Priemyselný vysávač/stavba, domáce použitie/

Zdravím. Chcel by som poradiť, kto má skúsenosti. Vyberám nejaký priemyselný vysávač cca do 200e. Na stavbu, pre náradie a tak všobecne okolo domu. Otázka je, či je lepší napr. Bosch GAS 12-25 PL Professional, kde nie je funkcia prečistenia filtra (je tam dvojitý filter) alebo vysávač kde sa prečisťuje filter upchatím hadice a stlačením tlačidla na vysávačí. Tak fungujú napr. METABO ASA 25 L PC alebo KARCHER WD 5 P Premium. Makita ...atd. Vie niekto z vlastnej skúsenosti poradiť? Prípadne nejaký konkrétny model. Ďakujem.
Odpovedať
Pozri si aj narex VYS 25-21. Ja mam vyssiu verziu, s automatickym oklepom, stal okolo 400€. Vyborny stroj, kupil som po tom co mi ukradli o dve stovky drahsiu makitu, ale vobec nelutujem. Velmi milo prekvapil a davam mu dobre zabrat, drazkovacka, flexa s odsavacim krytom, atd. A klasika - zvaz cenu nahradnych dielov - filtre, sacky atd. No a Karcher je uz zial len predrazeny srot, uz by som to nekupoval.
Odpovedať
@kejsix mam NT 27/1 od Karcheru a Alto SQ 450 Nilfisk. Ani jeden nema oklep a na beznu stavbu kde vysavas do vrecka su uplne v pohode. Nie si remeselnik a nebudes do nich mat napojene naradie. A ked aj ano tak nie x hodin. Alebo potom priplatit a za mna metabo ale ASR rada.
Odpovedať
@palo18 Som a mam 🙂 Ja uz by som bezoklepovy nechcel ani nahodou.
Odpovedať
Profilova fotka
@rives suhlasim s @kejsix, kupit si priemyselny vysavac bez oklepu su vyhodene peniaze. Zacinal som s boschom GAS (tiez bez oklepu, resp. poloautomaticky oklep=rozumej nefunguje). Trapil sa na stavbach 3 roky, kym konecne zhorel motor a bosch motor vymenil v cene noveho vysavaca, pretoze nahradny diel je jeden kus a tvori 90% ceny tohto crepu. Odvtedy sa pozeram, ci sa da kupit nahradny diel, resp. ci sa vobec oplati opravovat. Po nom som si kupil Makita 4210, ten mam aj domaurobenym predfiltrom (cyklotron) a tym mozes vysavat doslova hocico...50kg prachu za den neni problem. V cene do 200e by som si kupil nejaky lidl crep za 50-80e, dokupil/urobil predfilter.Alebo dosporil na nieco poriadne s oklepom. pripadne bazos hilti VC20/40, nesmrtelne stroje.
Odpovedať
@kejsix jej to nemalo byt an teba 😄
Odpovedať
@mgx Jo, tiez som par rokov dozadu mal nejaky bosch bez oklepu, lebo vsak "staci". Nič nebolo vzdialenejsie pravde... Ten cyklon na domace zuvanie asi ok, videl som tu niekde fotku, ako v kosiku malom nakupnom s kolieskami bolo combo lidli vysavac + cyklon s 30L nadobou a 5m hadicou... Moze byt, ked to nepotrebujes prevazat a mas to kde mat, moze to byt uspokojive a lacne riesenie. Tie cyklony kupis na aliku za par supov.
Odpovedať
@kejsix s polutovanim ti musim oznamit, ze vysavac (parkside) pred tyzdnom po 5 intenzivnych rokoch na stavbe umrel a vozik ostal sam 🙂 Zabilo ho vysavanie na mokro a skorodoval motor, pricom sa mi nepodarilo zohnat nahradny.
Odpovedať
@kejsix ten narex je presne ten systém čistenia co makita metabo co som spomínal....tlačidlo a vzduch. Hm. Ja chápem ze oklep je oklep. Mal som s drazkobackou požičany Bosch GAS 50 a to išlo furt ze bol taky ťažký ze som ho už nevládal presúvať 😄 Ale 500 eur nedam. Ja potrebujem niečo hobby so zásuvkou...
Odpovedať
@rives Sak ja viem, ze ten co som napisal neni automat... ci mi nieco uslo? @rkorba 😔
Odpovedať
@rives radsej priplat 100€ a kup lepsi s oklepom a poriadnymi filtrami. METABO ASR 25 L SC Ja som s nim spokojny, okrem toho debilneho tesnenia na hadici...ale da sa bez neho zit, alebo treba nakupit do zasoby, ked sa strati. Okrem ineho povysaval kvanta betonoveho prachu pri bruseni poteru, keby nemal oklep a poriadnu plochu filtrov, tak ma asi porazi. By som ako pako kazdu chvilu vyfukaval filter kompresorom. Tu staci raz za cas...
Odpovedať
@rives mám doma karcher wd 6 premium. Má len ručný ''oklep'' filtra. To je vysavač určený hlavne okolo domu. Nie ako stavebný alebo remeselný. Ale drážkovanie sa s ním dalo. Pár krát sa mi stalo pri zarezaní kotúča do steny, že mi do ksichtu vpálil všetok prach, lebo vysávač už nemal ťah (preto odporúčam radšej s automatickým oklepom). Ďaľšia vec sa mi stala, keď som oklepal tlačidlom filter, z výduchov vyletel prach, ale to všetko mi bolo jedno. Dialo sa to na stavbe, nie v obývanom priestore. Bol som rád že sa vôbec odsáva... všetka práca s ním (drážkovanie, upratovanie po sekaní a rezaní s pílami/flexami) - všetko prebiehalo s vreckom vo vysávači. Nie priamo do nádoby. Prekvapený som bol že aj keď som tam mal vrece, filter sa dokázal zapchať tým najjemnejším prachom po prebrúsení tmelu. Takže brúsiť s ním plochy sadrokartónu si neviem predstaviť. To je tak jemný prach žeby ten filter zabilo aj keby tam máte vrece. Spokojný som bol s mokrým vysávaním. Netreba obalovať sanie všeliakými hubkami či penami a prestavovať ho. Maximálne treba vytiahnuť vrece keď tam je. Keď bol plný pristavil som ho ku kanalizačnej šachte a vylial. Pravda je, že mokré vysávanie som využil asi dva razy. Stál cca 190€. .. keby mi zhorel a mám kupovať druhý krát, už by som priplatil a volil niečo s automatickým oklepom filtra keď viem, že budem s ním chcieť drážkovať a brúsiť.
Odpovedať
Teraz aby som priplatil 😀
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rives tak ked sa chystas drazkovat a brusit pravidelne kazdy tyzden tak hej 🙂
Odpovedať
@palo18 práveže ja sa s tým nechystám drážkovať, brúsiť nejak fušky alebo profi žeby som sa stým živil. Len doma. Preto som nezvažoval vysávač s auto oklepom, ale nejakú nižšiu radu.
Odpovedať
Nakoniec som kupil METABO ASR 25 L SC s oklepom. 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?