Odpoveď na príspevok od grateful:
Ahojte, rada by som pocula od skusenejsich, ako c… @grateful kosim 2x tyzdenne, podla pocasia, ale mam i zavlahu. Keby som to chcel pokosit iba 1x tyzdenne, tak sa kosacka trapi a zbytocne zberam travu co mi neskonci v kosi. Kosim to riderom.Odpoveď na príspevok od grateful:
Ahojte, rada by som pocula od skusenejsich, ako c… @grateful Trávnik som vysial 26.6.2023 a ku dnešnému dňu som ho kosil už 25. krát (vychádza to cca každý druhý deň). Na začiatku pri výseve som použil hnojivo Landscraper New Grass, potom o 2 mesiace neskôr hnojivo Travin, a ešte plánujem pohnojiť hnojivom na zazimovanie trávnika niekedy v prvej polovici októbra. Aj navzdory častému koseniu, burina je v trávniku tak či tak. Postrek som zatiaľ nedával žiaden.Odpoveď na príspevok od grateful:
Ahojte, rada by som pocula od skusenejsich, ako c… @grateful zalezi na ucelu travniku a co od nej cekate a kolik casu/penez do travniku chcete investovat. Dale zalezi na skladbe zeminy a druhu travniku. Ideal je sekat 3tydne, hnojit kvalitnim hnojivem (PURE, ICL) podle navodu(hnojit i na podzim tomu urcenym hnojivem), pravidelne vycesavat, grooming, podle potreby vertikutace a pokud neni travnik zalozen na pisku tak na podzim airifikaci + piskovani. Take by se mel travnik pravidelne presevat/dosevat.Odpoveď na príspevok od grateful:
Ahojte, rada by som pocula od skusenejsich, ako c… @grateful kosím každý tretí deň. Hnojím 2x do roka.Odpoveď na príspevok od rkorba:
@kejsix ako mozes citat nadomnou, tak kosim najme… @rkorba Heh, Ty vidis nejaký moj prispevok v tomto vlakne? Lebo ja nie.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@rkorba Heh, Ty vidis nejaký moj prispevok v tomt… @kejsix nemal si ho vymazat :-)Odpoveď na príspevok od rkorba:
@kejsix nemal si ho vymazat :-) @rkorba Šak tu fičurinu skúšam, ale zmazal som to ešte včera, preto sa pýtam, či to vidíš 😅Odpoveď na príspevok od kejsix:
@rkorba Šak tu fičurinu skúšam, ale zmazal som to… @kejsix vidim ze si odpovedal na moj prispevok v upozorneniach, tiez som sa cudoval ze ho nevidim (vymazane napr adminom :-) ) , ale som chapavy :-)Odpoveď na príspevok od rkorba:
@kejsix vidim ze si odpovedal na moj prispevok v … @rkorba Takže opäť nedotiahnuta "funkcia" 😀Odpoveď na príspevok od marekjahoda:
paneboze... ja ked to tu citam tak ma z toho az p… @marekjahoda a co je na tom, ze chces mat pekny travnik? Za pol hodinu mam pokosenych 800m2, vysypem dva kose do kompostera a uzivam si pohlad na udrziavanu zahradu.Odpoveď na príspevok od marekjahoda:
paneboze... ja ked to tu citam tak ma z toho az p… @marekjahoda sa mi moc nezda, ze ak hnojis a polievas, ze kosis raz za 2 tyzdne. To co kosis z 15cm na 3cm?Odpoveď na príspevok od natalyzero:
U nás sa kosí, tak raz za dva týždne, ale záleží … @natalyzero kolko krat mam po 4 dnoch taku travu, ze sa na to uz neda pozerat, tak ako fakt si neviem predstavit, ako by to vyerlo po dvoch nedajboze po 3 tyzdnochOdpoveď na príspevok od pier:
Kosim 4 krat do roka (neskora jar, jul, august a … @pier Tak toto ťa obdivujem, to by som nezvládol. U nás musí byť pokosené, nemám rád, keď je tráva vyššia. Kosím približne každý druhý víkend, keď sa dá, keď mám čas.Odpoveď na príspevok od marekjahoda:
paneboze... ja ked to tu citam tak ma z toho az p… @marekjahoda su ludia, ktori na to extremne dbaju, mam uja takeho, ktory je schopny ozaj aj dvakrat do tyzdna kosit, lebo musi proste ten travnik mat istu vysku a nedajboze aby bol vyssi ako inokedy. To proste sa v tom koseni az vyziva.Odpoveď na príspevok od igor256:
@marekjahoda sa mi moc nezda, ze ak hnojis a poli… aby som to uviedol na spravnu mieru - kazdemu co jeho je :) - kto chce kosit aj kazdy den, nech sa paci. Ja nikomu nezazlievam ze sa stara o travnik. Ja kosim tak, ako sa mi chce aby som mal z toho potesenie a mal pocit, ze ma to neovlada. @igor256 ano, kosim z vacsej na o dost mensiu velkost. Mam to v zatravnovackach takze sa po tom jazdi takze od urcitej velkosti tej travy to uz nieje pekne - ono sa to da aj vidiet ked uz tie kolesa tu travu "lamu" o hrany tej dlazby. Uvidim ako to bude s travnikom na oddych ale radsej to budem riesit automatickou kosackou ako behat tam kazde 2 dni s motorovou.Odpoveď na príspevok od marekjahoda:
aby som to uviedol na spravnu mieru - kazdemu co … @marekjahoda potom to sedi. Islo mi len o to, ze ked niekto kasle na travu (to nemyslim v zlom). A iba ju kosi tak to beriem. Ale ked uz niekto investuje cas a peniaze do zavlahy a hnojenia tak potom to nejde tak, ze nekosim. Lebo to by mala trava 20cm :D Roboticka kosacka je fajn, ale aj tak bude treba obcas vycesat a pokosit kosackou so zberom.Odpoveď na príspevok od rkorba:
Akurat som dokosil a v piatok s usmevom na tvari … @rkorba ak počasie bude priať :-)Odpoveď na príspevok od vstavki:
@rkorba ak počasie bude priať :-) @vstavki prsat ma planovane az v sobotu i na to treba prihliadat samozrejme.