Odpoveď na príspevok od patrisss87:
Ahojte,dnes som kúpila Kaput na vykynozenie burin… @patrisss87 Ešte počkaj, rastliny ešte nerastú. Keď to postriekaš, tak zničíš len tú burinu, ktorá je vonku. Op ár týždňov vyklíčia semená a zase tam máš burinu. Počkaj, kým bude teplejšie a začnú klíčiť všetky semená v pôde. Potom postriekaš a burina nestihne dozrieť a vyprodukovať novú generáciu.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@patrisss87 Ešte počkaj, rastliny ešte nerastú. K… @chrobak7 toto som potrebovala počuť. Ďakujem:)Odpoveď na príspevok od patrisss87:
@chrobak7 toto som potrebovala počuť. Ďakujem:) @patrisss87 ked znicis prvu burinu, ta treba plochu poorat, pockat kym vyklicia semena, ktore su skryte v pode, pockat kym vyrastu a postriekat este razOdpoveď na príspevok od patrisss87:
Ahojte,dnes som kúpila Kaput na vykynozenie burin… @patrisss87 Buriny (rastliny) sú rôznych druhov, tzv. jednoročne, dvojročne, viacročné,.... Prípravky na niektoré zaberajú, na niektoré nie. A teraz v dobe všemocnej ekológie a zeleného šialenstva sa vyrábajú už len prípravky "priateľné ku životnému prostrediu", teda rataj s tým, že budeš s ich účinnosti a výsledku sklamaná. S tým čo sa vyrábalo ešte pred niekoľkými rokmi sa nedá vôbec zrovnávať.Odpoveď na príspevok od zita19:
@patrisss87 ked znicis prvu burinu, ta treba ploc… @zita19 cize toto je taky efektívnejší sposob? Pre nás asi vhodnejší...lebo počas poorania môžme pozemok už zrovnavat...dakujemOdpoveď na príspevok od zita19:
@patrisss87 ked znicis prvu burinu, ta treba ploc… @zita19 Ešte nám tu vysvetlí, ako vykličia semená, ktoré boli na povrchu pôdy, no Ty si ich orbou dostala do 20 - 30 cm hlbky v zemi. ???Odpoveď na príspevok od petersd:
@zita19 Ešte nám tu vysvetlí, ako vykličia semená… @petersd kore boli na povrchu plody by mali byt uz davno vyklicene a buriny vyrastene pri prvom postreku.Odpoveď na príspevok od patrisss87:
Ahojte,dnes som kúpila Kaput na vykynozenie burin… @patrisss87 Kaput Green je neselektívny listový herbicíd so systémovým účinkom. Rastliny ho prijímajú výhradne zelenými časťami a asimilačným prúdením je rozvedený do celej rastliny. Touto translokáciou sa docieli zničenie trvácich podzemných častí viacročných burín. Súčasne sa zničia všetky vzídené semenné buriny. Prípravok nie je prijímaný koreňmi a nepôsobí na semená. Príznaky pôsobenia sú postupné vädnutie, žltnutie, zasychanie a zhnednutie zasiahnutých rastlín.Odpoveď na príspevok od rudy1973:
@patrisss87 Kaput Green je neselektívny listový h… @rudy1973 Skopíroval si to celkom dobre z internetu, alebo pribálového letáku, no a teraz realita: Postriekáš aj s omnoho silnejším koncentrátom, než kázal návod a mnohé buriny sa Ti doslova smejú do očí. Niektorým, absolútne nič a niektorým iba na kus zavädli listy a na druhý deň boli opäť fit.