Neznáme poškodenie tuji

Zdar Tuja východná Aurea Nana vysadená do kvetináčov pred 4 rokmi (foto po 1roku), všetko v pohode ďalšie 2 roky (foto po 3 rokoch), ale už minulý rok sa začalo objavovať na koncoch výhonkov uschýnanie až do tohto obdobia (3x foto 4 rok...), kde hnednutie, uschýnanie a opadávanie výhonkov celkovo nastalo tohto roku, hlavne na jednej z dvoch v kvetináči. Ale začína to chytať aj druhá vedľa nej v kvetináči. Pravidelne prihnojované (hnojivo na ihličnany, horká soľ...), pravidelné zalievané aj v zime, doplnená zemina (minulý rok), teraz v apríly zostrihané a spravený postrek kuprikolom. Na tejto jednej a vlastne na všetkých sa na kmienikov a konárikov ukazujú nové drobné výhonky v hojnom počte. Čo to môže byť ? Rozmýšľal som nad hubovou chorobou " kabatinou" a postrekom Dithane, škodca nie je žiaden. Neviem si dať rady.
Odpovedať
@vtakman kde zimovali tie tuje?
Odpovedať
ahoj.tuje to trapieva.ale to moze byt aj tym ze raz preschla
Odpovedať
da sa tomuto vyhnut samozavlazovacimi kvetinacmi. tak nepreschnu
Odpovedať
@vtakman ..povedal by som aj ja, ze dovodom bude to, ze preschla.. Teraz s tym uz myslim, ze moc nenarobis, ale aspon sa mozes z toho poucit a pri dalsom sadeni si skus zriesit samozavlazovacie kvetinace, sice budes musiet zrejme trosku viac investovat, ale aspon sa vyhnes takemuto problemu.
Odpovedať
@vtakman Črepníkové tuje nesmú zimovať vonku, lebo im vymrznú korene. Mne už takto vymrzli 2x. Ak je zima miernejšia, tak prežijú, ale silnejší mráz ich zabije
Odpovedať
@jakino V kvetináči bolo dalších 5 ks tuja smaragd, 2x tuja západna "Danica" a sú v pohode ako aj 2x Smrek biely "Conica". Po tejto zime je isté, že už neožije bobkovišeň. Podľa mňa po viacerých porovnávaniach na internete to môže byť "kabatina", môžem sa mýliť, ale v druhom kvetináči nie sú až tak poškodené.
Odpovedať
Profilova fotka
Vyzerá to ako keby uschli, zhoreli. Mne tak tuje vypadali, keď mi ich pes očúrával. Normálne sa vypálili alebo čo. Tuje sú veľmi háklivé na zimovanie a závlahu. ak na ne moc páli slnko tak takto zhrdzavejú. Možno by som skúsil vymenit kvetináč ale po pravde si myslím, že to majú už za sebou a zbytočne sa s nimi budeš trápiť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?