Aký stromček by ste zasadili ako prvý pri dome?

Pomaličky zvažujeme aký strom by sme zasadili. Hovori sa postav dom , zasaď strom... Viete mi poradit? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja velky ihlicnan, nech je vianocny strom pripraveny :)
Odpovedať
Pomaly rastúce, prípadne také, ktoré majú robiť čo najskôr tieň. Záleží tiež od pozemku, či je upravený, alebo sa bude ešte navážať na niektoré časti zem.
Odpovedať
Nejaky ovocny,podla toho ake ovocie mate radi. Vzdy pri oberacke si spomeniete pri akej prilezitosti ste ho vysadili. U nas to bola ceresnicka :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak my jako prvni vsadili katalpu
Odpovedať
Profilova fotka
@jajanuska Dosť záleží aj od typu pozemku, veľkosti, množstva slnka, tieňa, smeru prevládajúceho vetra, konkrétneho miesta....Ak je pozemok veľký krásnu korunu vytvára Katalpa, nádherne rýchlo rastie aj kvitne aj Paulownia, ale vyžaduje veľký priestor. Zaujímavé sú rôzne kultivary javorov, magnólii, z ihličnanov je zaujímavý previsnutý smrekovec, japonské čerešne.
Odpovedať
@rastlinky_sk dakujem za radu, ta katalpa vyzera fakt pekne...viac menej je rozhodnute :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som uz presytena katalp.. vsade su...... kludne si dajte aj ine stromckeky.. alternativa katalpy moze byt liquidambar gumball , fakt pekny strom :), alebo nejaky krasny cerveny javor , alebo slivka - prugna nigra... :) Proste zasad prve to, co chces aby ti najrychlejsie narastlo a urobilo dominantu... ak mas predstavu uz o buducej zahradke :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jajanuska no ta katalpa je sice krasny stromcek len si pozri do akej vysky a sirky rastie-- aby si v buducnosti nelutovala :) ze ti zabeerie pred domom kopu miesta....tu katalpu by som skor dala do zahrady kde nebude zavadzat a bude naplno vyuzita :)
Odpovedať
Co tak ist do zahradnictva avybrat si? oradit sa aky velky strom bude o par rokov,koly miestu, my amme katalpu a budeme jurezat, nepustime ju vysoko. Krasne kvitne, krasna je aj skumpa, magnolia, prunus-schubert, ginko, albizia.....ta je ais najkrajsia.
Odpovedať
@marienka1703 je pravda čo píšeš, že rastie rýchlo, fakt si to treba poriadne premyslieť, určite sa budeme radiť aj s odborníkmi, ešte raz dakujem za radu :-)
Odpovedať
@katrin21 dakujem za radu, určite si tie stromčeky treba riadne premyslieť... x-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ja mam rad bambusy - mam tri druhy ale naj je teraz 5 -6metrový Phyllostachys aureosulcata aureocaulis za ktorý som dal pred tromi rokmi 120€ a sused si klepkal na celo ked som mu hovoril cenu,ale on je držgroš preto jeho zahrada vyzera ako fotbalove ihrisko :-) Bývam v letev zaplavovej oblasti na juhu slovenska a každe cca 4 roky nas zaplavia a voda ide do 1,4 metra- tento bambus prežil tyžden pod vodou a celkom sa mu to pačilo pretože dosť narastol.Ruže,orgovany,okrasne travy to neprežili... Bambus je krasny aj v zime a neopadava- a vela hnojim hnojivom na travnik...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jajanuska mne sa paci magnolia - na jar krasne kvitne. ale my sme si zasadili okrasnu pawloniu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?