Čo je toto za dieru v pôde?

Na dvore mi nieco urobilo dieru na velkost ruky. Hlbka viac ako pol metra. Ked tam nahadzam kamienky, tak to vytlaci von. Vie niekto co je to?
Odpovedať
@malinhot u nas taketo diery robia potkany. nie je nedaleko (do 50 metrov) chov domacej zveriny ?
Odpovedať
moze byt, v malom chovaju susedia kury.
Odpovedať
Pravdepodobne potkan
Odpovedať
hodit petardu, polozit na to nohu ... buuum. Opakovat casto ... ten parchant odide :D
Odpovedať
Profilova fotka
Prievidza :-D
Odpovedať
@y2k si zabil :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@filipe11: jakoze nic v zlom, len ma hned napadla ta songa 8-) :-D
Odpovedať
@y2k uz viem co si pospevujem do konca dnesneho dna xixi
Odpovedať
@malinhot Najskôr sú to myši. Tento rok sú premnožene a obsadzujú chodby po krtoch. Tam ale musí byť tých dier viac nie len tá jedna. Treba pohľadať.
Odpovedať
No buď tie myši alebo potkany ale je to celkom veľké tak by som skôr tipovala na toho potkana. A viktor má pravdu, keď je jedna tak musia byť aj ďalšie, treba pohľadať ak ich chceš z dvora dostať na dobro :-) My sme mávali s krtmi problém ale našťastie sme sa ich už zbavili
Odpovedať
@malinhot skús dať ku diere vodu a sadru s krmivom napr. zmesku..tento tvor sa pekne napapa, napije vody a potorm stvrdne..a uvidíš akého máš hosťa :)
Odpovedať
to bude pekný kus krysieho kráľa..:)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@filip_pavlovic nebol to potkan kraal??? ;-) Alebo ratatoilie ci jak sa ten kuchtik volal
Odpovedať
@janetbla a co ked sa napapa a napije, zalezie naspet hlboko do diery dnu a tam stvrdne ? uz len zapach bude z tej diery citit jak tam hnije ale von nevyjde :)
Odpovedať
Preboha, že sádru s vodou. To som ešte nepočula. Ono podľa mňa to bude s najväčšou pravdepodobnosťou asi potkan, no môže to byť aj zajac, lasica, kuna, o prosto bárs čo. Skúsila by som jamu zaliať vodou alebo vydymiť, len je pravdepodobnosť, že sú chodby rozvetvené a tak to by asi nemalo zmysel
Odpovedať
@lucciinkka sadra funguje spoľahlivo a netreba ani vodu, ja som najskôr potkany prikrmoval múkou a postupne som im tam pridával sadru, v diere nezdochol ani jeden, skor mali zvyk zostať vonku na povrchu a niekde zaliezť. Viackrát som videl, ako mŕtveho potkana dokázali iné potkany zožrat tak, že z neho ostal len chvost a paprče, aj take som zazil, ze o polnoci som nastavil pascu, rano dobehli deti, ze sa konecne nieco chytilo, ale nevedia co..v pasci bol mrtvy potkan a polovicu tela mal zozratu.. Zalievanie jám nie je učinné, zvieratá sú majstri stavebného remesla, diery mávajú viacero vchodov, okrem toho je bežné, že každý vstup máva sifón.
Odpovedať
Profilova fotka
@lucciinkka to si este nepocula? Ved sadra sa takto pouziva uz dlhe roky, co viem. Aspon teda starki, co viem, tak ti sa takto zbavovali potkanov odjakziva. Skusali aj kadeco ine, ale ze len sadra bola najucinnejsia, tak pri nej aj zostali.
Odpovedať
Sadra v kusku chleba funguje , humanne to nieje ale staci ichlen pozbierat a vyhodit. Fuj. Svokor tak likviduje skrecky v zahrad.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?