Ako ste sa zbavili nosanika ryhovaneho?

Krasny den vospolok, kto by vedel dat dobru radu ako sa spolahlivo zbavit nosanika v zahrade, prosim? Vyskusanu man zalievku s hlisticami, ale to snad uvidim vysledok az neskor. Potrebovala by som zbavit sa uz dospelych nosanikov. Ak mate konkretnu skusenost, co zabralo, budem vdacna.
Odpovedať
@adkamladka Nemám to odskúšané, ale na žravých a cicavých škodcov treba použiť insekticídy, ako napr. Karate Zeon, či Decis Protech.
Odpovedať
Ja som objednala z Ekoclovek paraziticke hlistice Larvanem pred dvomi rokmi, mali sme nosanika na vavrinovci a na rododendronoch, pomohlo to velmi. Tento rok mi nosaniky pre zmenu obryzaju hortenzie v crepnikoch, to uz vobec nechapem....su na uplne inej strane zahrady. Myslim si, ze som ho doniesla v zemine z obchodu. Pomaha este Nemazal liat do pody, ale tie hlistice su super. Tiez ich dnes objednavam na tie hortenzie.
Odpovedať
@zou Dakujem krasne za odpoved. Ja som tie hlistice "nasadila do akcie" minuly tyzden, je teraz dost vlhko a nie velmi teplo, tak hadam sa stihnu zaktivovat. Ale tie dospele nosaniky mi veselo zeru rododendrony a ruze v skalke dalej. Kazdopadne vdaka za povzbudenie, ze hlistice funguju, lebo larvy mi pozieraju korienky tych najkrajsich kvetin v skalke.
Odpovedať
@adkamladka listky mozes postriekat Nemazal -om, nech ich nezeru.
Odpovedať
dospelých nosánikov treba vyzbierať. po zotmení. nasadiť čelovku a okolo 23 hod.ich vychytať do pohára s vodou, vychádzajú v tme. všimla som si, že listy sú viac obžraté po noci a tak som na ne polovala. potom mi to poradil aj pán v záhradkárstve. a tie hlístice teraz pekne v tomto počasí zaberú na zárodky pod zemou. tiež som to riešila tento týždeň.
Odpovedať
@adija13 Dakujem za odpoved a prajem vela radosti zo zahrady
Odpovedať
@adija13 ano, to viem urobit v tych crepnikoch, ale vavrinovec mam posadeny ako zivy plot na 15 m, a ma 2 metre do vysky, to by sa nedalo 🙂
Odpovedať
@zou to ano, toho by bolo az az. ale tak aspon nieco. alebo kuknut kolko ich tam je. je to velky nicitel, zial
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?