Máme doma ducha - riešili ste podobný problém?

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte, riesili ste niekto tento druh problemu z domom? Vysvatenie nepomaha, ak je tu niekto kto ma skusenost, opisem problem detailnejsie
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@betonhero myslis si ze aj ten "rozumovy" nemoze …
@zita19 Áno, rozumový človek môže mať intuíciu – a často ju má. Niekedy riešenie príde „z ničoho“, keď sa vzdá snaženia. To nie je mágia, ale mozog, ktorý pracuje pod povrchom – ako keď sa ti v noci zdá riešenie na problém, ktorý si cez deň nevyriešil. Musí to byť napojenie na „vyšší princíp“? Nie nutne. Môže to byť len mozog, ktorý kombinuje spomienky, city, podvedomie – presne ako hovoríš: elektro-chemické procesy. Ale tu prichádza otázka: Ak je intuícia len „vnútorný počítač“, prečo sa niekedy zhoduje s realitou, ktorú sme nikdy nezažili? Prečo sa dvaja ľudia na opačných koncoch sveta naraz prebudia s rovnakou myšlienkou? To už nie je len „môj mozog“ – to je niečo väčšie, čo nás všetkých spája. Duchovno nie je niečo navyše – je to to, čo sa deje medzi riadkami. Je to „duša, ktorá odletí“, alebo len energia, ktorá sa mení? A tá energia nikdy nezmizne – len sa transformuje. Takže áno – aj materialista má duchovno. Len ho volá inak: -myšlienky -city -spomienky i-ntuíciu A keď sa na to pozrieme zvrchu: či veríme v Boha, alebo nie – sme súčasťou toho istého tanca hmoty, energie a vedomia.
Odpovedať

@durino dakujem za tvoju starost o moje blaho. O …
@zita19 Jung hovoril o synchronicite – o „zmysluplných náhodách“, ktoré nemajú príčinu, ale majú význam. Nie je to mágia. Je to tajomné prepojenie, ktoré presahuje čas, priestor aj logiku. Predstav si: Snívaš o niekom, koho si nevidel 10 rokov. Ráno alebo o deň ti volá, píše sms. Ten dotyčný spracoval energiu ktorú si myšlienkou poslala. Žiadna príčina. Ale dokonalý zmysel. Jung to nazval „akauzálnym princípom“ – niečo, čo rozum nevie vysvetliť, ale cítiť to vieme. Pre veriaceho je to „Boh“, je to „duša“, a aj pre ateistu je to niečo, čo spája všetko živé aj neživé – ako neviditeľná sieť, ktorá vibruje pod povrchom reality. A tu je to tajomné: Synchronicita sa nedá vypočítať. Nedá sa zavolať. Nedá sa odmerať na litre ani dekagramy. Prichádza, keď sa prestaneme snažiť. Keď sa vzdáme kontroly. Keď sa otvoríme neznámemu. Ale neodsudzuje ani rozum, ani materiu. Jung sám bol vedec. Vedel, že mozog je dokonalá elektro-chemická fabrika. Až príliš dokonalá. Ale pýtal sa: „Ak je všetko len hmota – prečo sa hmota správa, ako keby mala zmysel?“ Preto hovoril: „Materiálny svet je len povrch. Pod ním je oceán významu.“ A ten oceán nie je mimo nás. Je v nás – v tvojich myšlienkach, spomienkach, túžbach. Aj v tom, keď ti intuícia zašeptá niečo, čo logika nevie. Ako odmeráš lásku, nenávisť. Ako vysvetlš tieto pocity? Prečo a kde vznikajú. Takže áno – môžeš byť materialista a stále cítiť synchronicitu. Môžeš byť vedec a stále sa čudovať. Môžeš veriť len v mozog – a predsa zažiť, že mozog je bránou k niečomu väčšiemu. Pretože život nie je buď/alebo. Je to aj/aj. Hmota aj tajomstvo. Rozum aj intuícia. List padne – a stane sa pôdou pre nový strom. A v tom je celá mystika. O výmene energie.
Odpovedať
Pekne vyjadrene ;)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od starysomar:

