Odpoveď na príspevok od nicka777:
Dobrý den potrebujem poradit ohladom náhrady za v… @nicka777 Oni idú Tebe zriadiť prípojku a Ty chceš vyjednávať o kompenzácii ? Pravda, môžeš sa obrátiť na právnika a snáď dostaneš aspoň to, čo bude stáť jeho rada. A keď nie, tak mu doplatíš zo svojich. :-)))Odpoveď na príspevok od petersd:
@nicka777 Oni idú Tebe zriadiť prípojku a Ty chce… @petersd tiež som sa čudoval pri čítaní dotazu ,) Ľudia niekedy platia veľké lóve za prípojku elektriky, ťahajú hrubý "tukabel" zo vzdialeného stĺpa a pani dostane prípojku zadara a chce za to bakšiš :) Ja by som bol happy, ale nepoznám kontext.Odpoveď na príspevok od gadefox:
@petersd tiež som sa čudoval pri čítaní dotazu ,)… @gadefox Myslím si, že dievčina sa nevyjadrila správne, ale len tak ako vedela. Distribučka zrejme asi chce cez jej pozemok potiahnuť nejakú svoju vetvu, alebo prívod pre niekoho iného, a preto chcú zriadiť vecné brebeno a odškodné.Odpoveď na príspevok od petersd:
@nicka777 Oni idú Tebe zriadiť prípojku a Ty chce… @petersd nie oni chu robit na mojom pozemkuOdpoveď na príspevok od gadefox:
@petersd tiež som sa čudoval pri čítaní dotazu ,)… @gadefox prepacte ja nic nestaviam mam pozemok a oni chcu pripojku na mojom pozenkuu a chu sa dohodnut len ja neviem ako to chodi v tomto pripadeOdpoveď na príspevok od nicka777:
@gadefox prepacte ja nic nestaviam mam pozemok a … @nicka777 Kto sú "oni"? Prípojka vzduchom, zemou? Ako moc to zasiahne do tvojho pozemku? Majú aj inú možnosť, alternatívu? ...Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@nicka777 Kto sú "oni"? Prípojka vzduchom, zemou… @frantisekca pripojka ide v zemy a mam zdedeny pozemok 200km od mojho bydliska a oslovili ma ze chcu na mojom pozemku pripojku a chcu nejaku jednorazovu nahradu tak sa informujem ci niekto nema nejaku skusenostOdpoveď na príspevok od petersd:
@gadefox Myslím si, že dievčina sa nevyjadrila sp… @petersd ano presne ako pisete,poverna distribucka cce urobit pripojku ma mojom pozemku a potrebuju vecne bremenu achcu sa financne dohodnut len neviem aku sumu mozem za to pytat ?Odpoveď na príspevok od nicka777:
@frantisekca pripojka ide v zemy a mam zdedeny po… @nicka777 Situačný plán tej prípojky?Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@nicka777 Situačný plán tej prípojky? @frantisekca podla zmluvy sa jedna o podzemne kable VN 22kwvedenie vratane zariadeni suvisiacich a potrebnych na ichprevadzku.elekt.zariadenia sa budu nachadzat na casti zatazenej nehnutelnostiOdpoveď na príspevok od nicka777:
@frantisekca podla zmluvy sa jedna o podzemne kab… @nicka777 Ešte raz. Na to, aby sa k danej otázke dalo aspoň nejako vyjadriť je potrebné poznať aj skutočnosti a detaily. Ty máš situačný plán navrhovaného vedenia a tu len dávaš skúpe, drobivé informácie, akoby to ťahať z chpatej deky, takže aj podľa toho tu môžeš očakávať nejakú radu.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@nicka777 Ešte raz. Na to, aby sa k danej otázke… @frantisekca prepacte nemam nic oslovíla ma nejaka pani a poslala mi zmluvu na vecne bremeno a nemam ziadne informacie len tie co su v zmluve a chcela by som nejake informacie ohladom financnej nahrady ,nemam s tymto skusenosti preto sa informujemOdpoveď na príspevok od nicka777:
@frantisekca prepacte nemam nic oslovíla ma nejak… @nicka777 Ibaže, to sa nedá, pokiaľ není znalosť o konkrétnej situácii. Na to vedenie (prípojku 22kV???) existuje projektová dokumentácia v ktorej je napríklad aj situačný plán. Z neho sa dá celkom slušne posúdiť, aký zásah do vlastníctva môže mať to plánované vedenie. Ak to nemáte, treba si to samozrejme vyžiadať.Odpoveď na príspevok od nicka777:
@frantisekca prepacte nemam nic oslovíla ma nejak… @nicka777 Ak sa jedná skutočne o vedenie 22kV, tak to sa určite nejedná o prípojku, v chápaní, že prípojka pre nejaký plánovaný domček v susedstve, ale skôr o vedenie pre trafostanicu a to môže skončiť aj "verejným záujmom". Preto potreba toho projektu, dokumentácie.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@nicka777 Ibaže, to sa nedá, pokiaľ není znalosť… @frantisekca no ved preto sa pytam kedze s tym nemam skusenostiOdpoveď na príspevok od nicka777:
@frantisekca prepacte nemam nic oslovíla ma nejak…Sorry, ale takto vágne opisujú obrazy umelci. Tá pani sa vôbec nepredstavila? Je to len nejaká pani Nováková z Hornej dolnej, ktorá chce stavať chalúpku, alebo zamestnanec elektrární (ZSE, ZSDis ap) alebo developer, ktorý realizuje prípojku pre nové sídlisko s bytmi? A čo sa píše v tej zmluve? V každej zmluve musí byť uvedené, k čomu sa zmluva viaže. Je tam napísané len "prípojka el. energie"(?), lebo to naozaj môže byť všetko možné aj nemožné. Poprípade si vyžiadajte ďalšie informácie alebo sa s tou pani stretnite, nech vám polopatisticky vysvetlí, čo vlastne chcú riešiť na vašom pozemku. ___ Aby ste pochopila, že vám nikto zrejme neporadí bez informácií.. predstavte si, že ste lekárka a niekto vám napíše email "dobrý deň, bolí ma, poraďte mi". Vedela by ste takému pacientovi poradiť, keď ani neviete, čo a kde ho bolí?oslovíla ma nejaka pani a poslala mi zmluvu
Odpoveď na príspevok od nicka777:
@frantisekca no ved preto sa pytam kedze s tym ne… @nicka777 Bez toho projektu sa nedá nič. Táto téma začala o zriadení elektrickej prípojky a nakoniec je z toho vedenie 22kV spolu s ďalšími zariadeniami, bez informácií o danej parcele (extravilán, intravilán, Územný plán, spôsob vyuzitia, spoluvlastníctvo parcely atď.).