Máme doma ducha - riešili ste podobný problém?

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte, riesili ste niekto tento druh problemu z domom? Vysvatenie nepomaha, ak je tu niekto kto ma skusenost, opisem problem detailnejsie
Odpovedať
Nikola Tesla bol geniálny vizionár, ktorého práca s frekvenciami, vibráciami, rezonanciou a magnetizmom často prekročila hranice čistej vedy a vstúpila do oblasti mystiky a spirituality. Neviem ci poznáte jeho slávny citát – „Ak chceš objaviť tajomstvá vesmíru, mysli v pojmoch energie, frekvencie a vibrácie“ Toto nie je niečo, čo sa dá striktne merať laboratórnymi nástrojmi, ale skôr intuitívne a filozofické presvedčenie, ktoré inšpiruje myšlienky o tom, že všetko v existencii je prepojené vibráciami – od atómov po dušu. Teslove studia bytia a nekonecna bola napr. odrazovym mostikom k dnesnej magnetickej rezonancii a to je nieco co uz dnes viem odmerat. Takze ked niekto laik ako ja alebo ty mily ucastník tejto diskusie apriori zavrhne podstatu vyssieho bytia lebo ju nevie uchopit tak to hraničí s nadutou aroganciou vychadzajucou z vlastnej hluposti ega stylom: "Ja jediny viem pravdu!" Je to v podstate ako sa ignorantsky vyšťať do rohu Sixtinskej kaplnky, lebo ja mám rád moderné umenie typu pop art a nejake čmáranice na strope ma nezauijímajú. 😊
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od betonhero:

Nikola Tesla bol geniálny vizionár, ktorého práca…
@betonhero zdroj toho ze pracoval s mystikou? A nemyslim teraz mimozemstanov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@betonhero zdroj toho ze pracoval s mystikou? A n…
@sousedekovci89 Google: "Tesla pracoval s mystikou" https://www.google.com/url?sa=t&sourc... Ale je pravdepodobne, ze "rozumovych" nic nepresvedci...
Odpovedať
Tesla bol posadnutý číslami 3, 6 a 9, ktoré považoval za „kľúče k vesmíru“. Nie je to o matematickom dôkaze, ale o hlbokom presvedčení, že tieto čísla odrážajú základnú štruktúru energie a vibrácií. Podľa neho vesmír nie je len fyzický, ale aj duchovný – sieť pozitívnych, negatívnych a neutrálnych síl v rovnováhe. Zjednodušene by som vypichol že Číslo 9 podľa teslu je: Brána k osvieteniu a kozmickej energii 9 je najvyššia vibrácia, kde sa všetky čísla „zredukujú“ (napr. 9 × 7 = 63, 6+3=9). Sú to „dvere medzi fyzickým a duchovným svetom“, kde sa dá čerpať „žiariaca energia“ vesmíru. Napríklad, rýchlosť svetla (186 282 míľ/s) sa redukuje na 9. A to je niečo čo už zmerať vieme. Postavte sa pod žiariace slnečné lúče jarného slnka a nechajte svoje molekuly tela vibrovať pod príjmom svetelnej a tepelnej energie a prehrievať vaše telo. To už je niečo čo sa cítiť dá. Tiež nemám rád duchárske bláboly niekedy hraničiace so sektárstvom ale tisíce dokumentov od papyrusu az po práce známych vedcov, fyzikov a filozofov dokazujú podstatu vyššieho bytia. Sám som bol počas svojho života svedkom mnohých udalostí ktoré sa nedajú merať ale ani vysvetlť bežnými nám obmedzenými logickými postupmi naučenými praxou. Chytil som ešte vaše hádky ohľadne frekvencií tak ešte odporúčam Teslovu prácu so Schumannovou rezonanciou (Zem ako obrovský kondenzátor), kde veril, že Zem „spieva“ na frekvenciách, ktoré ovplyvňujú náš mozog. To sa viaže na staroveké znalosti (Védy, Pythagoras), kde vibrácie = božská hudba sfér. Schumanovu rezonanciu Zeme dnes merajú denne rozne ustavy ako napr. Global Coherence Initiative (GCI) / HeartMath Institute, Maďarsko: Nagycenk GO, Japonsko: Moshiri observatory, v Rusku je to min. 6 observatorii Napr Tomsk, Mikhnevo a cuduj sa svete aj na Slovensku v Modra Observatorium.. Takze ak by rezonancie boli len nejaky mytus, nevyhadzovali by sa tazke peniaze na vyskum "duchovna"
Odpovedať