Pekne vyjadrene ;)
@starysomar Len zamyslenie pri rannej káve v robote. Dobre som sa vyspal môžem materialnym kapitalistom prepočítavať klzné dráhy sily preťaženia celý deň 😁
Odpovedať
@betonhero A čo bude na konci? Po všetkých prerodoch do nových a nových realít, školách, keď entita plná prežitkov a zážitkov bude pripravená vstúpiť do Božského svetla, nebude ukotvená na hmotný Svet, čo sa s ňou stane? Splynie zo svetlom a teda zanikne po dlhej ceste?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od betonhero:

@starysomar Len zamyslenie pri rannej káve v robo…
@betonhero aj ja som sa dobre vyspala aj ked sa mi snivalo ze umyvam okna na kutnohorskej katedrale sv. Barbory. A zistila som, ze dnes je idealne pocasie na tuto cinnost a aj mi vychadza na to cas. Je ten sen znamenie zhora, od vyyssieho prinipu bytia alebo je to jednoducho dosledok toho, ze uz treti tyzden sa na nich chystam ale bud nie je pocasie alebo mi nevychadza cas?
Odpovedať

@zita19 Jung hovoril o synchronicite – o „zmyslup…
@betonhero a este pridam, ze mozog umrie svetkyy procesy v nom skoncia stane sa biologikym odpadom, ktory bude pretoreny na inu hmotu. Neostane z neho nic co bol pred tym len zmes roznych zlucenin neshopnych produkovat myslienky, je to definitivny konie bytia a jeho duchovna. Ked uz nefunguju synapticke spojenia, ktore boli podstatou jeho existencie neexistuje ziadne duchovno.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_x:

@betonhero A čo bude na konci? Po všetkých prerod…
@roman_x Kto z nás to tuší? dík za tvoj pohľad – je to zaujímavá téma na zamyslenie. Odhadujem, že vesmír je starý približne 13 800 miliónov rokov (13,8 miliárd). Podľa merania z tohto roka. Ak je duša časťou vesmíru – jeho energiou, vedomím, vibráciou – tak podľa mňa jej cesta neskončí, kým vesmír existuje. A ten môže byť večný, len sa mení. Duša nie je niečo oddelené, je ako vlna v kozmickom oceáne – raz je tu, raz tam, ale vždy je súčasťou celku. Môj názor? Duša netrvá, duša sa stáva. Nezmizne, len sa premieňa – ako hviezda na prach, z prachu na život. A ten život si pamätá sám seba. Fyzika odhaduje zanik vesmíru o minimálne 100 biliónov rokov (do vyparenia posledných čiernych dier), možno až 10^100 rokov (googol). sme len v prvej milióntinke jeho života. Máme času dosť :D Takze to nie je smrť – je to prebudenie. Všetky zážitky, lásky, bolesti sa nestratia – stanú sa vzorom vo Svetle. Ako keď film skončí, ale príbeh ostane v pamäti diváka. Niekedy si pamataš repliky filmov ktore si videl v detstve a vieš ich citovať pri pive s kamosmi aj v 60tke. Duša sa nerozpustí do prázdna – rozpustí sa do plnosti. A potom čo? Nový cyklus – ale už nie ako študent, ale možno ako spolu-tvorca na nižšej úrovni. Taký ako bol Vigo v Arabele - čarodej druhé kategórie :D Svetlo sa rozširuje – a ty si jeho časť, ktorá si uvedomuje samu seba. Vesmír sa nerodí a neumiera – len sa mení. A ty si jeho vedomie, ktoré sa vracia k zdroju.
Odpovedať

