnení.
Odpovedať
Profilova fotka
@marekondros Pokiaľ je ponorka ponorená vo vode, tak do pár sekúnd musí tlačiť vodu nad úroveň zeme. Ak len hučí, a pred tým tam nebola voda, mohla sa zaniesť alebo zahrdzavieť, takže sa nerozbehne. Treba to dať von, skontrolovať - prípadne opraviť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?