Ako sa zbaviť hadov

Prosím ako sa mám zbaviť hadov aby mi nechodili k domu mám malé deti a nechcem aby sa im nieco stalo ako sa ich mám zbaviť nieco účinne čo vám pomohlo
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od termoska11:

Prosím ako sa mám zbaviť hadov aby mi nechodili k…
@termoska11 odsťahovať sa. účinnosť 100%.
Odpovedať
Mačky alebo pes.
Odpovedať
Ale zas nemáte myši a inú háveď. Hadov by som sa nebál, sú plaché a užitočné. A nemajú blchy. Skúste sa s nimi viac zblížiť, aj deti budú mať radosť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hasterman:

Ale zas nemáte myši a inú háveď. Hadov by som sa …
@hasterman no nevieme o aké hady ide, respektíve lokalitu bývania. Ak sa jedná o užovky, slepúchy, tak by som si ani ja nerobil starosti. Ale skôr sa obávam, že sa jedná o nejakú oblasť s početným výskytom vretenice severskej a sú také oblasti v okolí nízkych tatier, kde ich je toľko, že von do trávy bez čižiem vyjde iba blázon, alebo turista neznalý pomerov. Takže isto aj ty patríš medzi ľudí neznalých miestnych pomerov, alebo si to druhé.. Viem o čom píšem, bol som na takej chate a sorry, stačilo mi. Bola to chalupa v lese pri Jarabej.. Vreteníc tam bolo toľko, že by sme na nich prežili od jari do jesene, keby sme si ich každý deň grilovali.. Sú chránené, užitočné, plaché, ale hluché a len tak sa nedajú odplašiť. A ked sú vyrušené a ohrozené /aj nevedomky/ tak neváhajú zaútočiť. Dieťa určite nebude dávať pozor kam šlape a čo sa to hmýri pod nohami...
Odpovedať
Overenou istotou su jezkovia, len sa trocha tazsie lakaju na pozemok
Odpovedať
No predaj domu nieje dobrý nápad .. ale ja nemôžem mat hadou na dvore mám s toho fóbiu keď výšok hada už som v strese a nie to ešte keby bol v blízkosti mojich deti ... niekde som videla že bývajú niejake plašičky ale neviem či je to účinne či má niekto stym skúsenosť .. a sú to aj vretenice , a koľko ježkov potrebujem zohnať aby nás ochránili
Odpovedať
Had je plachy tvor, ked citi vibracie z krokov, tak sa skryje do bezpecia. A ked jezkov, tak ich treba do zahrady nalakat, jezkovia sa nekupuju v chovprodukte. Ak najde u vas vhodne podmienky a potravu pride aj sam. Takze mu spravte ukryt z razdia, kde bude moct odpocivat cez den a v noci bude chodit za potravou. Ale hady tak ci tak nie su hlavnou potravou jezka, tou je hmyz. btw: S fobiami sa da pracovat, staci sa obratit na odbornikov. Obzvlast ak fobie obmedzuju bezny zivot, treba vyhladat psychologa.
Odpovedať

Mnohí z Vás ste moc premudrelí a zrazu veľkí ochrancovia prírody, lebo,............. lebo sa Vás to netýka. Rád by som videl Vaše názory a postoje, keby Vaše decko bolo ohrozované nejakými plazounmi na vlastnom dvore. A predstavovať normálneho človeka, snažiaceho sa o normálny život a chraniaceho svoju rodinu, ako psychiatrického pacienta trpiaceo fóbiami, môže len fakt chorý mozog. Osobne mám rád prírodu, živého tvora sa nesnažím zabiť "iba tak", každý má právo na život, ale všetko odtiaľ - po tiaľ. Keby sa mi hady neustále túlali po pozemku, neviem, čo by som spravil, a určite by som siahol hoc aj po extremistických riešeniach s rozsýpavaním chémie, či niečim podobným. @termoska11 Asi by bolo dobre podebatovať s nejakými teráristami, že čo hady neznášajú, čo im škodí a pod. ... A potom už len šup do chemického obchodu... 😉
Odpovedať