@zita19 Jung hovoril o synchronicite – o „zmyslup…
@betonhero Ale co ti odpovie cisty materialista? Ne a ne a ne! Aka intuicia, to je len moj mozog, hmota! Je tu len moja krabica a nic ine neexistuje! Aka energia, ved ju nezmeriam, nezvazim, nevidim... Chcem dokaz! Skrecok v krabici ti jednoducho neuveri. Nema skusenost a navyse to nie je "logicke". Ludsky ego filter velmi obmedzuje cloveka, naozaj velmi. Materialna iluzia ho uplne pohlti. Ked pride niekto, kto je "trochu dalej", neprijme to, je to hned vyzva ega bojovat, lebo sa dostava mimo jeho krabice a to je nebezpecne. Na "duchovno" sa musi telo prisposobit. Ocistit od toxinov a inak sa ladit. Aby si mohol prijat informacie (energiu z vyssieho vedomia), musis byt dostatocne "cisty", nie zaneseny toxinmi a v nizkovibracnom stave (strachy, pretvarka, boj o prezitie - to je vacsina ludi). Lebo potom nemas kapacitu na to, aby si sa mohol posunut dalej. Je to, akoby si chcel do systemu (tela) s obmedzenymi 3GB pamati so starym software (ego) nainstalovat novsi system, co vyuziva viac kapacitu mozgu a ma 10GB. Nedas to, pokial neupgradujes system (nevycistis sa, nedovolis to - neveris tomu). Preto vacsina ludi zlyha. Preto nebude verit. Je "bezpecnejsie" sa stale motat vo svojej krabici. Intuicia funguje cez tretie oko (sisinka mozgova - tvoja antena na spojenie sa s "duchovnom"), ale musi byt aktivovane, inak to nebude fungovat, alebo len slabo. Bohuzial, spolocnost je (zamerne?) nastavena tak, aby sa tretie oko neaktivovalo a prave naopak, aby sa jeho funkcia potlacala. Preco? Lebo tak sa lahsie ovladaju masy, cez iluzorny strach a nedostatok. Ak mas otvorene tretie oko, mas spojenie s vyssim vedomim (citas informacie), nikto s tebou uz nemoze manipulovat a to je pre "system" nebezpecne. Stale fungujes cez mozog a organy, ale uz inak "nakonfigurovane". S takou konfiguraciou si schopny byt v spojeni s "nematerialnom" a vies, ze je to uplne normalne. Nie je to ziadna "magia", ziadne bludy, ale uplne prirodzena vec, ktoru vsak vacsina "zaseknutych" ludi nezazije. Intuiciu vyuzivaju aj niektore zvierata. To je ten ich "nevysvetlitelny" vnutorny kompas.
Odpovedať
Nafúkanosť, chlapče, nadradenosť. Prečo máte nutkanie vyvyšovať a vychvaľovať sa?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od starysomar:

Nafúkanosť, chlapče, nadradenosť. Prečo máte nutk…
@starysomar Preco nafukanost, nadradenost? Ze vidim trochu viac, ako ty? Vsak aj ty mozes urobit presne to iste - posunut sa dalej (z materialna), nie je to pre "vyvolenych", je to pre kazdeho, kto ma zaujem. Ved to je cielom zivota - sebarozvoj a vyvoj. Len sa musi chciet, ze? Chapem, nie kazdy je pripraveny na taketo veci. Ale obmedzenie si dava kazdy sam. Aj Jezis prisiel s vyssim vedomim a vyucoval "ego ludi", aby sa posunuli dalej, niekto sa otvoril a pochopil, niekto ostal stale "zaseknuty".
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od durino:

@betonhero Ale co ti odpovie cisty materialista? …
@durino Pravda patrí aj materialistovi netreba zatracovať niekoho kto si vybral svoju cestu. Ak materialista sa pocas zivota sprava podľa etiky vedome neubližuje môže dôjst tam kde mystik. Materialista hovorí: „Všetko je hmota, energia, procesy.“ A má pravdu – má ju tu a teraz. Mozog je stroj, láska je oxytocín, smrť je rozklad. To funguje, to vieme merať, to vysvetľuje 99 % života. Ja som otvorený: Áno, môže to byť všetko. Ale, môže to byť viac. Po smrti zistím. Kým dýcham, nechám dvere otvorené – pre vedu, pre mystiku, pre nič, pre všetko. Pravda nie je súťaž. Je to cesta. A na nej má miesto aj materialista, aj filozof, sníílek, aj vedec, farár aj chlap ktorý vozí Tatrovkou piesok. Ľudia sa nezmenia vplyvom bežných vonkajších zásahov. Človek sa zmení len obratom zvnútra,
Odpovedať
ladenci, a taku "mysticku" skusenost. Roky mi prebleskovala spomienka, ze stojim pred nejakou budovou a kyvem nejakej osobe v okne. Logicky mi to nikde do toho o so prezila a pamatala nezapadalo takmer 30 rokov. Uz to vyzerala, ze toto je zazitok z nejakoho byvaleho zivota alebo mojho alternatineho ja. Az som sa jedneho dna cistou nahodou dostala v BA pred budovu byvalej porodnice na Zochovej a vsetky zazitky z minulych zivotov boli v cudu. Vtedy mi docvaklo, ze v tej porodnci sa narodil brat, ja som mal vtedy necele 3 roky a toto bola spomienka na to, ako sme boli mamu navstivit. Takze z mojej strany tolko k tej mystike, ktoru nechcem pripustit. Tolko z mojej strany k znameniam od vyssieho bytia, ktore vo svojej krabici nechcem akceptovat.
Odpovedať

