Frakcia riečneho štrku

Ahojte, máme v pláne dávať pod detské hojdačky a domček riečny štrk, videli sme túto variantu u známych, pozdáva sa nám to, len si nepamätajú už akú použili frakciu. Vedeli by ste mi poradiť aká je na tento úžitok najvhodnejšia? Ďakujem
Odpovedať
Najvhodnejšie sa opýtať známych :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marcos33:

Najvhodnejšie sa opýtať známych :D
@marcos33 pardon zle som to napísala, nevedia už aká to je frakcia. Kokos teraz si pripadám ako trúba 😂 písala som otázku a robila 300 vecí popri tom
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od monika354:

@marcos33 pardon zle som to napísala, nevedia už …
@monika354 najlepsie ked zajdes do nejakej predajne kameniv tam si vyberies co sa ti bude najviac pozdavat.
Odpovedať

Ahojte, máme v pláne dávať pod detské hojdačky a …
@monika354 keď si nepamätajú, tak stačí odmerať pár kameňov koľko majú priemer. Napríklad 16-32 znamená že by tam nemali byť kamene väčšie ako 16mm a menšie ako 32mm. Nájdu sa tam niekedy aj väčšie kusy, lebo stačí že je podlhovastý ten kameň, ale prejde cez sito s okom 32mm. Ale teda tu na ihriskách bývajú tie menšie frakcie okolo 4-8.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@monika354 keď si nepamätajú, tak stačí odmerať p…
@marsdm oprava- MALI byť kamene väčšie ako 16mm a menšie ako 32mm
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@marsdm oprava- MALI byť kamene väčšie ako 16mm a…
@marsdm 16<šuter<32 (mm) :) Apropos, niektoré frakcie sú s pieskom 0/4, 0/22 ap. A na ihrisko by som dal väčšiu, napr. 8/16. (keď pôjdem okolo, čeknem to ,)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@marsdm 16<šuter<32 (mm) :) Apropos, niektoré …
@gadefox áno, tak. Zle sa mi sleduje príspevok pri písaní lebo to divne posúva, tak kontrola po napísaní je lepšia len je krátky čas na úpravu 😀 Áno tie od 0 nebrať na ihrisko, lebo tam sú mini častice a je to také prašnejšie a drží sa to na topánkach keď je mokro.
Odpovedať
do malej frakcie budu chodidt vsetky okolite macky na zachod. Druha vec je, ze strk sa bude vynasat do okoliteho travnika. Celkom dobre je dat netkanu textiliu na spodok, na to plastove zatravnovacie panely a vysypat medzery strkom. V tom pripade moze byt aj mensia frakcia 6 - 12, macky ju nevedia rozhlabat a je prijemna aj na chodenie, nevynasa sa tak a ani neuteka pod nohami pri chodzi
Odpovedať
Este z vlastnej skusenosti: riecny strk velmi prasi, tazke budete mat vsetko biele. Najlepsie co som zatial videl bola drevena stiepka - sluzi to rovnako dobre ako strk na tlmenie dopadov, dobre to vyzera a nerobi bordel. A ked sa dostane niekde mimo ihrisko, tak je to len kusok dreva... najlepsie taketo nieco, bez drobnych casti: https://ekosad.sk/produkt/stiepka-z-i...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foobar:

Este z vlastnej skusenosti: riecny strk velmi pra…
@foobar triedená frakcia práši? a k tomu si ako dospel?????
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@foobar triedená frakcia práši? a k tomu si ako d…
@zicher pozorovaním na vlastných topánkach ;)
Odpovedať

@zicher pozorovaním na vlastných topánkach ;)
@foobar lebo ja mám triedený dunajský štrk 16/32, je absolútne bezprašný.. Akože chceš mi povedať, že sa z omytého štrku niečo ulamuje? Nejaká prašná mikrofrakcia? To si ani neviem predstaviť. Stačí, ked oprší a všetok prach stečie do podložia a štrk je úplne bez prachu. To je moja skúsenosť. Zaprášený je vtedy, ked sa práši všade, t.j si niekde pri poli, alebo tam, kde je prašný vzduch, alebo napadá saharský piesok.. Ja ho mám okolo bazéna hlavne preto, lebo je čistý a nešpiní nohy, nenosíme bordel do bazéna.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@foobar lebo ja mám triedený dunajský štrk 16/32,…
@zicher ja s tym mam skusenosti na detskom ihrisku ktore je uprostred sidliska, na streche. V okoli nie su ziadne hlavne cesty ani nic vyslovene prasiace. Vsade okolo na chodnikoch ziadny prach nie je, ale ihrisko je neuveritelne prasne (biely prach zodpovedajuci farbe strku) vzdy ked prave neprsalo (co je vacsinu casu). Nasiel som na google maps nejake fotky len pre ilustraciu, ale realne to neukazuje ako to prasi. Realita je taka, ze ked vyjde clovek z toho ihriska, tak topanky su kompletne od prachu a robi clovek stopy este cca 10 m. Podobne skusenosti mam z ineho ihriska kde strk. Moze byt rozdiel v tom aka je prevadzka - ked je to ihrisko, ci uz doma alebo na ulici, tak je tam vyssia premavka a vznika viac prachu trenim. YMMV, ale ja osobne by som si strl na detske ihrisko na dome nedal.
Odpovedať
Profilova fotka

@zicher ja s tym mam skusenosti na detskom ihrisk…
@foobar lenže toto nie je väčšia frakcia a tiež to nevyzerá na premytý štrk, ale na frakciu 0/8 (alebo niečo podobné). 0+ znamená mikročastice t.j. piesok, kamenný prach..
Odpovedať

@foobar lenže toto nie je väčšia frakcia a tiež t…
@gadefox u nas na dedine je taka nejaka minifrakcia, premyta, a aj tak po case sa tam uz vyskytuje prach. Prach v tom strku proste po case bude vzdy.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@gadefox u nas na dedine je taka nejaka minifrakc…
@sousedekovci89 práve preto treba použiť väčšiu frakciu (napr. 16/32).
Odpovedať
Článok sa načítava...

@sousedekovci89 práve preto treba použiť väčšiu f…
@gadefox taky maju nasi doma- 3-4 roky a ked to prerabnes prasi sa. Prach je prirodzene vo vzduchu a casom sa proste nachyta.
Odpovedať

Ahojte, máme v pláne dávať pod detské hojdačky a …
@monika354 ak aj budete dávať štrk, pozor na veľké frakcie ako tu odporúčajú napr 16/32, nefunguje to dobre na ochranu pri dopade hlavne pre menšie deti, je to dosť tvrdé už. Bežne sa na ihriská dáva frakcia 4-8, 6-12 a podobne. Ale ako som písal, prasi sa. Zrovna dnes som bol na inom, vo vodárenskej záhrade, viď foto - nie, nemám prirodzene šedé nohy :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?