Telekom vs. O2

Ahojte, nenasiel som temu (mozno som zle hladal). Poslednych par dni sa pohravam s myslienkou, ze by som presiel z Telekomu do O2. Mam telekom, cena 27 eur: Biznis Premium 27 Neobmedzene volania, SMS/MMS cca 15GB net vdaka magente O2 bezstarostny, cena 34 eur: Neobmedzene volania, SMS/MMS "Neobmedzene" data sluzba v cene pausalu (napr. Netflix) Ide mi o to, ze si platim Telekom, platim si aj Netflix Premium (tusim 12 eur). Spolu je to teda 39 EUR. Ak by som presiel do O2, platil by som 34 + 4 (doplatok za netflix premium). Je to sice uspora len 1 euro, ale aj to je nieco 😄 O2 mi pausal vedia dat aj za 30 eur, takze s netflixom 34. Telekom mi bohuzial nevie / nechce dat ziadnu normalnu ponuku uz asi treti rok.. Pausal mam na ICO, takze aj v O2 ho vezmem na ICO. Zaujima ma teda ake mate skusenosti s O2 co sa pokrytia tyka, rychlosti netu atd. Kedysi som pocuval, ze na vela miestach signal nema vobec. Pohybujem sa hlavne po vychodnom slovensku (Humenne, Michalovce, Kosice atd). Tak podme diskutovat 🙂 PS: orange som mal asi pred 3 rokmi na skusku, po 2 mesiacoch som presiel naspat do telekomu (2x mi prisla vysoka faktura za sluzby..)
Odpovedať
1
2
@mkost mala som Telekom aj O2. Síce ti neviem povedať, že ako na východe, keďže sa tam nehybem, ale O2 malo suverénne naj pokrytie všade, aj v zastrcenych dedinách, aj na lazoch. Ak by ma nenasrali, tak ostávam u nich, ale ma vytočili, tak som prešla k 4-ke. A som trochu sklamaná, lebo net mi veru nejde tak, ako s O2, volania v pohode, to už dnes nebýva problém. Btw to dáko veľa platíš, ja mám nekonečné volania aj sms a platím 16e mesačne. Dáta netuším, koľko mám, ale používam ich len občas, takže nikdy som neminula čo bolo v pausali.
Odpovedať
Telekom ide s O2 zdielat siet mimo BA a KE, takze coskoro bude pokrytie asi identicke. Ale bavi ma, ako ides menit kvoli 1€ mesacne. LOL 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@mkost Tak to pokojne vyrieš ako ja po 15 rokoch v Telekome, som s kľudným, pokojným a teraz spokojným svedomím prešiel na Radosť. Za 20€ máš neobmedzeno so 100GB. Yes... háčik je v tom že D/U je 10MBPS - ále, zatiaľ som nenarazil na problém s limitom rýchlosti. Kedysi dávno som pracoval pre T. Mali TOP paušály + magenta drtila konkurenciu, najmä O2 ktoré malo v tom čase veľmi slabé pokrytie v rámci SR. Dnes je O2 inde, s Radosťou čo je digitálny operátor ktorý funguje na sieti O2, nemám nikde problém. Len toľko ... 20€ mesačne a tuším prvých 7 dní na skúšku máš zadara. 🙂
Odpovedať
@dominik_galaba Digitálny operátor? Hmmm, to je trošku prekrútené. O2 sama tvrdí, že "Radosť je novým digitálnym programom od O2". Tak to má aj vo svojej VS. Radosť je spoločnosť O2. Funfón je Orange. Juro je Telekom. Atď. To není ako napr. Tesco mobile, kde idú na sieti O2. Proste O2 operátor rozšíril svoju ponuku o ďalšiu službu. A O2 vzhľadom na nového majoritného majiteľa z Emirátov, zrejme bude prekopávať svoju ponuku, ceny... Na Slovensku uz býva zvykom, že nové ponuky sú len drahšie.
Odpovedať
Profilova fotka
@frantisekca majú pobočky ? nie. Majú len app a vieš riešiť všetko len "online" ? Majú. Tak je to digitálny operátor. Bez pobočiek. FIN.
Odpovedať
@dominik_galaba Len dúfam, že vieš čítať. FIN.