Nikola Tesla bol geniálny vizionár, ktorého práca…
@betonhero Ja len dodam, ze je smutne, ako su niektori "zaseknuti" vo svojom rozume a uplne im unikaju podstatne veci. Ale chapem, ze kazdy ma svoju cestu a svoj vyber. Najvacsie prekvapenie a zmatok bude po "smrti" iba rozumovo-logickeho cloveka, chvilu ani nebude chapat, ze je uz "mrtvy", lebo vnimat bude dalej, jeho dusa moze potom uviaznut priputana k Zemi, k materialnu a svojim presvedceniam, pokial sa vsetkeho nepusti a nespomenie si, kto v skutocnosti je. Potom si mozno spomenie, co tu citala.
Odpovedať

@betonhero zdroj toho ze pracoval s mystikou? A n…
@sousedekovci89 Knihy: My Inventions: The Autobiography of Nikola Tesla (1919, publikované v časopise Electrical Experimenter), Wizard: The Life and Times of Nikola Tesla od Marka J. Seifera (1996) - detailne popisuje tailne analyzuje Teslove "duchovné hľadanie" – vplyv smrti brata (videnia ohňov), komunikácia s holubmi ako s "dušami" a viera v éter ako "živú substanciu". Spája to s východnou mystikou (Vedanta). v Knihe su použité aj záznamy FBI ktoré zabavila tajná služba hneď ako zomrel. Akademická biografia založená na archívnych dokumentoch (vrátane FBI súborov). Recenzovaná v The Washington Post ako "vedec a duchovný hľadač". Túto knihu dostanete aj v Boccatiovej knižnici v Košiciach.
Odpovedať
Profilova fotka

Tesla bol posadnutý číslami 3, 6 a 9, ktoré považ…
@betonhero Je zaujímavé, ako Tesla dokázal prepájať vedu s niečím, čo presahuje bežné chápanie. Nie všetko sa dá vysvetliť číslami či rovnicami, a práve to robí svet zaujímavým ✨
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matusko48:

@betonhero Je zaujímavé, ako Tesla dokázal prepáj…
@matusko48 Presne. Bolo ich veľa z filozofov to bol napr. C. G. Jung. Napr. Freufd bol vysloveny sexualny poloblazon. Teslom a jeho vynalezmi a teoriami je vedecka verejnost dodnes fascinovana viac ako napr. Einsteinom. Pritom aj Einstein priznal existenciu "NIEČOHO" Boha, Zdroja, Vesmíru Denne zmeny Schumanovej rezonancie si mozte vypocut aj ked si naistalujete appku cez PLAY STORE. Mala by to byt prave ta meraná z Tomska.
Odpovedať
Halo halo ono je rozdiel v nieco verit a priamo to aplikovat vo svojom vyskume. Je XY vedcov co veria napr.v Boha ale neod olavaju sa na jeho moc a silu vo svojich vynalezoch ci zisteniach. Tesla bol v prvom rade vystudovany inzinier s brutalnou pamatou postrehom a predstavivostou. To ho priviedlo k vynalezom. Premyslal out of the box ale nie tak ako tu podsuvate. To ze mal svojich osobnych demonov (OCD napriklad) a mnohe tu spenute psychicke speciality (zamilovanie sa do holuba) este neznamena ze to uplatnoval vo svojom vyskume.
Odpovedať
Vazeni mystici, dovolim si vas upozornit na to, ze sa tu sebevstredne povysujete nad tych, ktori sa rozhodli rozmyslat inac ak vy. Co vam dava pravo vyvysovat sa nad tych "zaseknutych v rozume"? Kde je vasa pokora k vedeniu? Kde je vasa pokora a ucta k inym ludom? Toto je ta vasa vyssia inteligencia, ktorou sa ohanate? Len si spokojne mastite jeden druhemu ego, mastite si ho aj samoobsluzne, ale naozaj ste nedospeli k tomu vasmu vyssiemu vedeniu, ako sa nazdavate.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