@termoska11 a o ake druhy hadov ide? taka uzovka asi neuskodi nikomu. a druha vec, pokial budete mat pokosene na pozemku tak sa tam tie hady tak zdrzovat nebudu si myslim. viac sa boja oni vas.
Odpovedať
Ďakujem pekne všetkým za rady tráva je vždy pekne pokosena ale susedný pozemok je zanedbaný rastu tam samé kríky lopuchy nikto sa o to nestará vlastníkom je slovenský pozemkový fond
Odpovedať
Tak skúsim sa asi obzrieť po tých plašickach čo robia vybracie a dám ich všade kadiaľ by mohol had prejsť
Odpovedať
Alebo mame aj psíka zlatý retriver ktorý je stále pustený ale asi sa ho neboja
Odpovedať
Prosím vás, neradte v zmysle aké sú hady užitočné a že sa ich netreba báť. Nepodceňujte tým intelekt toho kto položil otázku ako sa ich zbaviť. Tieto informácie každý má a vie. Ja mám z hadov fóbiu, ktorá sa vekom šialene stupňuje. Od marca do októbra (minimálne) nejdem do prírody, a ani do vlastnej záhrady. Tiež ani do žiadnej krajiny kde sa hady nachádzajú, mimo husto obývaných zón. Viete poradiť niečo normálne, aby sme my, podobne postihnutí (lebo je to postihnutie obmedzujúce každodenný život a otravujuce partnerov) mohli vyjsť na vlastnú záhradu bez strachu? Ja si neviem predstaviť, že si ľahnem na ležadlo a budem sa so zatvorenými očami opaľovať, stále len v strese číham... Po polhodine mám toho dosť a musím sa ísť schovať. To už to mám v hlave tak, že sa bojím otvoriť skriňu, obuť topánku, čo keď tam bude had? Tiež som mala totiž takých milých susedov, ktorí mi hovorili ako sa nemám báť, že veď mali hada aj v spálni, alebo medzi zaváraninami v pivnici... Viete pochopiť, že argumentmi, že had žerie hlodavce strach z nich u nikoho nezmiernite, skôr naopak? Inak sa nebojím ničoho, pavúky beriem do ruky, myš mi nevadí. Čo tak plašiče hladov v zemi, sú funkčné? Mačka, pes...? Ďakujem za porozumenie a dúfam, že neprivolám ďalšiu vlnu "múdrych" rád a výčitiek.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@zicher Prosím vás, neradte v zmysle aké sú hady užitočné a že sa ich netreba báť. Nepodceňujte tým intelekt toho kto položil otázku ako sa ich zbaviť. Tieto informácie každý má a vie. Ja mám z hadov fóbiu, ktorá sa vekom šialene stupňuje. Od marca do oktoy (minimálne) nejdem do prírody, a ani do vlastnej záhrady. Tiež ani do žiadnej krajiny kde sa hady nachádzajú, mimo husto obývaných zón. Viete poradiť niečo normálne, aby sme my, podobne postihnutí (lebo je to postihnutie obmedzujúce každodenný život a otravujuce partnerov) mohli vyjsť na vlastnú záhradu bez strachu? Ja si neviem predstaviť, že si ľahnem na ležadlo a budem sa so zatvorenými očami opaľovať, stále len v strese číham... Po polhodine mám toho dosť a musím sa ísť schovať. To už to mám v hlave tak, že sa bojím otvoriť skriňu, obuť topánku, čo keď tam bude had? Tiež som mala totiž takých milých susedov, ktorí mi hovorili ako sa nemám báť, že veď mali hada aj v spálni, alebo medzi zaváraninami v pivnici... Viete pochopiť, že argumentmi, že had žerie hlodavce strach z nich u nikoho nezmiernite, skôr naopak? Inak sa nebojím ničoho, pavúky beriem do ruky, myš mi nevadí. Čo tak plašiče hladov v zemi, sú funkčné? Mačka, pes...? Ďakujem za porozumenie a dúfam, že neprivolám ďalšiu vlnu "múdrych" rád a výčitiek.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@zicher a kam? Sú aj na sídliskách. Čo máme ísť do Antarktídy? Ak nemáte čím normálnym prispieť, prosím zdržte sa.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ibika28:

@zicher a kam? Sú aj na sídliskách. Čo máme ísť d…
@ibika28 žiaľ máme ich tu , nech použiješ hocičo vždy sa nejaký objaví, mal som mačky i psov, tým nikto nepovedal že sú nebezpečné a vždy si poradili, jediná ochrana je opatrnosť, každý útočí len ked je v ohrození, ináč je plachý, ožíva až ked je vonku veľké teplo vtedy je veľmi aktívny, zatiaľ je chladno vraj najchladnejší máj od r. 1931, ked ho zbadáš ak ho nevieš chytiť pomaly sa vzďaluj preč, niekedy som sa zabával chytaním, stači ho pritlačiť paličkou za hlavu a chytiť medzi prsty ihned za hlavou alebo chytiť za chvost, a zdvihnúť čo najdalej od tela, nedokáže sa zdvihnúť hlavou hore, akurát niektoré púšťajú chvost ,u nás je veľmi málo veľmi jedovatých , pozor i na užovku má za hlavou žlté pásiky a je nejedovatá, ale taká istá sfarbením i veľkosťou je i zmija, či niekde ľudovo vretenica, postihnutému ihned zohnať protilátku, ak uštipne do nohy zviazať nad aby neprúdila rýchlo krv alebo ak má niekto úplne zdravé zuby môže to vysať ústamy
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od ibika28:

@zicher a kam? Sú aj na sídliskách. Čo máme ísť d…
@ibika28 ked ta tvoja fobia obmedzje v beznom zivote vo vlastnom zaujme by si mala zvazit pomoc odbornika a nemyslim tym herpetologa. Obmedzuje nielen teba ale aj tvoju rodinu, preto by si to mala riesit. Nie plasicmi hadov, ale riesit svoju fobiu.
Odpovedať
Možno to neide no treba to skúsiť. Bývalý kolega má dcéru a syna - nieviem už ako kto no jedno dieťa panický strach (ako aj on sám), druhé sa nebojí ani čerta.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@ibika28 ked ta tvoja fobia obmedzje v beznom ziv…
@zita19 dnes sa najviac obávam že chytím niekde kliešťa, ten je momentálne najnebezpečnejší,zatiaľ len jedného a išiel rýchlo vybrať celý
Odpovedať
Už sme mali doma znovu dve vretenice na terase objavil ich môj 4 ročný syn je to zle čistá katastrofa nepomáha nič ani pustený pes
Odpovedať

Už sme mali doma znovu dve vretenice na terase ob…
@termoska11 a kde bol pes?s akýmkoľvek hadom si poradí i bežná mačka a nie ešte pes
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?