Čo vysadiť pod vyrastený ihličnatý strom

Dobrý večer, potrebovala by som radu, ako upraviť miesto pod vysokým smrekom, nerastie tam tráva, pôda je suchá. chcela by som s tým niečo urobiť. Vysadila som tam pred časom rododendrón, ale sa mu vôbec nedarilo, tak som ho musela vybrať. Dá sa urobiť nejaký záhon? Konáre smreka začínajú vo výške 2 m, takže tam nie je celkom tieň počas dňa. Ďakujem
Odpovedať
vygoogli si podokryvne rastliny
Odpovedať
Skalnik. Mam to pod vela ihlicnanmi, na meter2 sa sadi 7-10 rastlin, pouziva sa to aj na miesta, kde chces mat zeleny koberec a nema to byt trava.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinusik07 ak by si tam chcela pôdopokryvné rastliny tak by bola vhodná vinca minor, kvitne fialovo alebo bielo, od jara do jesene.
Odpovedať
Napadlo mi aj, urobiť múrik z kameňa okolo stromu, do neho normálnu zeminu a tak vysadiť pôdopokryvné a do tieňa vhodné rastliny, hosta, skalník, borievka rozprestretá, len neviem, či sa im bude pod 40 ročným smrekom dariť, keďže opadáva ihličie a okysľuje pôdu, manžel tvrdí, nech sa na to vykašlem, že tam nebude nič rásť, ale mne to nedá, chcem s tým niečo urobiť. Inak ďakujem za rady.
Odpovedať
mne s apaci ten napad s vyvysenim zahonkom okolo stromu,staci poukladat kamene na seba vola sa to suchy murik...
Odpovedať
Aj ja som za ten suchy murik, len neviem, ci nebude casom vadit rastlinkam to ihlicie zo stromu a ci nevyhynu. Ale asi to aj tak skusim urobit.
Odpovedať
Urobte si radšej lavičku :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Najlepsim riesenim je ta Vinca minor. ta s tym urcite problem mat nebude a vyvyseny zahon pomoze skor vam pretoze v neohranicenej pode sa dost rozrasta. Namiest hosty by som skusil skor paprad.
Odpovedať
@tinusik07 Hosta, ci skalnik su sice rastliny do tiena,ale nie su podokryvne ani sa im pod stromom nemusi darit. Pod ihlicnatym stromom mas kyslu podu, strom zoberie vacsinu vyzivy zo zeme, vyssie rastuce rastliny potrebuju viac zivin ,ako nizke plazive.... Takze vhodnejie su nizke podokryvne,tie nie su tak narocne na ziviny
Odpovedať
lDo sucheho murika by som navrch dala prave tie podopokryvne rastliny, ktore by sa cez neho spustili na zem. Ten murik by vlastne sluzil len na oddelenie od travnika kvoli koseniu a ako kvetinac na kvalitnejsiu zeminu, dala by som len dva rady kamena. Ci zle uvazujem?
Odpovedať
@tinusik07 máme tam krásne azalky :)
Odpovedať
Profilova fotka
@tinusik07 Pod stromom by sa darilo brečtanu, zimozeleni, papradiam alebo niektorým plazivým borievkam. Funkia - hosta na zimu zatiahne aj papraď, takže treba kombinovať, aby tam v zimnom období nezostalo prázdne miesto.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dakujem krasne za vsetky rady, je rozhodnute a pripraveny murik s novou zeminou, cakam, kedy pridu rastlinky zimozelene a potom este nieco doplnim podla odporucani. Dufam, ze to vyjde a to skarede miesto v zahrade sa stane atraktivnym. x-)
Odpovedať
Tak..........zimozelene vysadené, ešte rozmýšľam nad zajačím uškom, darilo by sa mu tam? Mám ho na inom mieste v záhrade a v pohode by som ho tam mohla zasadiť, len neviem, či sa oplatí.
Odpovedať
My mame pod vysokymi jedlickami trvalky, aj par drevin - hortenzie, heuchery, hosty, bergenie, alchemilku, brectan, okrasne travy, podopokryvny juniperus, rozchodniky ... nechcela som to mat prazdne, bolo to o nicom, len je potrebne castejsie polievat, ale inak sa vsetky pekne zapojili, a konecne to nieje take "hluche" :)
Odpovedať
Profilova fotka
@tinusik07 Zajačie uško alias stachysbyzantina patrí medzi značne suchomilné rastliny obľubujúce slnko, takže tieň nie je vhodné miesto.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?