Máme doma ducha - riešili ste podobný problém?

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte, riesili ste niekto tento druh problemu z domom? Vysvatenie nepomaha, ak je tu niekto kto ma skusenost, opisem problem detailnejsie
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od durino:

@bromid Tragedia rozumovej bytosti vnimajucej z d…
@durino pokiaľ len pre seba nič sa nedeje , no ak máš schopnosť odrbkať kopu ľudí amen ako napr. Hitler, už decká v škole sa mu zdravili hajlovaním a niektorí terajší ho napodobňujú, vodca nadosmrti vládu môžme viesť len my a nikto iní
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@durino pokiaľ len pre seba nič sa nedeje , no ak…
@duzu Ak naozaj poznas seba sameho, budes fungovat zo svojho vnutra a bude ta viest tvoje "vyssie Ja". Nebude ta zaujimat "vonkajsi svet" a nejaky vodca, pretoze toho praveho vodcu budes mat priamo v sebe vnutri. A ten ta vedie vzdy spravne, narozdiel od tapajuceho rozumu. Vonkajsi svet sa tvori zvnutra von svojim ladenim sa. Ked je vacsina spolocnosti naladena nizkovibracne-rozumovo a dualitne, vonkajsi svet je potom toho odrazom. Vsetko je o ladeni sa, vsetko je energia, frekvencie, vibracie, rezonancia.
Odpovedať

@duzu Ak naozaj poznas seba sameho, budes fungova…
@durino ale nemôžeš žiť len vo svojom svete, musíš sa prispôsobiť tomu z tvojho okolia, ale systémom najskôr som ja potom dlho nič až potom okolie , spoliehať sa len na seba , lebo odrbkať ťa môže i najlepší "kamarát"
Odpovedať
Profilova fotka

@duzu Ak naozaj poznas seba sameho, budes fungova…
@durino trocha si filozoficky protirečíš? napíšeš: "ludsky rozum je obmedzeny - "viem, ze nic neviem"" A vzípätí píšeš o ladení sa na vyššie frekvencie že ty to vieš ... takže čo ty vlastne vieš? Veríš si moc... Nie si spasiteľ ani výnimočný a nič v skutočnosti nevieš :) Máš zdravotné postenie? Máš pripojenie na internet? zrejme hej ...
Odpovedať

@durino ale nemôžeš žiť len vo svojom svete, musí…
@duzu To je prave "rozumove/ego/separacne" vnimanie - ja a ti druhi. Ja a vonkajsi svet. V podstate vsetko je jedno vedomie. Nemusis sa teda prisposobit vonkajsiemu svetu (do urcitej miery), lebo vies, ako je tvoreny. Ty si tvorca a prisposobis si vonkajsi svet svojim ladenim sa (preladujes sa na inu realitu), ale musi to byt v najvyssom sulade, cize podla vyssieho Ja, nie v sulade tvojho ega. Inak si tvoris karmu- dlh, co budes musiet "splatit". A s tymto ma rozumovy clovek problem, nechce sa vzdat kontroly (lebo ego sa nechce vzdat kontroly) a vsetko chce po svojom. Ak pocuvas svoje vyssie Ja, nikto ta nemoze oklamat.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@durino trocha si filozoficky protirečíš? napíše…
@dexter89 Ano, aj rozum chape svoje limity. Preto filozoficke "viem, ze nic neviem". Ak sa ladis vyssie (uz nepouzivas "rozum/rozmyslanie"), ladis sa na informacny tok. To nie je filozofovanie. Takze v podstate ano - aj "ja nic neviem", nemusim mat "vedomosti v hlave", ja si tie informacie nacitam a posuvam dalej... Uroven vedomosti, ktore si vies takto nacitat koreluje s "vyskou vibracie" jedinca. Pre rozumoveho cloveka to znie mozno divne. Nefunguje to z rozmyslania o niecom. Nie som ziadny spasitel, len bytost, co chce pomoct.
Odpovedať

@duzu To je prave "rozumove/ego/separacne" vniman…
@durino na karmu neverím, tak isto ani na žiadne náboženstvo, verím len sebe len v tomto živote, ostatné je mi ukradnuté, na onom svete už nepotrebuje nikto nič, na jednej bráne som čítal pravdivý výrok aj my sme boli kde ste vy, ale aj vy budete kde sme my, vieš kde bola tá brána, všeobecne
Odpovedať

