Ako zamedziť mačkám aby kadili do skalky???

Prosím o radu, upravujeme pozemok domu, založili sme si skalku, na pozemku máme malý svah, ktorý sme taktiež vysadili rôznymi trvalkami...Ide o to, že mačky od susedov si našu skalku a svah asi mýlia s mačacím záchodom...všade sú exkrementy od mačiek, ocikávajú rastliny, ktoré potom kapú...Skúšala som všetko možné ako ich doplašiť no nič nepomáha...Poraďte mi prosím.
Odpovedať
malorážkou?
Odpovedať
Profilova fotka
Že by vlastná mačka, čo by šéfovala dvoru?
Odpovedať
@anavik29 mas ju zastrkovanu? Su to vacsie suvisle plochy strku? Aka frakcia? Strk frakcie pod 30 priam vyzyva macky z dalekeho okolia aby si tam spravili hajzlik. Naskladat velke a este vacsie kamene na husto, zastrkovat hrubym strkom, vysadit tak aby sa rastliny rychlo zapojili a prestane sa im tam pacit..
Odpovedať
@anavik29 nemusi to byt od maciek, resp. som priam presvedcena, ze to nie je od maciek, macka, pokial ma moznost, si exkrement vzdy zahrabe..Cize ak ma k dispozicii miesto, kde moze hrabat, tak nebude kadit do skalky.. Na taketo miesta kadia skor kuny, ako macky..Kuna si nezahrabava a radsej kadi na beton, skalu a pod.. a exkrement je zhruba takej velkosti, ako od macky..
Odpovedať
@anavik29 ak tam bude makka hlina alebo daco kde sa lahko hrabe asi to budu vyuzivat.. ked hklina stvrdne tak nebudu
Odpovedať
Profilova fotka
neviem ci to nebolo v obi, ale niekde som videl taky postrek proti mackam. ani rastlinam to nemalo ako uskodit, len im to nejak smrdelo, tak sa tym miestam potom vyhybaju
Odpovedať
Profilova fotka
@henotom .... ak to aj funguje, tak len chvíľu. Ale čo som čítala viacero diskusií, tak to nefunguje...
Odpovedať
@anavik29 tiez si myslim, ze to nie su macky, ale ak tam mate malu frakciu, mozno aj hej. Macka si svoje exkrementy zahrabava takze ak ich vidite vonku, nebudu od maciek. Mackam sa paci nieco ako bentonit podstielka, takze maly strk. Ak date vacsi, alebo makadam, vacsie kamene, to sa im pacit nebude. A ked to zarastie, tak si to ani nevsimnu. @andynr riesenie hodne primitiva. Sorry. Jedine ze by si to myslel ironicky
Odpovedať
@kreola Ozvala sa odborníčka na mačacie exkrementy...lebo vraj mačky si hovná zahrabávajú(čo si bola osobne pri tom keď srali na záhrade u anavik29???) Celkom chápema anavyk29. Ak sa ti mačka(y) vyse.ú na trávnik a nezaregistruješ to, tak sa mačacie hovno roznese nielen po celom trávniku, čo príšerne smrdí, ale mám čo robiť, aby som kosačku od hovien vyčistil. Tak ak sa ti to stane, čo ti celkom prajem, potom napíš ako si postupovala. Okrem toho - v čase párenia si všetko značkujú a oštiavajú svoje trasy a napr.aj vchod.dvere, čo tiež príšerne páchne -zabíjajú mladé vyliahnuté vtáky, čoho som bol xkrát svedkom Prikláňam sa k riešeniu aké prijali v austrálii(vygúgli si
Odpovedať
neraz som videla macku sa vykadit a na pocudovanie @kreola sa ani nesnazila si ich zahrabat a pritom ju ani nic nevyrusovalo, takze to kludne mohlo byt aj od maciek. doporucujem kupit si psa a macky zmiznu
Odpovedať
@akvi @kreola skoda, ze macky u nas nezdielaju vase presvedcenie... tie u nas sa vy*eru do travnika ci zahonu a nechaju tak.
Odpovedať
Na macku pomoze bud lopatou po hlave (tej macke), alebo oblievat vodou (hadicou, kyblom...).
Odpovedať
Článok sa načítava...
