Problém s mačkami

Bývame v rodinnom dome. Už niekoľko rokov máme problém s mačkami od susedov. Asi je to ich kocúr, neviem to určite, ale chodí si značkovať naše dvere, rohožku, steny. Prečo to robí? Od moču páchne všetko 😝 Poumývam, postriekam prípravkom Stop mačky. Po čase je to znovu to isté, keď sa zabudne postriekať. Raz som na rohožke našla prehryznutého hryzca. To mi ešte otec povedal, že sa mi mačka prišla pochváliť, že ho chytila. Ale ja nie som majiteľka, tiež nechápem, prečo to mne priniesla na rohožku. Odvtedy už len s označovaný barákom. Ďakujem za odpoveď 🙂
Odpovedať
Lebo neni kastrovaný kocúr. Kastrácia o dosť eliminuje takéto prejavy značkovania, moč toľko nepáchne a pod. Ale prečo sa vám prišiel pochváliť so svojím úlovkom neviem, proste vám chalanisko dvorí asi 🙂 A má svoje ,,mačacie,, spôsoby na to. Ľudský kocúr by tiež doniesol kvety alebo niečo čo sám zmajstroval a miesto pachu moču by ste cítili pach voňavky. Alebo pižma.
Odpovedať
Profilova fotka
https://www.modrastrecha.sk/forum/fas...
Odpovedať
Pozrite, pred tým než sa tu strhne zase búrlivá a v ničom nová debata, nájdete tu len dva typy rád: 1. Kocúra dať kastrovať/dohovoriť majiteľom a 2. kocúra zabiť. Vzhľadom na to koľko grcu je v ostatných diskusiách k mačkám, by som upustila od zakladania ďalšej.
Odpovedať
@bellita27 to je o nezodpovednosti majiteľov predovšetkým - niekto chce mačičku, dotiahne ju domov a zrazu má mačičku celá ulica, aj tí, čo nemali záujem. Neviem si predstaviť, že by sa takto správali psíčkari - kúpim si psíka a nechám ho voľne loziť po susedoch, však čo, je to zvieratko, nech si slobodne behá. Každý mačičkár je povinný mačku/kocúra kastrovať, aby sa nekontrolovateľne nemnožili a neprodukovali tak bezprízorné chúdence, ktoré potom zachraňujú ďalší milovníci mačiek. Na FB je ich kvantum, kde následne apelujú na ľudí, aby si len pre boha to chúďa z ulice vzali pod svoju ochranu. Takže, kým ľudia nebudú ohľaduplnejší a zodpovednejší, tak s tým nič nenarobíte a kocúrik bude chodiť k vám na záchodík. Však prečo nie? U nás je to podobné - susedova partnerka strááášne chcela kocúrika. Ale že tak strašne, že ho celé dni nevidí, lebo milý kocúrik sa túla celé dni po celej lokalite a k paničke príde len k miske sa nažrať. Za to, ale kocúrik chodí s prepáčením obsierať záhrady a hriadky všetkým susedom, aj tým, ktorí nemali záujem o žiadne zvieratko. Pravidelne na jar pri presádzaní hrabnem do čerstvého mačačinca. O roztrhaných vtákoch na terase nehovoriac. Keď budeme mať raz psa, asi ho budem púšťať zasa tej milovníčke kocúrikov ja do jej záhonov, kde má zastrčené veľké cedule, že tam nemajú psy kadiť. Inu, neporadím, už len nájsť si z toho zlého aj to milé - potešenie z kocúra. 🙂
Odpovedať
Ten pes by mohol situáciu vyriešiť, ale tak istota to tiež nie je, keď vychádzam z toho, akých psov majú naši susedia, tak tí by sa s tým kocúrom či s mačkou skamošili a výsledok by bol žiadny 😄
Odpovedať
Ked sme sa prestahovali do domu, chodili k nam na zahradu z okolia viaceri kocuri a macky (cca 7 roznych). A samozrejme znackovali si vsetko, preznackovavali jedna druhu. Macka je teritorialne zviera, nie je mozne ju donutit neopustit jednu zahradu, ma vacsi zaber. Niekedy je to pomaly cela ulica. Je to ich povaha, treba ju respektovat. Podarilo sa mi odchytit 5 kocurov a dala som ich kastrovat. Odvtedy k nam ich chodi menej, sice stale obcas kakaju medzi rastliny a pod a tiez znackuju, ale ten sekret uz nema taky silny pach. Sama mam macky v dome, cize je zrejme ze chodia aj za nimi, pozeraju sa navrajom cez okno a obcas najdeme pod oknami aj mys, alebo nejaku kost ktoru vonkajsie macky nosia ako prejav naklonnosti. Ja som za to, naucit sa s vonkajsimi zvieratatmi zit alebo zistit komu dama macka patri a dohovorit majitelovi nech da kocurika kastrovat. Malo by sa to zlepsit.
