Odpoveď na príspevok od matejb96:
Prosim vas, máte niekto skúsenosti s tym, ze ste … @matejb96 Na svojom pozemku? Je to drobná stavba, patričný SÚ sa k tomu vyjadrí... Keďže VZN, ÚP sú všade rôzne, tak relevantnú odpoveď nájdeš na tom SÚ.Odpoveď na príspevok od matejb96:
Ono to nieje moje vlastne, ale starame sa o to my… @matejb96 ... to, že na to mesto aj dedina serie.. a to, že to kosíš.. nie je argument, ktorý ťa oprávňuje.. vôbec takto uvažovať.. ja som vybavoval iba povolenie na vjazd autom na môj pozemok, dostal som ho a keď som tam robil zámkovú dlažbu, zo SÚ naklusali a prvé čo bolo, bolo to, že či som si vedomý toho, že upravujem mestský pozemok. Keď som argumentoval, že ja vlastne mestké zveladujem, lebo sa o to nestarajú a úpravu robím sám, boli mi povedané, že som to mal hlásiť a bolo by kosené a pod... keďže tam je len rozoberateľná dlažba, ma nechali, no za dva dni, kým som to položil, ma chodili kontrolovať, akoby som ťažil na "ich" ropu...takže ruku na srdce... prístrešok? Fakt?Odpoveď na príspevok od matejb96:
Ono to nieje moje vlastne, ale starame sa o to my… @matejb96 Ak je to miestnym folklórom v celej Vašej dedine, tak postav aj Ty a nič nerieš. Veď je to "len" obyčajný prístrešok, na ktorý sa ešte dlho bude laicky pozerať ako na "niestavbu". Stále ale maj na pamäti, že tento folklór nemusí trvať večne, zrazu raz príde nový starosta/zastupiteľstvo a rozhodnú sa porobiť v dedine s takými vecami poriadky. 😉 Na druhej strane, tým že už budeš mať niečo na obecnom postavené, je bežnou praxou, že Ti potom obec príslušnú časť pozemku odpredá. 😅Odpoveď na príspevok od matejb96:
Ono to nieje moje vlastne, ale starame sa o to my… @matejb96 nevadi že sa o to staráš, takýto prípad sme mali aj my v meste, chlap si spravil ´´garáž´´ - plechova buda a čo čert nechcel išla okolo pani z úradu a všimla si to ..... nakoniec si to zlegalizoval, ale musel si tú časť odkupiť samozrejme aj s pokutou za čiernu stavbuOdpoveď na príspevok od matejb96:
Prosim vas, máte niekto skúsenosti s tym, ze ste … @matejb96 Pokiaľ sa do toho neobuje nejaký sused, tak predpokladám, že si to môžeš postaviť aj bez nejakého ohlásenia. Proste na SR sa stavajú rôzne prístrešky a ploty bez ohlásenia a povolenia. Iné je dom a nejaká väčšia garáž alebo prístavba. Ale altánky, prístrešky a podobne si dovolím tvrdiť ide 90% bez akéhokolvek ohlásenia a povolenia a nikto to nerieši.Odpoveď na príspevok od petersd:
@matejb96 Ak je to miestnym folklórom v celej Va… @petersd to by som prijal za taky pozemok do plusu 🤷♂️😂Odpoveď na príspevok od eeffka:
Najprv si to odkup potom tam nieco stavaj/ukladaj… @eeffka @matejb96 Ono je to reálne asi tak, že keď človek pekne, slušne žiada odkupiť od obce pozemok, tak sa to schvaľuje veľmi obtiažne, robia prieky a častokrát ani neschvália. Keď už niečo roky na obecnom stojí, tak všetci už pozerajú na vec ináč - "ústretovejšie". 😉Odpoveď na príspevok od fero1821:
@matejb96 Pokiaľ sa do toho neobuje nejaký sused,… @fero1821 ...bez povolenia, ale predpokladám, že na svojom pozemku.. alebo ak začnem kosiť za autobusovou zastávkou, lebo na to obec kašle.. šupnem si tam potom altanok..? Síce máte zaujímavý vzorec ako na to, vo veľa prípadoch si tu človek pripadá, ako v banánovej republike.. ale asi táto vaša rada, je už cez...Odpoveď na príspevok od matejb96:
Prosim vas, máte niekto skúsenosti s tym, ze ste … @matejb96 4 pätky a strecha je stavba 😁 v tomto prípade asi drobná. Určite to nemôžete postaviť bez ohlásenia, obzvlášť na cudzom pozemku. Okrem toho, nový stavebný zákon už neumožňuje dodatočnú legalizáciu stavieb. Takže ak to urobíte bez súhlasu obce ako vlastníka pozemku a súhlasu stavebného úradu, tak vám nariadia odstránenie. A podľa nového stavebného zákona k tomu odstráneniu aj dôjde, na rozdiel od starého zákona, kde sa dalo všelijako vykrúcať.Odpoveď na príspevok od moratibru:
@matejb96 4 pätky a strecha je stavba 😁 v tomto p… @moratibru Hej, už vidím, ako podľa nového zákona búrajú nelegálne chatrče hnedých osadníkov. Pritom tuším okolo 80% osád stojí na cudzom.Odpoveď na príspevok od petersd:
@moratibru Hej, už vidím, ako podľa nového zákona… @petersd .. pletieš sem to, no čo nikto nemá gule. A nekontrolovateľné dotácie na .. ja to nazvem "tú komunitu".. starostom vyhovujú viac, ako mať na krku, že čo s nimi.Odpoveď na príspevok od petersd:
@moratibru Hej, už vidím, ako podľa nového zákona… @petersd marginalizované skupiny sú tam nejak riešené, nakoľko nežijem v takej oblasti SR, tak tieto časti zákona idú mimo mňa. Ale vo všeobecnosti, zákon je urobený tak, že čierna stavba postavená po účinnosti zákona sa nedá zlegalizovať. A aj z toho dôvodu prešli kompetencie dohľadov na regionálne úrady pre územné plánovanie a výstavbu, aby to neriešili starostovia v štýle, povolime, pokuta 10 eur, veď je to volič.Odpoveď na príspevok od matejb96:
Širka je 2,5 metra , vedel by som to rozširiť est… @matejb96 Ktorý je tvoj pozemok? Za tým plechovým plotom, alebo za tým druhým? A ten pzemok medzi plotmi je koho?Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@matejb96 Ktorý je tvoj pozemok? Za tým plechovým… @chrobak7 medzi plechom a tým nizkym, je este moj