@durino na karmu neverím, tak isto ani na žiadne…
@duzu V poriadku, kazdy ma slobodnu volu a svoju volbu, kazdy sa ma naucit nieco ine, lebo kazdy je na "svojej" urovni.
Odpovedať
Profilova fotka

@duzu V poriadku, kazdy ma slobodnu volu a svoju …
@durino toto čo si písal o spoločnom jednotnom "vedomí" ma zaujalo kedysi som sa veľmi zaujímal o filozofiu a pošlem ti jeden svoj text... mám ich mnoho, no nemôžem to tu zaspamovať, mám ich kopu ... ide o dilemu ako je možné, že sa "nehmotné" vedomie prejavuje v hmote: Ak teda zoberieme v úvahu hmotný aspekt vesmíru, z ktorého sa vyvinuli jednoznačne naše telá a následne teda aj mozog, potom sme obklopení hmotným svetom a vesmírom, ktorému zjavne chýbajú tie vlastnosti, ktoré sa z neho museli vyvinúť – teda vedomie samotné. Dnes považujeme okolitý vesmír za chladný a nehostinný priestor. Planéty, hviezdy a rôzne objekty považujeme za hmotné, fyzikálne objekty, ktoré sa „vznášajú“ v hlbinách vesmíru. Na kameň úrazu narazíme, ak práve tieto prvky, ktoré nás obklopujú a nachádzajú sa všade naokolo na našej Zemi aj vo vesmíre, v podstate dali vzniknúť naším telám a následne aj vedomiu. Považujeme myseľ, vedomie a zmysel za výlučne ľudské javy, tak potom my ľudia, vedomé, mysliace a cítiace bytosti sa nachádzame vo Vesmíre, ktorému chýbajú práve tie vlastnosti, ktoré máme. Stávame sa tak cudzinci vo svete, do ktorého sme sa narodili. Naše odcudzenie od prírody otvára cestu ku vykorisťovaniu všetkého druhu Tento problém si uvedomovalo množstvo filozofov. Ak považujeme planéty a hviezdy len za hmotné objekty, kameňov vznášajúce sa v hlbinách vesmíru, ak považujeme našu Zem len za „mŕtvu“ masu hŕbu kameňov, potom v podstate svojim spôsobom zapierame aj svoju existenciu. Ako písal Fridrich Nietzsche: „Dokiaľ budete hviezdy pokladať len ako „niečo čo je nad vami“ stále Vám bude chýbať časť poznania.“
Odpovedať
Profilova fotka

@duzu To je prave "rozumove/ego/separacne" vniman…
@durino všetko je jedno vedomie, to neni nič nové: "V staroindických upanišádach sa píše: Tat tvam asi – „Ty si to“, alebo „Boh si Ty.“ Individuálne vedomie s ktorým sa stotožňuje naše ego je hrubo „zapuzdrené v pokožke“, teda v tele, no je to iba ilúzia – namarúpa. Naša skutočná podstata je kozmická tvoriaca energia, pričom individuálne vedomie – átman, je prestúpená univerzálnym „božským“ vedomím – brahman, pričom obidve sú to isté. Tak ako mračno v sebe obsahuje kvapky – individuality, no všetky kvapky sú spojené s mračnom. Základné krédo jógy zvanej Siddha znie v rôznych obmenách: „Boh sídli v tebe, ako aj ty.“ V budhistických textoch sa tiež nachádza: „Pozri sa do svojho vnútra, ty si Budha.“ Jedným z hlavných pilierov budhizmu je tiež pojem – anattá – „nie ja“, čo môžeme prirovnať k tomu, keď Ježiš povedal: „Zapri sám seba.“ V konfuciánskej tradícií sa hovorí: „Nebo, Zem a človek sú jedno telo.“ Veľký židovský mudrc, kabalista Abrahám Abulafia hlásal: „On a My jedno sme.“ Mohamed zasa hovorí: „Kto pozná seba, pozná svojho Pána.“ Veľký sufíjsky učenec, básnik a mučeník Mansúr Al Halládž napísal: „Videl som pána okom svojho srdca. Povedal som kto si? On odpovedal: Ty.“ Neskôr bol Al Halládž odsúdený za rúhanie. Odsekli mu ruky a nohy a vystavili ho, pričom zomrel nasledujúci deň s úsmevom na tvári. Všetko za svoj výrok: „Ja som pravda – Boh, pravá skutočnosť.“ Keď sa Ježiša farizejovia opýtali Kedy príde Božie kráľovstvo odpovedal im: „Kráľovstvo Božie neprichádza tak, aby ste ho mohli pozorovať. Ani sa nedá povedať: Hľa tu je, alebo tam je! Lebo kráľovstvo Božie je medzi vami!“
Odpovedať

