Vecne bremeno

Dobrý den potrebujem poradit ohladom náhrady za vecne bremeno,chcela by som vediet aku čiastku mozem očakavat ze mi ponuknu za zriadenie elektricej pripojky na mojom pozemku.Chcu ponuknut jednorazovu nahradu,len neviem ako sa to počita....
Odpovedať
Profilova fotka
netreba sa bat vyjednavat 😉 pokial trasa vedie cez tvoj pozemok a nemas z toho ziadny uzitok, mas narok na ferovu kompenzaciu. ak mas pocit, ze suma je nizka, mozes sa obratit na znalca alebo si overit cenu u pravnika.
Odpovedať
Nanajvys mu zaplati viac, nez dostane.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od nicka777:

Dobrý den potrebujem poradit ohladom náhrady za v…
@nicka777 Oni idú Tebe zriadiť prípojku a Ty chceš vyjednávať o kompenzácii ? Pravda, môžeš sa obrátiť na právnika a snáď dostaneš aspoň to, čo bude stáť jeho rada. A keď nie, tak mu doplatíš zo svojich. :-)))
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od petersd:

@nicka777 Oni idú Tebe zriadiť prípojku a Ty chce…
@petersd tiež som sa čudoval pri čítaní dotazu ,) Ľudia niekedy platia veľké lóve za prípojku elektriky, ťahajú hrubý "tukabel" zo vzdialeného stĺpa a pani dostane prípojku zadara a chce za to bakšiš :) Ja by som bol happy, ale nepoznám kontext.
Odpovedať
Z kontextu nevyplyva, ci jemu alebo susedovi.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@petersd tiež som sa čudoval pri čítaní dotazu ,)…
@gadefox Myslím si, že dievčina sa nevyjadrila správne, ale len tak ako vedela. Distribučka zrejme asi chce cez jej pozemok potiahnuť nejakú svoju vetvu, alebo prívod pre niekoho iného, a preto chcú zriadiť vecné brebeno a odškodné.
Odpovedať

@nicka777 Oni idú Tebe zriadiť prípojku a Ty chce…
@petersd nie oni chu robit na mojom pozemku
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@petersd tiež som sa čudoval pri čítaní dotazu ,)…
@gadefox prepacte ja nic nestaviam mam pozemok a oni chcu pripojku na mojom pozenkuu a chu sa dohodnut len ja neviem ako to chodi v tomto pripade
Odpovedať

@gadefox prepacte ja nic nestaviam mam pozemok a …
@nicka777 Kto sú "oni"? Prípojka vzduchom, zemou? Ako moc to zasiahne do tvojho pozemku? Majú aj inú možnosť, alternatívu? ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@nicka777 Kto sú "oni"? Prípojka vzduchom, zemou…
@frantisekca pripojka ide v zemy a mam zdedeny pozemok 200km od mojho bydliska a oslovili ma ze chcu na mojom pozemku pripojku a chcu nejaku jednorazovu nahradu tak sa informujem ci niekto nema nejaku skusenost
Odpovedať

@gadefox Myslím si, že dievčina sa nevyjadrila sp…
@petersd ano presne ako pisete,poverna distribucka cce urobit pripojku ma mojom pozemku a potrebuju vecne bremenu achcu sa financne dohodnut len neviem aku sumu mozem za to pytat ?
Odpovedať

@frantisekca pripojka ide v zemy a mam zdedeny po…
@nicka777 Situačný plán tej prípojky?
Odpovedať
Otazka jevaj, ci sa nejedna o silovy kabel (a nie pripojku).
Odpovedať

@nicka777 Situačný plán tej prípojky?
@frantisekca podla zmluvy sa jedna o podzemne kable VN 22kwvedenie vratane zariadeni suvisiacich a potrebnych na ichprevadzku.elekt.zariadenia sa budu nachadzat na casti zatazenej nehnutelnosti
Odpovedať

@frantisekca podla zmluvy sa jedna o podzemne kab…
@nicka777 Ešte raz. Na to, aby sa k danej otázke dalo aspoň nejako vyjadriť je potrebné poznať aj skutočnosti a detaily. Ty máš situačný plán navrhovaného vedenia a tu len dávaš skúpe, drobivé informácie, akoby to ťahať z chpatej deky, takže aj podľa toho tu môžeš očakávať nejakú radu.
Odpovedať

@nicka777 Ešte raz. Na to, aby sa k danej otázke…
@frantisekca prepacte nemam nic oslovíla ma nejaka pani a poslala mi zmluvu na vecne bremeno a nemam ziadne informacie len tie co su v zmluve a chcela by som nejake informacie ohladom financnej nahrady ,nemam s tymto skusenosti preto sa informujem
Odpovedať
Článok sa načítava...

@frantisekca prepacte nemam nic oslovíla ma nejak…
@nicka777 Ibaže, to sa nedá, pokiaľ není znalosť o konkrétnej situácii. Na to vedenie (prípojku 22kV???) existuje projektová dokumentácia v ktorej je napríklad aj situačný plán. Z neho sa dá celkom slušne posúdiť, aký zásah do vlastníctva môže mať to plánované vedenie. Ak to nemáte, treba si to samozrejme vyžiadať.
Odpovedať

@nicka777 Ak sa jedná skutočne o vedenie 22kV, tak to sa určite nejedná o prípojku, v chápaní, že prípojka pre nejaký plánovaný domček v susedstve, ale skôr o vedenie pre trafostanicu a to môže skončiť aj "verejným záujmom". Preto potreba toho projektu, dokumentácie.
Odpovedať

@nicka777 Ibaže, to sa nedá, pokiaľ není znalosť…
@frantisekca no ved preto sa pytam kedze s tym nemam skusenosti
Odpovedať
Profilova fotka

oslovíla ma nejaka pani a poslala mi zmluvu

Sorry, ale takto vágne opisujú obrazy umelci. Tá pani sa vôbec nepredstavila? Je to len nejaká pani Nováková z Hornej dolnej, ktorá chce stavať chalúpku, alebo zamestnanec elektrární (ZSE, ZSDis ap) alebo developer, ktorý realizuje prípojku pre nové sídlisko s bytmi? A čo sa píše v tej zmluve? V každej zmluve musí byť uvedené, k čomu sa zmluva viaže. Je tam napísané len "prípojka el. energie"(?), lebo to naozaj môže byť všetko možné aj nemožné. Poprípade si vyžiadajte ďalšie informácie alebo sa s tou pani stretnite, nech vám polopatisticky vysvetlí, čo vlastne chcú riešiť na vašom pozemku. ___ Aby ste pochopila, že vám nikto zrejme neporadí bez informácií.. predstavte si, že ste lekárka a niekto vám napíše email "dobrý deň, bolí ma, poraďte mi". Vedela by ste takému pacientovi poradiť, keď ani neviete, čo a kde ho bolí?

Odpovedať

@frantisekca no ved preto sa pytam kedze s tym ne…
@nicka777 Bez toho projektu sa nedá nič. Táto téma začala o zriadení elektrickej prípojky a nakoniec je z toho vedenie 22kV spolu s ďalšími zariadeniami, bez informácií o danej parcele (extravilán, intravilán, Územný plán, spôsob vyuzitia, spoluvlastníctvo parcely atď.).
Odpovedať
Po realizácii toho káblového vedenia so zariadeniami ten pozemok moc nevyužije...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?