Ako zistit ze mam zapnute cerpadlo v studni (cez apku).

Zdravim, cerpadlo v studni (AQUANAUT 96 C/8 ) mam pripojene cez jednoduchy regulator (GRUNDFOS PM 1), ktory zapina cerpadlo ked poklesne tlak. V systeme mam 100l tlakovu nadobu na vykryvanie malych odberov. Riesim to, ako zistit, ze nastal v systeme problem (prasknuta hadica/ventil), poklesol tlak a cerpadlo frci na plny vykon. Idealne cez smart zariadenie na zasuvke, ktore mi posle na telefon info, ked cerpadlo bezi (viem si to spojit s tym, ci v danom case bezi/nebezi zavlaha). Zatial som nasiel Sonoff POW R2, ktore by som strcil pred zasuvku cerpadla. Neriesil nahodou niekto nieco podobne? Vdaka za komentare.
Odpovedať
@kenny123 Ja mám čerpadlo v pivnice pod záhradným domčekom. Aby mi pri podobnej poruche - napr. prasknutá hadica, nevytopilo celú pivnicu, tak čerpadlo mám napojené na relé, ktoré sa vypne pri prítomnosti vody na podlahe. Pri podlahe je vodné čidlo vo výške pár mm nad podlahou, takže keby sa začala miestnosť plniť vodou, tak čerpadlo vypne. Nemám to cez žiadne apky. To, že neide čerpadlo zistím rýchlo- že nepolieva. Otestované to je, zatiaľ sa žiadna porucha nekonala.
Odpovedať
@chrobak7 Das mi pls link na to vodne cidlo ake si pouzil? Toto vyzera byt tiez dobre/jednoduche riesenie.. asi este lepsie ako apkoidne..
Odpovedať
@kenny123 tiez to mam cez sonoff pow r2. Vypinam na dialku vodu, resp. vzdy ked idem na dlhsie prec alebo ked zabudnem tak to vypnem cez mobil...je dobre to takto mat...navyse to meria aj spotrebu a clovek ma prehlad ci je vsetko ok....
Odpovedať
@kenny123 Je to veľmi jednoduchý systém, ale pomôže. Je to takéto záplavové relé: https://www.svetsuciastok.sk/sk/rele-... s takýmto čidlom: https://www.svetsuciastok.sk/index.ph... Ja som to kupoval komplet aj s vodotesnou skrinkou. https://www.svetsuciastok.sk/sk/podla... Cez to relé je zapojená zástrčka, v ktorej je napájanie vodárne.
Odpovedať
@chrobak7 vďaka
Odpovedať
@radoslavc vďaka nasiel som na youtube že sa to dá preflashovat a netreba tu ich divnu apku..a cena je super..
Odpovedať
@kenny123 tak to ma nenapadlo...a cim preflashovat?
Odpovedať
@radoslavc esp home alebo tasmota, alebo? https://esphome.io/
Odpovedať
To druhé https://www.youtube.com/watch?v=87C7c...
Odpovedať
@chrobak7 Jednoduché riešenie je veľakrát to nejlepšie... ;-)
Odpovedať
No problem ešte môže byť že rozvod praskne mimo miestnosti kde je studňa.. v mojom prípade mám cerpadlo v malej šachte spolu s tlakovou nadobou.. Ak nastane problem mimo, záplavove rele mi nepomoze.
Odpovedať
@kenny123 A ako ti zistí tá umelá inteligencia, že ide o prasknutie a nie o štandardný odber?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chrobak7 inteligencii viem povedat, kedy sa robi zalievanie zahrady + kolko moze trvat zvycajny odber (doplnenie tlakovej nadoby). Hocico mimo uz je situacia na presetrenie. Obzvlast, ako to zvykne mat rad p. Murphy, pocas letnej dovolenky, ked je clovek mimo domu. :)
Odpovedať
Ak by to niekoho zaujimalo, doriesil som to prave cez Tasmotu. Aktualne mi chodi email, ked sa cerpadlo zapne a nasledne vypne. Pouzil som Sonoff POW R2, flashnuty Tasmotou a kontrolny skript bezi na Rasberry Pi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?