Máme doma ducha - riešili ste podobný problém?

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte, riesili ste niekto tento druh problemu z domom? Vysvatenie nepomaha, ak je tu niekto kto ma skusenost, opisem problem detailnejsie
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marcel714:

@zita19 Neveriaci človek neexistuje.Kazdy v niečo…
@marcel714 ja verim v dobro v cloveku, to som tu uz napisala. Ale nie je to viera v nejaku vyssiu inteligenciu, bozstvo, boha takeho alebo onakeho, sily z nejakej inej dimenie alebo co ja viem v co, co sa tu spominalo. Lebo dobro (aj zlo) v cloveku je z jeho fyzickeho a smrtelneho mozgu, cele duchovno v mojom ponimani je iba a len v ludskom mozgu a po smrti zanika.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@marcel714 ja verim v dobro v cloveku, to som tu …
@zita19 Ak by som chcel čisto teoreticky vŕtať,tak polozim jednu otázku 😀
Odpovedať

@zita19 Ak by som chcel čisto teoreticky vŕtať,ta…
@marcel714 vsak poloz, pri najhorsom ostane nezodpovedana, v lepsom pripade budes nespokojny s odpovedou.
Odpovedať

@marcel714 vsak poloz, pri najhorsom ostane nezod…
@zita19 To ze pravdepodobne neveríš,ze človek má niečo viac ako len fyzické telo som pochopil,ale kľudne budem oponovať,lebo je vedecky dokázané a dokonca zdokumentované (fotografiami) ze človek má niečo astralne nazvyme to dusou. Čiže otázka znie: Žijeme hmotne? Mame fyzické telo? Nie je všetko co cítime (ci už fyzicky alebo mentalne) absolútne dokonalá predstava naseho vyššieho ja? Program sa skladá tiež len z nul a jednotiek a dokáže veľké veci (nepotrebuje byt zhmotneny).
Odpovedať

@durino tak bud sam za seba. Ja budem sama za seb…
@zita19 Takže dnes si už len krásna.... Óoóóó´, Bože, ako, rád by som Ťa len stretol... Nevadí, že si už mimo 144 000 .... Košice nie sú až tak ďaleko 😅🤣🤣
Odpovedať

@zita19 To ze pravdepodobne neveríš,ze človek má …
@marcel714 ja verim, ze vsetko sa deje vo fyzickom tele, kym bezia vsetky procesy. Ked skoncia procesy, konci aj dusevno, aj ked pri mozgovej smrti skoci dusevno napriek tomu, ze fyzicka schranka este existuje. Proste skonci HW skonci aj SW. HW a SW su na sebe zavisle, ale SW bez HW existovat nemoze.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dzonyby:

@pochabel čo to boli za otázky?
@dzonyby Napríklad aký zmysel má existencia života na obmedzenom mieste, v obmedzenom možnom priestore pre život v tak obrovskom voľnom priestore ako je slnečná sústava (preto len naša sústava, lebo je takmer isté, že je život len na Zemi)? Prečo obmedzovať rozšírenie života len na určité miesto, ktoré spĺňa konkrétne požiadavky (napríklad atmosféra Zeme, v istej výške už nie je život možný, síce prežijú mikroorganizmy, ale v stave hybernácie)? Aký zmysel má také množstvo chemických prvkov, keď niektorých z nich je len zanedbateľné množstvo a pre život (napríklad život ako taký na Zemi) ako taký sú buď nepodstatné alebo zanedbateľné, či dokonca škodlivé. Prečo je život ako taký obmedzený potrebou dopĺňať energiu (jedlo, voda, kyslík, ...), starnutím a smrťou, bolesťou, citlivosťou na nepriaznivé podmienky pre svoj vlastný život? A nejaké ďalšie otázky. Ale presne toto ma utvrdzuje v tom, že život proste vznikol lebo mohol a prispôsobuje sa svojmu okoliu. V súvisloti aj s v tejto diskusii zavrhnutou evolúciou. Nepríde mi to ako dielo vyššej inteligentnej entity, vedomia, energie. Navyše si myslím, že svet (celkovo priestor ako taký) nemal počiatok a ani koniec. Nie je dôvod si to myslieť (z môjho uhla pohľadu). Predsalen, ak by to bolo tak, ako tu ktosi tvrdil, že sa len potrebujeme vyvinúť na "vyššiu úroveň bytia", načo toto vyvíjanie sa. Načo hmotné telo a zmena na inú formu existencie (dajme tomu duša)? Je to zbytočne zložité. Ak môžem, napíšem svoj názor na vieru ako takú. Je to ako psychológia. Na konkrétne otázky je univerzálna odpoveď. Ale ľudia chcú proste vedieť. Odhalili "tajomstvo" hmoty - (napr. Oppenheimr a jeho kolegovia), odhalili tajomstvo chemických procesov, vlastnosti chemických prvkov, fyzikálne deje. Proste je to všetko zbytočne zložité na to, aby to bolo všetko (svet ako taký) uvedomelým dielom.
Odpovedať
Vedomie má kvantový charakter, smrťou nezaniká. Dnes už vieme čo sa deje po smrti a ako to celé prebieha a čo je zmyslom našej existencii. Tieto informácie nie sú ľahko dostupné. Ja len dodám, že retrospektíva svojho života pre vyznavačov hmotného Sveta bude šokom a tí mávajú najväčší problém týmto prejsť. Nemám záujem tu dostať za to spřšku zosmiešnení, zhovadení a nálepiek. Naša spoločnosť nevie diskutovať. Nech si to každý zažije a prežije sám. Tak ako sa hovorí - v smrti je každý sám!
Odpovedať

@zita19 To ze pravdepodobne neveríš,ze človek má …
@marcel714 Lenže program bez "nosiča" toho programu neexistuje. Neviem už kto to bol, ale povedal, že hmota je len prejav energie. Ťažko povedať ako "ďaleko" je možné deliť hmotu. Lepšie povedané, ktoré častice sa dajú ešte deliť a ktoré sú už nedeliteľné. Čiže, či je hmota naozaj len prejavom energie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pochabel:

@marcel714 Lenže program bez "nosiča" toho progra…
@pochabel Ved toto.
Odpovedať

@marcel714 ja verim, ze vsetko sa deje vo fyzicko…
@zita19 SW nezaniká aj keď sa HW pokazí.Staci vymenit HW a presne ten istý SW funguje ďalej.
Odpovedať
"Neveriaci človek neexistuje. Kazdy v niečo veri." - iste, niekto v zdravý rozum, niekto v duchov.
Odpovedať

@zita19 SW nezaniká aj keď sa HW pokazí.Staci vym…
@marcel714 ano, to mas pravdu, ale zas sa nerob, ze nechapes co som chcela povedat.
Odpovedať

@marcel714 ano, to mas pravdu, ale zas sa nerob, …
@zita19 Ja ta chápem a chápeš aj ty mňa?
Odpovedať

@dzonyby Napríklad aký zmysel má existencia život…
@pochabel ale na to sa celkom da odpovedat, ze napr. "experiment"... Tam obmedzis prostredie, pouzijes mechanizmy aby v pripade poruchy experiment sam skoncil... podla toho co skumas obmedzujes a dotvaras podmienky... atd... Nevravim, ze tomu verim, mam k tomu taky agnosticky pristup, proste neviem, nemam fakticke protiargumenty, tak hypotezu nezatracujem... Ale nerozumiem jednej veci, ze rychlost svetla je konstanta... nechapem ako je to mozne, ze v neobmedzenom svete, od nekonecna po nekonecno, moze existovat konecna rychlost, ze aj ked to svetlo urychlim a vysvietim ho z niecoho extremne rychleho, aj tak bude svietit svojou konstantnou rychlostou a nie viac...
Odpovedať