Odpovedať
Značkuje si svoj rajón smradľavým, žltým, hustým močom a bude to robiť dovtedy, dokým bude vládať chodiť. Ultrazvukový plašič mačiek.
Odpovedať
Profilova fotka
Sestra mala macku doma v byte a velmi zle to macka znasala, ked sa im narodila mala. Macka zacala vsetko znackovat, to bolo jedno, ci podlaha, gauc, postel, proste vsetko. Vrchol bol, ked sa malej do kociara vytoto.
Odpovedať
@roman_x nie je to moč ale sekret z pohlavnych zliaz, robia to len samci.. v prirode je to uplne normalna vec pri vacsine cicavcov. Kastracia to moze upne zastavit, alebo zmiernit pach sekretu.
Odpovedať
Profilova fotka
@kreola suhlasim s tvojim komentarom. Je to ako pises, tiez tento problem mali svokrovci, najma na terase v lete vsetko bolo citit, nieco strasne. Sprej pomohol, ale ako zaznelo, ked nenastriekali, tak opat zase to iste. Ono sa neda tie macky a kocurov nejako korigovat, mali by si to majitelia riesit, len mnoho maciek majitelov ani nema.
Odpovedať
Mimoriadne smradľavý, aj keď uschne a následne navlhčí, ruky smrdia, lepkavé. Susedia mačkári na to zjavne kašlú, od nich žiadne riešenie nečakajte. V bytoch sa mačky bežne vymočia do rohu, na skriňu, parapet, hlavne keď ich je viac tak jedna cez druhú. Sú čistotné, keď je kakadlo použité, tak potrebu spravia kdekoľvek. + značkovanie záclon, závesov, gaučov atď.
Odpovedať
@jabadaba no veď to je o tom, že si ich naťahajú domov ale to je všetko. No aspoň viem, že s tým značkovaním som mala pravdu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@roman_x oni ich majú len v garáži, tiež asi vedia prečo. Ráno idem do roboty a kocúr sa šmance zo záťahu domov.
Odpovedať
@roman_x mylis sa. Macky mam doma 30 rokov a stalo sa to len raz, ked macka ochorela na zapal mocovych ciest tak sa vycurala na koberec. Hned som vedela ze to treba riesit, pretoze su to mimoriadne cistotne zvierata a taketo chovanie je vzdy len nasledok nejakeho stavu. Ked chce mat niekto macky doma a nechce mat chovatelsku stanicu, tak musia byt vsetky kastrovane. To je zaklad vsetkeho. Ludia co nevedia o mackach nic by ich vobec nemali mat.
Odpovedať
@bellita27 nech je pre vás útechou aspoň to, že to aký máte vy smrad pred domom, tak taký smrad majú majitelia v dome. A v takom smrade oni žijú. Majú tam roztoče, chlpy, blchy, krvavavé sople, kakanec v topánke a hlavne všadeprítomný a nevyvetrateľný koncetrovaný smrad. Jaj, tak garáž, tam potom musí byť smrad!