Odpovedať
@mkost 4ka má NEKONEČNO za 18€/mesiac. Ak si vieš dobre ponastavovať telefón, tak aj vo vidieckych lokalitách nemáš problém so signálom. 4ka ak nemá pokrytie vlastným signálom, ide cez ich partnera - Orange. Odporúčam, ja som spokojný.
Odpovedať
@dominik_galaba ja som mal radost na oskusanie asi 2 mesiace a internet bol katastrofa. Pohybujem sa presne Michalovce-Humenne-Kosice-Poprad a data mi nefungovali obcas ani v centre kosic 😀 dediny, vlak a podobne ani nehovorim.
Odpovedať
Kvoli jednemu euru by som sa vykaslala na cele vybavovanie. Akoze ano, babka k babce sa hovori, ale si myslim, ze toto je ozaj taka suma, ze aj za rok ta to z biedy nevytrhne.
Odpovedať
Telekom by mal tento tyzden predstavit nove portfolio pausalov, takze by som pockal co z nich vypadne. https://zive.aktuality.sk/clanok/jDr0... Ako uz bolo spominane, Telekom a O2 sa dohodli na zdielani siete, takze pokrytie bude viacmenej totozne, asi to nebude od zajtra, ale bavime sa o horizonte par mesiacov. Radost sa neda zobrat na ICO (ak to teda stale plati), takze pre zadavatela irelevantne.
Odpovedať
@zacik Takže čo sa týka dostupnosti - pokrytia, tak je na tom zatiaľ stále na neurčito lepšie Telekom než O2.
Odpovedať
@lucciinkka No neviem. Čo sa týka 5G, tak tam mali O2 náskok. Ale ohľadom nejakých presnejších % sú skúpi upresniť, aspoň čo sa týka pokrytia populácie. Pri 4G sa predháňali vo zverejňovaní údajov....
Odpovedať
Článok sa načítava...
% pokrytia su ti naprd, ked zrovna u teba neni signal. Ak sa bavime o vacsich mestach/obciach tak tam je telekom aj O2. Ak o nejakych lazoch, tak tam kazdy vie kto tam ma a kto nema signal.
Odpovedať
Veľa chodíme po horách, po lesoch, sme turisti. Neviem si predstaviť, že by sme boli niekoľko dní bez spojenia. Nie kvôli tomu, aby sme si lustrovali v stane sociálne siete, ak by niekomu toto napadlo, ale aby sme boli normálne v spojení s ostatnými, pre každý prípad. Takže toto bolo pre nás dôležité, aby bolo pokrytie kde je to možné.
Odpovedať
@mkost Ahoj prednedávnom som riešila prestup z T-mobile do O2 takže sa podelím o moju čerstvú skúsenosť: V T-mobile som platila 34 eur za nejakých 12 GB internetu čo je žalostne málo... teraz mam za tie isté peniaze v O2 400 GB internetu (volajú ho neobmedzený) plus netflix... úspora eur žiadna, iba viac GB a Netflix (poprípade voyo, hbo...). Lenže ten signál :-/ (bývam na západe SK a pri lesoch) na miestach kde som mala už aj 5G v T-mobile zrazu na O2 nemám žiadny signál čo je dosť blbé, v zahraničí sa mi to zdala ešte väčšia bieda (zatiaľ som ho otestovala iba vo FR, ITA, AT a oproti bratovmu T-mobile som ja nemala až taký rýchly net. Keď s niekým volám po ceste v aute fakt často vypadáva signál na miestach kde T-mobile nemal žiaden problém. Toto je iba môj postreh lebo mám docela nato nervy a Orange kapitola sama o sebe... pokrytie slušné ale aj pekné faktúry 😄
Odpovedať
Profilova fotka
Bol som v O2, mal som aj pevny internet od nich, ale furt nejaky problem, tak nakoniec som presiel do Telekomu a viac mi to momentalne vyhoduje a hlavne s rychlostou netu, s pokrytim problem som nemal zatial nikde.
Odpovedať
Profilova fotka
@chilim Tam je to jedno aku sluzbu si k tomu vezmes, ci chces netflix, hbo alebo nieco ine??