@durino Pravda patrí aj materialistovi netreba za…
@betonhero Ale ja nikoho nezatracujem, iba pisem, co vidim a v akom stave su ludia (ked funguju z ega). Pisem preto, ze mozno niekomu pomozem sa posunut dalej, to je vsetko. To je moja sluzba celku. Neocakavam, ze sa vsetci zmenia. Ja som sa tiez zmenil len na zaklade toho, ze som "nahodou" (=synchronicita) dostal informacie od inej bytosti. A o tom to je, informacie o vzostupe vedomia sa maju sirit, nie zamlcovat. Zamlcovanie nicomu neprospieva, prave naopak, podporuje upadok a chaos (vladu ega), sirenie podporuje rast a celok.
Odpovedať

ladenci, a taku "mysticku" skusenost. Roky mi pre…
@zita19 Také mám aj ja. Niektoré som už dekódoval podobne ako ty. Veci z detstva atď. ale sú veci tiež zo života, ktoré proste takto jednuducho vysvetliť nejdú. Dostala si sa už na tie okná? ::)
Odpovedať

@zita19 Také mám aj ja. Niektoré som už dekódoval…
@betonhero nie ale uz zaslo slnko za barak, takze idem na vec
Odpovedať
Článok sa načítava...
Idem si ja spravit pukance lebo toto su uz ake pribehy a dojmy 🤣 Ako krestan verim na zazraky a zjavenia atd, ale zas netreba si ujizdet na tychto veciach a prekrucat o nejakych urovniach mysle akokeby boli tieto veci bezna zalezitost ze pridem domov sadnem si do kutice a mam zjavenie ze nieco ma byt tak alebo tak. To co castokrat vnimame ako heureka moment je len oneskorene dospracovanie situacie/vevi mozgom ktore vychadza z celej nasej osobnosti, to kym sme, ake mame skusenosti vedomosti atd. Myslite ze by slavni "vedci a vynalezcovia" (schvalne v uvodzovkach aby sme ich nechapali iba v zmysle moderneho sveta) prisli na svoje vynalezy a zistenia keby boli "obycajnymi sedliakmi" drucimi na poli nezaujimajucimi sa o svet okolo? Nepozorujuci a neanalyzujuci ho? nic v zlom ale treba sa menej venovat pocitu existencie vyssej mysle a viac sireniu realneho dobra v realnom svete. Ked to zacneme vsetci robit bude sa nam tu zit milion krat lepsie a nebudeme k naplneniu potrebovat pocity "vyssej mysle". A este si na to zmotat aj Jezisa ktory patri o uplne ineho ucenia 🤣
Odpovedať

@zita19 Také mám aj ja. Niektoré som už dekódoval…
@betonhero hlasim, ze okno umyte. Dnes to slo paradne
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

Idem si ja spravit pukance lebo toto su uz ake pr…
@sousedekovci89 Budem čiastočne oponovať, že človek drúci na poli nemôže nič vymyslieť. Určite poznáte nášho slávneho rodáka Š. Baniča, ktorý ledva vychodil ľudovú školu a potom drel na statku u maďarského grófa. Na vynálezy a fyziku veľmi čas ani priestor nemal. Skôr ho zaujímala miestna proti maďarská politika za čo bol potom vyhodený z práce a emigroval do USA. V r. 1912 bol svedkom leteckého nešťastia a už o rok neskôr bol schopný predviesť prvý úspešný prototyp padáka. O dva roky neskôr v r 1914 zoskočil z 15 m budovy pred zriadencami patentového úradu USA a potom 2x z lietadla. Banič nič za svoj vynález nedostal a chudobný sa vrátil do rodnej obce kde sa živil myslím ako murár alebo zeleninár, niečo také. Banič je dôkazom kombinácie vrodeného talentu, logiky intuície série heuréka momentov ako ich vo svojej knihe opísal.
Odpovedať