Vazeni mystici, dovolim si vas upozornit na to, z…
@zita19 Nikto si tu nic nemasiruje. Ze to nedokazes pochopit kvoli vlastnemu obmedzeniu a presvedceniam (programy od malicka na materialno), je tvoja vec. A ze reagujes z ega vidno podla tvojej nervoznej reakcie. Co mi dava "pravo" ukazat (to nie je vyvysovanie sa, len konstatovanie stavu), ze je niekto "zaseknuty" v rozume? To, ze to vidim, ze som uz prekonal fazu cisteho rozumu-logicna a som dalej. To vsak nie je vyvysovanie sa. "Najtragickejsie" na danej veci je to, ze "rozumovy" nechape, ze mu chcem(e) dobre, lebo na to nie je pripraveny a automaticky vsetko uplne odmieta = stale si tvori vlastne obmedzenie. Tak to proste je. Niektori sa spravate ako skrecok, co vyrastal cely zivot zavrety v krabici a nadobudol dojem, ze existuje iba ta krabica a nic ine. Ked k nemu daju ineho skrecka, co mu "povie", ze vonku je iny svet, ten skrecok z krabice tomu neuveri, bude agresivny, lebo zmena postoja vyzaduje namahu a cas a to je nepohodlne. Jednoduchsie je ostat zavrety v krabici a svojich presvedceniach o svete.
Odpovedať

Vazeni mystici, dovolim si vas upozornit na to, z…
@zita19 Citim sa ako trafena husa tak zagagamm a dovolim si reagovat. Som chlap ktorý sa najprv na rekonštrukci rodinného domu rodičov a teraz na vlastnej stavbe oháňa vodováhou, kelňou a laserom. V žiadnom prípade by som si nedovolil sa kategorizovať za mystika ako ste ľud´s otvorenou mysľou a iným názorom nazvali, ale len za človeka prirodzene zvedavého a otvoreného každému názoru. Ale ďakujem za kompliment prijímam. V prvom rade ma zaujíma, či u toho pána zo strany č. 1 jedna ten duch chodí alebo už nie :D Na živobytie si zarábam prácou ktorá je ťažká na psychiku a veľa sa v nej počíta dynamika, koeficienty trenia, rôzne fyzikálne sily a veličiny a kde jedna chyba vo vzorci znamená dosť veľký problém vo výsledku. Na modrú strechu som prišiel relaxovať, pýtať rady ohľadom stavby a pokecať so "svojimi" teda aj s Vami aj keď máte na vec iný názor. Rozhodne Vás neosočujem ani nehovorím, že nemáte pravdu. Nehovorím ani že som na vedomí vyššieho bytia alebo z coho tu ľudí obvinujete a ego si nehoním ani u kolegov "Mystikov" ani samoobslužne. Chcel som len slušne prispieť svojimi 2 haliermi do diskusie.Verím že to tak majú aj iní diskutujúci. Ak sa mi príspevok nepáči tak buď reagujem slušne, alebo nesúhlasim a nereagujem. Ak budem mať náladu poviem Vám potom niekedy jeden vtip.
Odpovedať
Durino - že nedokážeš pripustiť čisto materiálne chápanie je Tvoj problém. Niekto verí čomukoľvek, niekto zdravému rozumu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od starysomar:

Durino - že nedokážeš pripustiť čisto materiálne …
@starysomar Ale ja dokazem pripustit cisto materialne chapanie sveta, len hovorim o tom, ze je to velmi obmedzeny pohlad (ako ten priklad so skreckom v krabici hore), to je vsetko. Neverim "comukolvek", "citam data" (podobne ako to aj napriklad Tesla robil) a fungujem uz proste inak. "Zdravy rozum" - to je ten najvacsi omyl, ktoremu sa veri, lebo je rozsireny. Ano, vramci vedomia 3D to plati, ale existuju aj vyssie urovne vedomia (vnimania) a tam to uz neplati. Z vyssej urovne vnimania je to "obmedzeny rozum". To nie je urazka, ale pohlad z inej perspektivy. Ale rozumiem tomu, ze clovek, ktory sa nedostal "dalej", moze mat s tymito informaciami problem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od durino:

@starysomar Ale ja dokazem pripustit cisto materi…
Stalo by vas vela namahy akceptovat tych materialnych? Nechat nas vybrat si svoju cestu. Preco mate potrebu mysliet si o sebe, ze ste viac ako ti materialni? Aj teraz ste dokazali, ze si to o sebe myslite, pretoze aj jeden aj druhi ste hned seba dali do popredia ako tych lepsich odo mna, od nas.
Odpovedať