@durino všetko je jedno vedomie, to neni nič nové…
@dexter89 Vidis, nic z toho, co si pisal, som "nestudoval" (okrem Biblie) a hovorim "rovnako", alebo podobne. To "nie ja" z Budhizmu bude to, ze ked mas vyssiu vibraciu, uz sa necitis ako "niekto", nemas uz "ego osobnost" (resp. mas ju minimalnu a neovlada ta), ale citis sa ako nikto - "nie ja". A co Jezis povedal "zapri sam seba" znamena, ze sa mas "vzdat" svojho ega (nizsieho ja), svojej kontroly nad vsetkym. A odovzdat sa Bohu (vyssiemu Ja). Ale musi to byt uprimne, nie len akoze. Potom ta bude postupne viest vyssie Ja...
Odpovedať
Profilova fotka

@dexter89 Vidis, nic z toho, co si pisal, som "ne…
@durino rozumiem, mnohí svätci alebo aspoň blahoslovení by spĺňali tieto atribúty. Napr. biskup Gojdič, ktorý zachraňoval Židov, často hovoril že Boh je v podstate číra láska a najviac treba ochraňovať tých najslabších v spoločnosti... neskôr ho komunisti zavreli a umučili na smrť v base... No on aj na smrteľnej posteli cítil len číru lásku... paradoxne aj voči svojim trýzniteľom... Keď sa ho opýtali kto mu ublížil, že po tom všetkom sa neskôr s dotyčnými porátajú on odvetil, že jemu nikto neublížil... Toto človek, tkroý je v zmysle racionálnom pri zmysloch, nedá z vlastnej sily... Veriaci mi tvrdia, že to už nebol biskup Gojdič, ale hovorila cez neho vyššia bytosť, prípadne duch svätý alebo ako to veriaci nazývajú...
Odpovedať

@bromid Tragedia rozumovej bytosti vnimajucej z d…
@durino aj ty si len myslis, ze vies. Tak ako kazdy iny. Nie si nicim vynimocny. To len si myslis, ze vies o niecom o com ini ani nepotrebuju rozmyslat. Ale ak si spokojny vo svojom mikrosvete "vedenia o niecom" tak tam kludne ostan, ale nepresadzuj to ako jedine spravne. Moze to byt sice spravne, ale iba pre teba. Hlavne to nikomu nevnucuj. Nic tym nedosiahnes, a urcite nikoho nepresvedcis.
Odpovedať

@durino trocha si filozoficky protirečíš? napíše…
@duzu uz vieme, Durino je taky transmitter, cez ktory informacie len prechadzaju. Odkial a kam netusime, ale on veri, ze vo funkcii transmittera je nadmieru vynimocny a my jeho vynimocnost nikdy svojim rozumm nepojmeme 🙄
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@duzu uz vieme, Durino je taky transmitter, cez k…
@zita19 Presne si trafila "klinec po hlavicke". Prijimac a vysielac. Mozno aj tvoja dusa si spomenula, ale tvoje ego sa nechce pustit kontroly a bojuje, co je u cloveka uplne bezne, preto taka reakcia... Nikomu nic nevnucujem, kazdy ma slobodnu volbu, hladajucim (sameho seba) mozno pomozem...
Odpovedať

@zita19 Presne si trafila "klinec po hlavicke". P…
@durino ja som so svojim egom nadmieru spokojna, doteraz mi sluzilo dobre, dufam, ze tak bude aj nadalej. Nic ine ti neprajem aby si aj ty bol taky spokojny ako ja, lebo to, ze stale nieco hladas vypoveda o tvojem vnutornom nepokoji a pocite nenaplnenia
Odpovedať
Článok sa načítava...