@andynr Chovali sme a chovame macky, odkedy som na svete (48 rokov). Rodicia maju pri dome teraz 2 a sama mam teraz v byte 2 a roky dobrovolnicim pri odchytoch a kastracii maciek v BA, co pokladam za ucinne riesenie pred nekontrolovatelnym mnozenim. Videla som uz par maciek zomierat v ukrutnych bolestiach po strelbe aj zo vzduchovky, je to nieco hrozne. O rieseni Australie viem, pokladam ho za extremne, mam obavy ze uhynu aj ine volne zijuce zvierata. Hoci s tym osobne nesuhlasim, pre Australiu ale asi v tomto bode jedine mozne riesenie. Inac odporucam aby bola pri dome vlastna zdrava kastrovana ockovana odcervena macka (idealne 2), ktorej ked sa da bednicka s pieskom, tak tam bude chodit a nebudu hovienka na trave a dalsia vec ze, ze nepusti na tvoju zahradu ine cudzie macky, pretoze si strazi teritórium. @dasena82 ano je to mozne, asi nebol vhodny povrch na zahrabanie, preto si myslim, ze anavik 29 ma v skalke malu frakciu, preto jej tam chodia ako na wc.
Odpovedať
@gashtaan ano je to tak, ona to v trave nedokaze zahrabat, len v sypkom materiali.
Odpovedať
@tribratri lopatou po hlave by tu potrebovalo par ludi.. Netusim naco tu niektori ludia idu byvat do domu, ked ich serie vsetko zive, co sa im mihne cez zahradu..
Odpovedať
@akvi Nie všetko živé. Mne do záhrady zavíta ježko, ropucha, rosnička, kuna,žlna,sova,sojky.. atd To je príroda. Mačka príroda nie je(okrem divej). Pomože ALF s Melmaku. Má rád mačkový džús :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@kreola no chudera macka, ze sa nema kam vys*at a musi sa uspokojit s travnikom, kde to po sebe nemoze zahrabat :(
Odpovedať
Profilova fotka
@dasena82 Potom bude srať do skalky pes... :-D :-D :-D
Odpovedať
@andynr ja neviem ci je potrebne hovorit o uzitocnosti maciek, kto nema macky, nepochopi..nasa donesie denne minimalne jednu mys, dokonca aj potkana.. takze pre mna jedno z naj zvierat, ktore sa po dvore mihne..
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi Ja mám troch kocúrov a jednu mačku. Len myší a potkanov je pomenej, tak donesú len občas. Ale ak ulovia, donesú ukázať, aby sa pochválili. :-) Čo sa týka mačacích exkrementov a ich zahrabávania, je to rovnaké, ako u ľudí. Niektorí si po použití WC ruky umyjú, niektorí nie. Z mojich štyroch mačiek sú tri perfektne vychované a štvrtý je totálne neprispôsobivý a ignoruje všetky hygienické návyky. Nielen, že ani z misky sa nevie nažrať bez toho, aby nebolo pol metra okolo neho natrúsené, tak je schopný sa nažrať a vykadiť sa vedľa misky. Totálny prasák nevychovatelný ... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 ....ako píšeš...také upratovačky by vedeli rozprávať celé príbehy o tom, akí sme my ľudia ...či skôr "ľudia".
Odpovedať
@lifelike Ani nehovor. Ja som vcera kocikovala v parku a pozeram ze co sa to tam krci za okrasarinou a to bol clovek (nevyzeral ako bez domova) ktory si tam robil velku potrebu... :/
Odpovedať
Profilova fotka
@nicholiacik ... no niekedy nemáš inú šancu. Ale problém je skôr to, čo po sebe zanechajú ľudia na miestach na to určených :)
Odpovedať
@gashtaan u nas to iste a este aj drichmu na zah.nabytku,takze furt vsetko od blata
Odpovedať
@akvi Aj clovek je zivy a zrejme by sa vam nepacilo, keby vam chodi kadit na travnik. Ked ma niekto domace zvierata, tak nech si upratuje ich produkty.
Odpovedať
Profilova fotka
@tribratri Ono problém bude asi v tom, že Ty ako človek máš list vlastníctva od pozemku a ak náhodou niekam ideš, tak Ti poradí navigácia. Zvieratá tieto vymoženosti nemajú. List vlastníctva k pozemku nahrádzajú exkrementami a rovnako aj trasy svojho pohybu si nimi značia. Ďalší problém je ten, že tie zvieratá tu boli skôr ako my ľudia a preto by sme ich mali akceptovať. Ty si tu doma a ak by sem došiel nejaký cudzinec a začal by meniť Tvoje zaužívané pravidlá a bojovať kvôli ním s Tebou, tiež by sa Ti to nepáčilo a tiež by si sa bránil. :-)
Odpovedať
@jamk1 ale macka domaca tu nebola skor ako ludia. diva macka sa ludi boji
Odpovedať
Profilova fotka
@tribratri To máš síce pravdu, ale určite mal človek nejaký dôvod, že si mačku domestikoval. A ver mi, že to nebolo kvôli tomu, že by ju choval na mäso. :-)
Odpovedať
Podla niektorych teorii sa macka domestifikovala sama. Spoluzitie s ludmi pre nu bolo vyhodnejsie :)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?