Stalo by vas vela namahy akceptovat tych material…
@zita19 To uz je lepsia reakcia. Akceptujem "materialnych" (ako pises, kazdy ma vlastnu cestu), ale preco sa uspokojit s malom, ked k dispozicii je ovela viac? Jedine obmedzenie si robi clovek sam sebe. Preto tu pisem o veciach, ktore mozu pomoct "pripravenym", ze zacnu premyslat o veciach trochu inak, ako doteraz a zacnu sa hladat viac. Ano, je to o tom, ako "hlboko" najdes seba, toto je celozivotny proces. Lebo v tej "hlbke" sa skutocne zacnes nachadzat a pochopis (zacnes tusit), kto v skutocnosti naozaj si. Nie si telo, rozum, myslienky. Si vedomy pozorovatel a tvorca (vedomie vo "forme"). Materialny clovek je proste "zaseknuty" na jednej urovni vnimania a nepripusti nic viac. Ale robi si to sam. Nemyslim si, ze som viac, ako ini, len som trochu dalej.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Len si to myslis.
Odpovedať

Halo halo ono je rozdiel v nieco verit a priamo t…
@sousedekovci89 Mystike ako takej sa nevenujem takze neviem presne dokázať koľko vedátorov dosiahlo reálne výsledky. Ale takto z kešene viem vymenovať ešte troch vedcov okrem Teslu ktorí mali s mystikou keďže ju priamo aplikovali vo svojom výskume merateľné výsledky: Sir Oliver Lodge (fyzik, priekopník rádiovej komunikácie)Integroval spiritizmus (kontakty s médiami, mystické komunikácie s mŕtvymi) do experimentov s elektromagnetizmom – videl "éter" ako mystickú sieť.Bezdrôtová telegrafia (1894): Prvé úspešné prenosy signálu na diaľku, základ rádiotechnológie. Overené patentmi a 2 svet. vojnou "Mystické skúsenosti s mŕtvym synom" (1915) ho inšpirovali k hlbšiemu pochopeniu vĺn – aplikoval to na fyzikálnom základe. 2. Niels Bohr (fyzik, laureát Nobela 1922 za kvantovú teóriu)Používal taoistickú mystiku (yin-yang dualita) na riešenie paradoxov kvantovej mechaniky. Videl ho ako "meditačný nástroj" na harmonizáciu protikladov – čítal Lao-c' a aplikoval to na model atómu - Bohrov model atómu (1913): Vysvetlil spektrá vodíka, predpovedal energické úrovne elektrónov. Overené spektroskopiou – základ modernej chémie a fyziky."Riešenia prichádzajú cez intuíciu, nie len logiku" – mystika mu pomáhala "naladiť sa" na hlbšie vzory prírody, podobne ako meditácia. 3. Srinivasa Ramanujan (matematik, "čarodejník Indie")Dostával božské vízie v snoch (od bohyne Namagiri) – praktizoval hinduistickú mystiku cez modlitby a sny ako zdroj inšpirácie. Transkriboval ich do vzorcovc tkzv. Tisíce teórií: Napr. asymptotické vzorce pre partície čísel z r. 1914, predpovedal čierne diery (Ramanujanove aproximácie). Overené po jeho smrti G. H. Hardyho – dnes v číselnej teórii a fyzike."Vzorce sú dar od Boha" – mystika bola jeho primárna "metoda" na objavy, nie len náhoda; bez nej by nemal tie objemy.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od starysomar:

Len si to myslis.
@starysomar Ked budes "citat data", ako napriklad aj Tesla, pochopis, o com hovorim. Dovtedy je to dalej zbytocne vysvetlovat. Ako pise @betonhero - "Riešenia prichádzajú cez intuíciu, nie len logiku" - toto je pravda, rozum sam o sebe nic "nove" nevymysli, resp. "toci sa" v naucenom. Nove veci prichadzaju cez intuiciu - vyssie vedomie.
Odpovedať

@zita19 To uz je lepsia reakcia. Akceptujem "mate…
@durino moj ty kvitku🙄 Mne je uplne jedno ako to mas ty, kludne si s tym vyssim vedomim zi. Ale nevykladaj tu, ze ja bez neho som nieco menej. Alebo aj inac, nepresviedcaj sam seba, ze si nieco hodnotnejsie ako ja. Lebo v kazdom prispevku to robis,
Odpovedať

