Narážana studňa, čerpadlo - prepojenie

dobrý deň, prosím o radu ako zapojiť/ prepojiť PVC ruru a čerpadlu na vodu. V zemi je narazena rúra s a v nej je PVC rurka na konci so spätnou klapkou. Ukončena bola kolienkom s rurou k čerpadlu ktore ťahalo vodu.  Problem: začala sa po zapnutí čerpadla stracat voda v rurkach, bolo nutne dolievať do čerpadla vodu, a do rury v zemi sa dostavala zemina a listie (nie je to ochranene) . Otazka: chcem to prerobiť. Čo použiť a namontovat aby to fungovalo bez problemu. Viď obrazok, ako problem poriešiť v zakreslenom červenom štvorci. Voda služi na polievanie v zahrade. ďakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od majina.b:

dobrý deň, prosím o radu ako zapojiť/ prepojiť PV…
@majina.b Nepíšeš o hĺbke, ale keďže narážaná studňa, tak to sa hlbšie ako 6m nerobilo. Tvoj problém pravdepodobne spočíva vo veľkom odbere tej vody, proste kapacita tej narážanej studne je menšia, než tvoja predstava. To sa dá vyriešiť menším prietokom a napríklad IBC kontajnerom. Čo sa týka tej zeminy, lístia, tak vyústenie má byť nad terénom, napríklad 0.5m a utesnené napríklad bentonitom.
Odpovedať
Profilova fotka
V prvom rade hadica do rury sa dava ked je samotna rura hrdzava stara. Ak to mas nove tak obkopat narezat zavit a napojit napriamo. Robieva sa to ze das Tkus na ruru smerom hore a do strany a na tie konce das ventily. Na horny ventil das rucnu pumpu aby si vedel vodu natahat ked padne. Na bocny napojis cerpadlo. Batahas vodu zavres ventil pustis cerpadlo a otvoris ventil k nemu a polievas.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

V prvom rade hadica do rury sa dava ked je samotn…
@wolodymyr nakreslila som to do skicara ako som pocholila tvoju radu. viď obrazok v rure nie je hadica, ale PPR rúra na konci so spätnou klapkou. (rurka na vodu aky ma odborny nazov som zistila až teraz)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od majina.b:

@wolodymyr nakreslila som to do skicara ako som …
@majina.b dala si to ako kralovna.... takto som to myslel. Inak funguje to aj bez spatnej klapky... musis mysliet na to ako na zimu spustis vodu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?