@sousedekovci89 Budem čiastočne oponovať, že člov…
@betonhero vobec si nepochopil co som napisal.
Odpovedať

@betonhero vobec si nepochopil co som napisal.
@sousedekovci89 Pochopil. Reagoval som len na časť príspevku. Nemám dnes až tak veľa času na mudrovanie kvoli praci. Možno zajtra.
Odpovedať

Idem si ja spravit pukance lebo toto su uz ake pr…
@sousedekovci89 Co hovori cirkev a upravena (nekompletna) Biblia je druhorade. Cirkev uci, ze mas vyznavat Boha (ktory je tam niekde vonku mimo teba, v Nebi?), ze ty si len obycajny hriesnik a smrtelnik a mas sa odovzdat Bohu, mas dodrziavat prikazania. Drzi ta v strachu, aby ta mohla ovladat. Pravda je, ze odovzdat Bohu sa musis, inak "nepostupis vyssie". Co to ale znamena? Ze sa vzdas sameho seba. A co to znamena? Ze sa ako clovek "vzdavas" svojho ega, uz ta nekontroluje a neriadi, lebo to je skutocna pricina tvojho utrpenia a chaosu vo svete. Vnimanie sa oddelene od vsetkeho, vsade nepriatel, konkurencia, boj o prezitie, strach, nedostatok... Ked ta uz nevedie tvoje ego, postupne ta vedie tvoje vyssie Ja, pracujes pre celok (jednotu), nie pre svoje individualne chutky ega. Mas to aj v modlitbe - "Bud vola Tvoja, ako v Nebi, tak aj na Zemi" - co to znamena? Ze ma byt vola bozia (ma sa prejavit vola vyssieho vedomia), nie tvoja vola (obmedzeneho ega). Zaroven ty si vsak sucast toho vedomia, kazdy prispieva svojim dielom. Jezis ucil, ze bozie kralovstvo je v nas. Preco? Lebo si sucastou Boha (vedomia), bozia iskra, vedomie vo "forme". Len sa k tomu musis "prebudit". Tvoje vyssie Ja je "priame spojenie s Bohom" a vzdy pracuje "prenho" - vzdy pracuje v najvyssom sulade s celkom. Ak si uz v tejto faze, ziadne prikazania uz nepotrebujes, lebo chapes suvislosti automaticky a konas v najvyssom sulade. Prikazania potrebuje len obmedzeny a uplne "odpojeny" (ego) clovek, ktory nevie, "co ma robit od dobroty". Ludia chodia do kostolov, modlia sa za lepsi svet, za seba, ale ten svet sa zlepsi len cez nas ked sa zmenime a nedovolime ovladat nas cez svoje nizsie ja (ego). Ludia hladaju vonku nieco (Boha), co je stale v nich. Mame sa vzajomne podporovat. Ale aby sa tak mohlo stat, ludia musia pochopit, co im v tom brani a co mnohi nevidia. Je to ich vlastne ego. Toto sa musia naucit ovladat a postupne mat pod kontrolou. Nie si rozum, myslienky, telo. Si vedomy pozorovatel a tvorca. Musi im niekto ukazat, ako s tym pracovat, lebo spolocnost je nastavena na podporu ega (rozdeluj a panuj). Co su to zjavenia a zazraky? Projekcia a zasah vyssieho vedomia (Boha), pretoze svet je v skutocnosti viac duchovny (energeticko-informacny), ako materialny (aj ked sa zda opak), ale mnohym to nevysvetlis... Preco? Lebo ego vnimanie - skrecok v krabici. Aj obycajni ludia mozu mat vizie, nezalezi na vzdelani, ale na cistote srdca. Co je to sirenie realneho dobra? Potlacanie vlastneho ega a sluzba druhym. O tom cely cas pisem.
Odpovedať