@durino moj ty kvitku🙄 Mne je uplne jedno ako to …
@zita19 Silno sa to dotyka tvojho ega, je v rezime boja (o prezitie). Ego je tvrdy oriesok. Ale da sa s tym pracovat. Beries to velmi osobne (tak to robi ego vzdy). Nie je to o tebe, je to o (mozno) novych informaciach aj pre teba ale aj pre inych. Mozes ich kludne ignorovat.
Odpovedať

@starysomar Ked budes "citat data", ako napriklad…
@durino súhlasím s napísaným, lebo aj v práci to mám tak, že cca 60-70 percent mám osvojených zo školy a z poznatkov a z mojej pracovnej praxe, ale práve tých zvyšných 30 percent pracovných riešení ku mne príde cez intuíciu buď doma v pokoji štýlom heuréka momentu pri telke alebo aj v sne a takisto cez obracanie možného a nemožného. Nehovorím že sedím v kancli v s kozou hlavou v ruke v strede pentagramu a vzvývam vesmír védy aj rohatého aby som dosiahol na správny výsledok sily pretrhnutia alebo vypočítal dynamický posun materiálu, ak mi chýbajú dve vstupné veličiny. Ale tu práve nastupuje tá toľko nenávidená intuícia intuícia že možno takto, alebo takto by to šlo..
Odpovedať

@durino súhlasím s napísaným, lebo aj v práci to…
@betonhero Vidis, sam potvrdzujes z praxe, ze intuicia funguje. (Ja ju tiez velmi vyuzivam.) Je to opak pouzivania "rozumu" - logicna. Preto som pisal, ze clovek "rozumovy" je obmedzeny. Ale niekto, kto s tym nema skusenost, moze mat s tym "problem". Intuicia sa pouziva uplne prirodzene, potrebujes najlepsie ticho a samotu, aby neboli v tvojom poli dalsi ludia. "A vypnut rozum." Vtedy dosiahnes najlepsie vysledky.
Odpovedať
Pleties si intuiciu a ludske duchovno s vierou v nadprirodzeno. Okrem ineho.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kurenco:

Ahojte, riesili ste niekto tento druh problemu z …
@kurenco mali sme podobny problem a pomohol nam exorcista.
Odpovedať
V domoch býva tzv. poltergeist, entita zomretého, ktorý je k danému miestu ukotvený, resp. nevie sa od pozemského života odpútať a posunúť sa ďalej.
Odpovedať

@durino súhlasím s napísaným, lebo aj v práci to…
@betonhero myslis si ze aj ten "rozumovy" nemoze mat intuiicu a nemoze najst riesenia mimo svojich vedomych vedomosti? Myslis si, ze ak ju pouzije tak je nutne napojeny na vyssi princip? Kazdy aj ten materialny ma duchovno, uz som vysvetlovala co to je, ale pre istotu zopakujem:: Su to myslienky, spomienky, tuzby, predstavy, city a ano, u niektorch aj viera, ktora je v konecno dosledku tiez len myslienka. Vsetko to je v konenom dosledku len vysledok elektro-chemickych procesov v mozgu. Ak mozog zomrie, tak vsetky tie procesy skoncia a nastupuje rozklad hmoty. Svojej prilezitosti sa chopia bakterie a zacnu pretvarat mrtvu hmotu. Presne tak ako ked spadne list zo stromu. Jeho uloha je naplnena a dokonana, nastupuje proces rozkladu, aby jeho hmota mohla byt pouzita pre ine formy zivota. Ako tu bolo napisane je nieco ine duchovno a nieco ine viera.
Odpovedať

@zita19 Nikto si tu nic nemasiruje. Ze to nedokaz…
@durino dakujem za tvoju starost o moje blaho. O svoje blaho sa postaram sama Toje vyssie prinipy bytia k tomu nepotrebujem. Sie to nikdy nepochopis, ale je to tak. Nie kazdy to potrebuje, mnohi su spokojni aj v krabici materialna,, pretoze aj to materialno moze byt obohaujuce, ale to ty asi nikdy nepochopis
Odpovedať

@betonhero myslis si ze aj ten "rozumovy" nemoze …
@zita19 Samozrejme, ze aj "rozumovy" clovek moze mat intuiciu (nacitanie dat - informacie, pocitu), ale vtedy si neuvedomuje, ze to nema z rozumu, ale napojenia na vyssie vedomie.
Odpovedať

@zita19 Samozrejme, ze aj "rozumovy" clovek moze …
@durino je to tvoja pravda, ale ta nie je univerzalna, chapes?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?