Vavrinovec čo je to za choroba je to Antraknoza?

Dobrý deň poraďte čo je s mojimi vavrinovcami pred vyše týždňom sa mi zdali by ok a teraz na nich pozerám a majú takéto listy.. Mimochodom som ich ich trochu pred týždňom poskracovala. Vďaka za rady.
Odpovedať
Stare listy neries, nove su absolutne v poriadku a mohla si ich aj viac ostrihat aby pekne zhustli
Odpovedať
@zita19 dúfala som, že vy mi práve napíšete a napísali ste 😊. Cením sa vaše rady a ďakujem ukludnili ste ma, že je to ok a nemusím tým padom nič striekať . Zľakla som sa ze je to antraknoza.
Odpovedať
@blanka303 ked ti to vadi, ostrihaj poskodene listy a viac neries. Stare listy bezne odchadzaju, to je kolobeh rastlin
Odpovedať
@zita19 super vďaka ešte raz
Odpovedať
Nevyzerá žeby to bola nejaká choroba, toto aj náš mal, staré som dal dolu a vybavené. Prestrihal som ho a darí sa mu teraz veľmi dobre.
Odpovedať
Profilova fotka
takisto ked sa vyskytne aj u nas nejaky problem na akejkolvek rastlinke, tak sa v prvom rade zbavim listov, ktore uz nie su v pohode a pokusim sa ho nejak zachranit. toto by mohlo pomoct. no uvidis, mozno mu to pomoze.
Odpovedať
@liliana6 dakujem prwstrihala som
Odpovedať
@majkisper prestrihala som dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@majkisper je fajn, ked taketo nieco pomoze, no velakrat aj nie 😄 niekedy tym rastlinam uz nepomoze ani svatena voda. a praveze cim viac sa o ne clovek stara, tym horsie 😄
Odpovedať
@cumlicek2 To je fakt, pri niektorých to aj my tak máme, tiež jeden kríček, žena si ho toľko piplala, piplala a zrazu začal vyschýnať, ono netreba to preháňať s ničím, ani jeden ani druhý extrém nie je OK.
Odpovedať
@liliana6 u nas to napriklad pomohlo. najskor sme sa dost zlakli, ze sme velku cast museli vystrihat, no potom ich to v celku prebralo
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Neviete poradit prosím, čo mu je? 2 sú krasnw a zvysik zltne a listy padaju. Dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dostihovka
Odpovedať
Profilova fotka
@dostihovka ten strk prehrieva rastlinu. Sice to vyzera dobre, ale z pohladu rastliny su to totalne nevhodne podmienky. Ak by si tam dala teplomer pocas letneho dna, je tam cez 50 stupnov.
Odpovedať
@mgx to ma napadlo, ale vedla toho su dva v tych istych podmienkach a o par metrov tie iste podmienky a mam tam 14ks a su 3x vacsie a zelené... Sadene boli naraz v novembri a rovnaka velkost... Preto ma napadlo, ci to nie je choroba
Odpovedať
Profilova fotka
@dostihovka to nie je smerodajny udaj, kazda rastlina sa s tym vyrovnava inak, ale podla fotky zacina zltnutie uz aj na tych dalsich, ktore su viac v tieni. Zltnutie moze byt samozrejme sposobene aj inymi faktormi, napr. chloroza=prilis vela vapnika v pode (tie kamienky neviem co su, ale ak je do drveny dolomiticky vapenec tiez moznost), alebo nedostatok zivin ci nespravne zalievanie (malo, ci premokrenie).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?