200m2 pozemok a total herbicid

Ahojte,dnes som kúpila Kaput na vykynozenie buriny...mate pls nejaké rady resp.skusenosti? Môžem to prostriekat už aj tento týždeň? Je dôležitá aj vonkajšia teplota resp.vlhkost pôdy? Viem ze nemá pršať par hodín po prostriedkami. Rastlina by mala byť zelena aby sa to dostalo do celej buriny, ale čo také zoschnute a ešte neprebudene buriny? Zničí to aj tie? Celkom mam z toho stres 🫣😂Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od patrisss87:

Ahojte,dnes som kúpila Kaput na vykynozenie burin…
@patrisss87 Ešte počkaj, rastliny ešte nerastú. Keď to postriekaš, tak zničíš len tú burinu, ktorá je vonku. Op ár týždňov vyklíčia semená a zase tam máš burinu. Počkaj, kým bude teplejšie a začnú klíčiť všetky semená v pôde. Potom postriekaš a burina nestihne dozrieť a vyprodukovať novú generáciu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@patrisss87 Ešte počkaj, rastliny ešte nerastú. K…
@chrobak7 toto som potrebovala počuť. Ďakujem:)
Odpovedať

@chrobak7 toto som potrebovala počuť. Ďakujem:)
@patrisss87 ked znicis prvu burinu, ta treba plochu poorat, pockat kym vyklicia semena, ktore su skryte v pode, pockat kym vyrastu a postriekat este raz
Odpovedať

@patrisss87 Buriny (rastliny) sú rôznych druhov, tzv. jednoročne, dvojročne, viacročné,.... Prípravky na niektoré zaberajú, na niektoré nie. A teraz v dobe všemocnej ekológie a zeleného šialenstva sa vyrábajú už len prípravky "priateľné ku životnému prostrediu", teda rataj s tým, že budeš s ich účinnosti a výsledku sklamaná. S tým čo sa vyrábalo ešte pred niekoľkými rokmi sa nedá vôbec zrovnávať.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@patrisss87 ked znicis prvu burinu, ta treba ploc…
@zita19 cize toto je taky efektívnejší sposob? Pre nás asi vhodnejší...lebo počas poorania môžme pozemok už zrovnavat...dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@patrisss87 ked znicis prvu burinu, ta treba ploc…
@zita19 Ešte nám tu vysvetlí, ako vykličia semená, ktoré boli na povrchu pôdy, no Ty si ich orbou dostala do 20 - 30 cm hlbky v zemi. ???
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@zita19 Ešte nám tu vysvetlí, ako vykličia semená…
@petersd kore boli na povrchu plody by mali byt uz davno vyklicene a buriny vyrastene pri prvom postreku.
Odpovedať

@patrisss87 Kaput Green je neselektívny listový herbicíd so systémovým účinkom. Rastliny ho prijímajú výhradne zelenými časťami a asimilačným prúdením je rozvedený do celej rastliny. Touto translokáciou sa docieli zničenie trvácich podzemných častí viacročných burín. Súčasne sa zničia všetky vzídené semenné buriny. Prípravok nie je prijímaný koreňmi a nepôsobí na semená. Príznaky pôsobenia sú postupné vädnutie, žltnutie, zasychanie a zhnednutie zasiahnutých rastlín.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rudy1973:

@patrisss87 Kaput Green je neselektívny listový h…
@rudy1973 Skopíroval si to celkom dobre z internetu, alebo pribálového letáku, no a teraz realita: Postriekáš aj s omnoho silnejším koncentrátom, než kázal návod a mnohé buriny sa Ti doslova smejú do očí. Niektorým, absolútne nič a niektorým iba na kus zavädli listy a na druhý deň boli opäť fit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?