@sousedekovci89 Co hovori cirkev a upravena (neko…
@durino ty tam musis to vyssie vedomoe dostat stale za kazdu cenu ze? 🤣
Odpovedať

@sousedekovci89 Pochopil. Reagoval som len na čas…
@betonhero nepochopil lebo so tu uviedol Stefana Banica a prave on do tej definicie nepatri (sedliak druci nevsimajuci si svet okolo seba) lebo moze byt aj sedliak druci ale vsimajuci si svet okolo seba. A prave to vnimanie, nasavanie informacii (casto podvedome, "automatizovane") je ten rozdiel.
Odpovedať

@durino ty tam musis to vyssie vedomoe dostat sta…
@sousedekovci89 Ano, lebo to tak je. Ale nemusis tomu verit. Podstatny je zamer, ucel, vysledok.
Odpovedať

@sousedekovci89 Ano, lebo to tak je. Ale nemusis …
@durino sak hej taky dobry gulasik krestanstva, salvišizmu a vychodnych uceni. Ale budiz 🤣
Odpovedať

@sousedekovci89 Ano, lebo to tak je. Ale nemusis …
@durino len tak pre ozrejenie nam, nevedomym, daj nazorny priklad toho ked pracujes pre celok, nie pre ego. Daj priklad toho tvojho napojenia na vyssie principy. Nejake uplne bezne zivotne situacie, nie chvile, ked ficis na svojich hlbokomysenych uvahach, tam nase chapanie asi nikdy nedosiahne.
Odpovedať

@durino len tak pre ozrejenie nam, nevedomym, daj…
@zita19 V beznom zivote sa spajam s vyssim Ja (podrobnosti vysvetlovat nemusim), pytam sa, co mam urobit a podla odpovede jednam. Nie podla toho, co chce moje nizsie ja (aj ja viem fungovat z ega, ale ked sa tak stane, som si toho plne vedomy a viem to pozorovat), ale podla toho, aka mi pride odpoved. Toto ale uz vyzaduje urcite schopnosti rozlisovania "odkial fungujem" a nie je to jednoduche. Odpoved je vzdy v sulade s celkom, aj ked jej v prvom momente nemusim rozumiet, alebo sa mi zda nelogicka, alebo nepravdepodobna. Ak sa odpovede drzim, po case zistujem, ze to bola spravna volba. Nie ku vsetkym informaciam mam pristup. Je to o discipline a dovere vo vyssie Ja. Cize v podstate (vacsinou) vykonavam volu vyssieho Ja, tym prospievam celku a netvorim si karmicke reality. Pretoze nizsie ja vacsinou ani netusi, zatial co vyssie Ja vie. A preto mozem napisat, ze clovek fungujuci z "rozumu-logicna-ega" je obmedzeny nielen preto, ze samotne ego si vytvara filtre, ale aj preto, lebo je odpojeny od vyssieho Ja, kedze viem porovnat vysledky fungovania z nizsieho a vyssieho Ja. Cize, ked napisem "obmedzeny", nie je to nadavka, ani urazka.
Odpovedať

@zita19 V beznom zivote sa spajam s vyssim Ja (po…
@durino chcela som NAZORNE priklady z bezneho zivota. Cinnosti, ktore robi kazdy clovek denne... A tvoje JA prepojene s vyssim principom bytia nedokaze na taku jednoduchu otazku vygenerovat odpoved... Mas dokonca dve JA, a ani to vyssie, ani to nizsie, dokonca ani obe spolu to nedokazali. 🙄
Odpovedať

@zita19 V beznom zivote sa spajam s vyssim Ja (po…
@durino kde beries tu istotu ze to co ty vnimas ako vyssie ja nie je len to co ty nazyvas egom nastavene na "ine" hodnoty? Lebo z toho co si teraz vypisal to tak pokojne moze byt. A tym padom nie je ziadne vyssie ja, ziadne ladenie, len proste uvedomelost v snahu zit vseobecne "dobry" zivot (kludne to nazvime hodnotovy). Zvysok je len omacka ktorej si proste uveril ked ta niekto opantal.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?