Odpovedať
@jabadaba z toho sa nedá zobrať nič dobré. Roznášajú choroby, a keď narobia kopy do jahôd, môžem ich rovno vyhodiť 🤷
Odpovedať
@roman_x k nam ked niekto cudzi pride domov, tak ani len netusi ze mame macky, kym ich nezbada. Takze to co popisujes je stav katastrofalneho zanedbania zvierat. Ale to uz je ina vec.
Odpovedať
tak to clovek fakt nevie, kade behaju, vsetko moze byt kontaminovane 😄 ale takisto si myslim, ze nie kazda domacnost musi vyslovene smrdiet, nie je to pravidlo, zalezi ako sa o to zviera clovek stara, ako mu cisti a veci podobne. kamaratka ma dve macky a absolutne u nej nic nie je citit.
Odpovedať
@bellita27 Sused mal na záhrade čím ďalej, tým viac mačiek... Zobral vzduchovku a pálil NIE do nich ale vedľa a ver mi že kocúr ani jeden sa neobjavil ako praktizoval často streľbu, potom skús aj plašič na mačky...Sem tam išla aj petarda a mal pokoj... 😉 No a teraz do mňa ochráncovia mačiek.. 😄 😄
Odpovedať
@kreola k tým babkám s 10-20 mačkami, tak tam už ani návštevy nechodia
Odpovedať
@technik007 no muž tiež hovoril, že si požičia vzduchovku na plašenie, ale už by bol ťahaných minimálne na obecný úrad. Tak ich s hulákaním plaší sám. To mám ja z toho infarktové stavy 😁
Odpovedať
@roman_x tak to verim. Zazila som uz veru taky dom, bola som pomahat s odchytom maciek u jednej pani co bola poloblazon a tie macky chudery sa u nej nekontrolovatelne mnozii, robili potrebu kde sa dalo, boli tam aj mrtve... je to hrozne, Taki ludia potrebuju pomoc 😞.
Odpovedať
@nesmiemzabudnut majiteľke nech nosí úlovky, nie k susede loziť 😀
Odpovedať
@kreola Súhlas na 100%...
Odpovedať
@bellita27 u vas by asi pomohol pes. Macky by sa k Vam neodvazili veru. Inac chapem, ze je to zlozity problem, ten sa uprimne neda natrvalo vyriesit. U maciek je to tak, odide jedna, pride druha. a k noseniu ulovkom.. u macky je to prejav naklonnosti. Proste nieco ju k Vam taha.. s tym zrejme nenarobis nic 🙂
Odpovedať
@technik007 vraj aj rozhadzanie psich chlpov po zahrade pomaha.. neviem nemam odskusane 🙂
Odpovedať
Musel by to byť ostrý pes a musel by tam byť stále. Oni by tam už potom nechodili, ale hneď keď by tam nebol, už by to tam po pár dňoch obsadili. Pes je ďalšia starosť. Skúste plašič, existujú aj solárne. @kreola naša mama, stále sa medzi sebou kotia, choré sú, zverolekár sa minule pýtal či je mačka to z ulice, tak bola zanedbaná, nemá to riešenie, psychická porucha, nech si tak žije, ale hrozne to znepríjemňuje život ostatným, celý deň má napr. kuchyni našťaté, nik už ani jesť nechce od nej a návštevy už dávno prestali chodiť
Odpovedať
@roman_x to mi je luto. Oslovte nejake OZ macacie v okoli s prosbou o pomoc, mozno by pomohli s umiestnenim par maciek do inych domacnosti a hlavne vsetky macky u mamky vykastrovat. Tiez musia mat vela zachodov... idealne kazda svoj, ale to sa zrejme neda.... Ach jo nezavidim. Ale musite mamke pomoct vy, ona to sama nezvladne 😞
Odpovedať
@roman_x Neboj nič... Rotwailer je dosť "ostrý" pes, ak nepoznáš túto rasu, je lepšie ho ozaj nepoznať... 🤔
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?