Odpovedať
@chilim v zahranici si vies vybrat roamingoveho operatora manualne. Vsetci nasi operatori maju v beznych europskych krajinach zmluvy s viacerymi lokalnymi operatormi. Jedneho maju ako preferovaneho, do ktoreho siete sa prihlasis automaticky. Ak mas slaby signal/rychlost, tak rucne vies zmenit roamingoveho operatora. Na Slovensku ak mas zly signal v mieste kde sa casto zdrzujes, tak bud pockas kym tam zlepsi tvoj operator pokrytie alebo zmenis operatora. Zmena je obvykle efektivnejsia 🙂 @hosmanikova mozes si vybrat jednu sluzbu z cca 10tich, najznamejsie su: Netslix/HBO Max/Voyo/SME/DennikN
Odpovedať
@mkost uprimne, pochadzam z toho regionu a urcite by som siel skor do telekomu. O2 tam nema az tak uzasne pokrytie. Ja som mal vsetko O2 a minuleho roku som poprehadzoval vsetko na telekom. Dokonca ma to s magentou vyslo narovnako ako O2 ale navyse tam je splatka telefonu.
Odpovedať
Ak je cela motivacia usetrene 1-4 Eura mesacne, a inak si s Telekom na 100% spokojny, tak by som urcite nemenil.
Odpovedať
Ja mam orange . Sms, tel unlimited + 15gb za 12€
Odpovedať
Vdaka za vsetky odpovede. Motivacia nie je uspora par drobnych. Skor ide o "vyhody", ktore O2 dava (napr. 1 sluzba v cene ako netflix atd). Viem o tom, ze sa budu telekom a o2 spajat, resp. ze budu zdielat jednu siet, ale to este potrva par rokov. Viem aj o tom, ze dnes ma telekom predstavit nove baliky, tak si pockam a podla toho sa rozhodnem. Ak budu tie balicky o nicom, prejdem do O2. Nie je tam viazanost, takze ak to bude zalostne zle, tak sa vratim do telekomu 🙂
Odpovedať
tak asi je rozhodnute. idem k O2 🙂 https://zive.aktuality.sk/clanok/aWnt...
Odpovedať
@mkost preboha vsak to je este horsie ako bolo predtým 🫣, mal som aj jedneho aj druhého operátora aktuálne som v O2 kvôli dátam, v okolí Žiliny bez problémov ako telekom aj O2... Cele Slovensko niekde ide O2 niekde Telekom je to tak 50/50 🤔, ja som s nimi vydrbal a po roku som prechádzal od jedneho k druhému a ked prechadzas vždy ti dajú lepšiu ponuku ako si mal dlhodobo alebo ked ti na predajní povedia ze sa neda, vybavené cez jeden telefonát. Takze ked nahlasis prestup k O2 pockal by som aj na telefonát od telekomu s čím prídu 😁👌, mne neraz dali cenu +benefity o 50%lepsie ako som mal. A uz by sa tu mal nejaký operátor zamyslieť a prísť s naozaj cenovo dostupnými dátovými balíčkami lebo to co ponúkajú je na zaplakanie a ked chces data musíš si ich aj riadne zaplatiť, kdežto v okolitých krajinách sú podobné balíky za polovicu aj menej... 😡
Odpovedať
@audinak s tymto uplne suhlasim 😎
Odpovedať
@uhlikova_stopa 12€ za to je dobrá cena. To si im na koľkokrát dával výpoveď? Či ako si k tomu prišiel? 😉
Odpovedať
momentalne su u nas najvyhodnejsi Radost od O2 a Yoxo od Orange.
Odpovedať
@petersd oznamil som prechod k inemu operatorovi a zavolala mi manicka z operacneho s ponukou
Odpovedať
@zacik Asi nepoznáš ponuku trhu. Podľa oficiálnych cenníkov je už dlhodobo nejvýhodnejšia 4-ka.
Odpovedať
@uhlikova_stopa Keď aj toto je o šťastí, že na akú Mirku, Nataliu, Katarínu, atď... natrafíš. Jedna Ti tvrdí do telefónu, že toto je už "strop" nič viac Ti už nemôže dať,... a iná Ti dá volania/SMS neobmedzené a k tomu 6,6 GB dat mesačne a to všetko úplne zadarmo napr. na pol roka, len aby Ťa udržali ako zákazníka. No a že po pol roku mi zavolá, ako som spokojný a potom že dohodneme čo ďalej... (takú ponuku som napr. dostal ja. No, nekúp to! Odídeš od takého operátora? ) 🙂
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?