Čerpadlo na vytlačenie vody zo studne do závlahy

zdravim vas, mam otazku na skusenejsich zahradkarov a zhradnikov....tohto roku chceme robit zavlahu, mame studnu kde hlbka hladiny vody je -8 m. potrebujem poradit cerpadlo ktore vytlaci 8 m a este aspon dalsich 30 m k poslednemu postrekovacu. samozrejme aby bol este tlak na polievanie. vdaka
Odpovedať
@danii2 pramalo informacii na odpoved...
Odpovedať
co treba dodat?
Odpovedať
@danii2 ale ved na cerpadlach mas presne napisane tieto technicke hodnoty, vytlak z akaje hlbky a podobne co ta este zaujima? ved si to najdi a kup take silne ake potrebujes.
Odpovedať
@danii2 priemer rozvodnych potrubi kvoli tlakovym stratam, pozadovany prietok a tlak do postrekovacov...
Odpovedať
@danii2 @gashtaan ti povedal dobre. Je to pramálo informácií. Nevieme viacero faktorov. Napríklad, či je studňa kopaná alebo vŕtaná. Potom je to výdatnosť studne, množstvo postrekovačov a od toho súvisiace množstvo sekcií. Nevieme, či chceš sprejovky, rotačky, alebo to napojiť aj na kvapkovú závlahu. Nevieme, akú veľkú plochu ideš polievať - či použiješ postrekovače 3000 alebo veľké 5000 a pod. Nevieme tvar pozemku a teda koľko hadice bude potrebné natiahnuť - čím viac hadice a viac odbočení, tým menší tlak na výstupe. Z toho, čo si napísal nie je možné podať relevantnú odpoveď - a to robím závlahy.
Odpovedať
@danii2 spravny postup je zistit vydatnost studne, podla toho vypracovat projekt zavlahy a az podla projektu a vypocitanych parametrov zvolit cerpadlo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?