@emilia25 niektorí ľudia si k sebe sadnú tak máš…
@duzu aj takto sa to da vysvetlit.Ale keby si to citil na vlastnej kozi,tak by si si to vysvetlil rovnako o energii.Lebo energeticki upiri naozaj existuju.
Odpovedať

@durino ja som so svojim egom nadmieru spokojna, …
@zita19 Ked si vysokovibracna bytost, uz nic "vonku" nehladas, lebo si sa nasla. Ale stale sa posuvas dalej v sebapoznavani. Nemas uz strach, ani vnutorny nepokoj, nikto ta nemoze ovladat. Prave naopak, mas bozsky klud a pokoj, ktory sa v "nizsej vibracii" neda dosiahnut. A z tohoto stavu tvoris, pomahas. Vsetko dobre prajem, nech si spokojna, kazdy ma vlastnu cestu...
Odpovedať

@zita19 Ked si vysokovibracna bytost, uz nic "von…
@durino technicka otazka (vies ja som pragmatik): Kolko Hz ma ta tvoja frekvencia?
Odpovedať

@durino technicka otazka (vies ja som pragmatik):…
@zita19 435 Hz
Odpovedať
Profilova fotka

@durino aj ty si len myslis, ze vies. Tak ako kaz…
@zita19 prečo máš potrebu sa v tom rýpať? :) Nikto ťa predsa v nič nepresvedčuje durino nastolil filozoficko-existencionálnu otázku, žiadna ideológia ani teoólógia z toho netiahne ...
Odpovedať

@zita19 prečo máš potrebu sa v tom rýpať? :) Nikt…
@dexter89 kebyze nastolil. On to tu pernamentne opakovane pretlaca stylom nicomu nerozumiete lebo nevibrujete. Potom povie ze dosiahol uz level vysokovibracna bytost som zvedavy na frekvenciu 😄 Uprava: @petersd pobavil 435 Hz to znamenalo ze ho pocut aj ked je ticho 😂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@zita19 435 Hz
@petersd - 😁
Odpovedať

@zita19 prečo máš potrebu sa v tom rýpať? :) Nikt…
@dexter89 nastolil? To fakt necitas to ako dehonestujuco sa vyjadruje o ludoch, ktori nie su "na jeho taktovacej frekvencii"? Ty necitas ako opovrhujuco pise o ich "mentalnej vybave"? Ja to jeho povysovanie nad tych, ktori v tie jeho bludy neveria a pouzivaju na rozmyslanie obsah mozgovne s patricnou logikou a hladanim faktom vidim v takmer kazdej jeho vete. Takze nie, nenastolil. On sa tu doslova predvadza ako on je nieco viac ako ten zvysok, tak preco sa ho nepytat na to co ma zaujima (napriklad ta frekvencia, exaktna otazka na ktoru sa da exaktne odpovedat)
Odpovedať

@pariam27652 aké odborné rady, aký obor sa k tomu…
@duzu Obor je rozprávkový obrovský tvor. Študuje sa nejaký odbor - tu by sa zišli tie, ktoré súvisia so stavbou domu.
Odpovedať
Ty vole, klub jehovistov 😜
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@dexter89 kebyze nastolil. On to tu pernamentne o…
@sousedekovci89 @zita19 Reagujes presne z rozumu, a este agresivne, tvoje ego pracuje... Nikoho nedehonestujem, len popisujem stav, ako to vidim. Konkretnu frekvenciu ti nepoviem, lebo sa to neustale priebezne meni, to proste citis, ako si naladeny. Asi poznas rozdiel medzi tym, ked sa bojis, alebo mas radost. Ak nepoznas, tak ti to nevysvetlim... Aby sa ukludnili emocie, tak som nasiel jeden clanok, kde to autor celkom pekne vysvetluje: https://blog.hromnik.com/2016/06/22/v...
Odpovedať
@durino cize nic exaktne len ciste blaboly 😂 a to ti pisem ako veriaci clovek- krestan. a Hare Krišna v odkaze, nič viac mi netreba 😄
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@durino cize nic exaktne len ciste blaboly 😂 a to…
@sousedekovci89 Tu Hare Krisnu kludne vynechaj, nejde o to a citaj cely text, je to tam krasne vysvetlene. Ale je tam aj napisane, ze malokto to pochopi... Co vidim, ze je tak...
Odpovedať

@sousedekovci89 Tu Hare Krisnu kludne vynechaj, n…
@durino vibracia je meratelna velicina. Ak nieco vibruje, je to meratelne. A dalsia vec, ako vibruje mrtve telo? Kamen? Vedel som ze som tieto vibracne gulase uz niekde pocul teraz si mi ro pripomenul ze kde. V byvalej praci som mal okna do Kamenneho namestia v BA, tam harekrisnaci pravidelne vyhravali. Kedze mi to nedalo a som tvor dost zvedavy, dost som si o tom vtedy nacital. No je to uz viac ako 7 rokov co tam nie som tak som na to uplne zabudol 😀
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?