Kladka s teleskopickou tycou z povala

Zdravim, mam neobytne podkrovie s velkym uloznym priestorom. Pristupne je zvnutra domu a ked chcem veci ako napr. pneumatiky na auto uskladnit pod strechou, nosit ich cez dom je nie najvhodnejsie a ani najlahsie ;) Chcem preto spravit kladku a do podkrovia ich dostat jej vysunutim cez okno Nemate niekto skusenosti, ako riesit takuto kladku? Chcel by som nieco, co sa v podkrovi upevni +- natrvalo a po otvoreni okna aby bolo mozne vysunut tyc s kladkou von. Poradite pri realizacii? Vdaka
Odpovedať
@xywy aké je to okno? Prejdú tadiaľ pneumatiky? Pomohlo by foto.
Odpovedať
@viktor811 zdravim. Niesom momentalne doma, ale klasicke plastove okno na otvaranie, myslim ze 82 x 105 cm takze moje 17" kolesa by mali vojst ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Vies si predstavit ten proces??? Ides na strechu vysunies kladku .. ides dolu das koleso ... ides hore odvesis koleso a to cele 4x Mal son v garazi pod povalou asi 6 sad gum ale davali sme to dole vzdy dvaja a bol to diskomfort. Teraz mam stojan z Lidla akurat som nan namontoval kolieska a pekne az k autu bez namahy.
Odpovedať
@xywy Fotky nemam, ale nieco identicke sme zmajstrovali pred vyse 20 rokmi jednemu znamemu. Budem sa snazit to opisat: pouzili sme cca 3m kolajnickovy profil zo samonostnej brany, ktory bol ale otoceny opacne (kotviace body boli z hornej strany, nie zo spodnej), nosne kotviace koliecka boli upevnene o fajermur, vodiace koliecka boli cca 2m od fajermuru, takze vysuv von bol cca 1m. Na kolajnicke bola na jednej strane navarena kladka, na druhej elektricky navijak. Snad sa to da pochopit :)
Odpovedať
@wolodymyr no ved to chcem, mat vysuvnu kladku ... ale ako ju spravit vysuvnu, o to ide ;) Aky stojan z Lidla? Tomu nechapem @stowasser aha, uz chapem tomu nakresu ... kolajnica z brany a opacne otvorena, to je dobry napad. A tym padom je to vysuvny mechanizmus ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?