@marcel714 Lenže program bez "nosiča" toho progra…
@pochabel Ano, hmota je energia. Vsetko je energia v pohybe (vibracii). Stupen vibracii tvojho vedomia a tela urcuje, aky mas zazitok. Ked vibrujes (ladis sa) na nizke urovne - strach, hnev, zazivas nizsie reality. Ked sa ladis na vysoke urovne - lasku, radost, vdacnost, zazivas vyssie reality. Si majster ladic a podla toho, ako sa ladis, co vysielas, to prijimas spat. Zmyslom zivota je najst sameho seba, kto v skutocnosti si a robit to najlepsie, co v danom momente vies a tym podporovat celok, ktoreho si sucastou. Pritom prekonavat vyzvy a ucit sa. Zladit sa so zamerom svojej duse, tvoja dusa vie, co je tvoje poslanie. Na to potrebujes pokoj a ticho - meditaciu (na nic nemysliet).
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od minoo:

@pochabel ale na to sa celkom da odpovedat, ze na…
@minoo To s tým svetlom ma tiež napadlo. Ale čo viem, tak svetlo existuje len v pohybe. Dá sa síce spomaliť gravitáciou či prechodom iným prostredím ako vákuom, prípadne ovplyvniť jeho smer odrazom či gravitáciou, ale neviem, či sa dá zastaviť. Asi nie, keďže vo svojej podstate je stále v pohybe. Ale tá jeho konštantná rýchlosť možno súvisí s tým, že svetlo je, podľa nejakej teórie (možno je to už aj dokázané, to fakt neviem) ako častica tak aj vlna. A možno tá jeho vlnová podstata mu udáva konštantnú rýchlosť (ale to je moja domnienka). Ale osobne si nemyslím, že by to bola konečná rýchlosť vo vesmíre. Čiže nemyslím si, že by nebolo možné ju prekročiť pri určitom technologickom pokroku. Čo som čítal, tak by vraj bolo potrebné takmer nekonečné množstvo energie na to, aby sme častici udelili rýchlosť svetla. Lenže ak je možné udeliť fotónu rýschlosť takú akú má (či už Slnko, baterka, ledka), prečo by nebolo možné túto rýchlosť pri nejakom technologickom pokroku udeliť aj inej častici ako fotónu? Ale ak východzím stavom fotónu je rýchlosť svetla, čo by sa stalo, ak by sme ho spomalili na nulovú rýchlosť (napr. čierna diera) a zrazu (skokovo) by sme prestali pôsobiť touto gravitáciou? Ostane fotón na mieste v priestore? Alebo ešte by ma zaujímalo, keďže na svetlo pôsobí gravitácia, dokonca aj Jupiter dokáže zakryviť dráhu svetla, či toto zakryvenie tejto dráhy neudelí vyššiu rýchlosť fotónu. Prípadne ak by svetelný lúč, alebo keď aj len jeden fotón preletel okolo čiernej diery v dostatočnej vzdialenosti na to aby ho nepohltila jeho gravitácia, či by ho jej gravitácia dokázala urýchliť? Podobne ako využívajú naše sondy príťažlivosť planét na svoje urýchlenie (napr. Parker Solar Probe - ak som to dobre počítal, tak preletmi okolo Slnka a Venuše dosiahla rýchlosť, ktorou by za pol hodiny bola od Zeme na Mesiaci , pritom Apollo 11 to dalo tuším za niečo vyše 3 dni, ale nie som si istý, či som to dobre počítal). Za ďalšie, ako by sme takéto urýchlenie svetla zistili? Keďže by kvôli gravitácii, ktorá by urýchlila tento fotón, bola aj dráha tohto fotónu (prípadne obraz hviezdy, z ktorej by bolo toto svetlo ovplyvnené) skreslená pre pozorovateľa? Alebo lepšie povedané, bola by zmenená.
Odpovedať

@marcel714 ja verim, ze vsetko sa deje vo fyzicko…
@zita19 áno tak ako píšeš funguje PC, lenže človek s telom a dušou tak nefunguje. Ja viem ze keď sa na to divas analogicky s PC, tak je to to ťažko pochopiť, lenže to ja pokladám za obmedzený názor. Duchovno ma nekonečné možnosti, naozaj existuje, či už vo forme dobra alebo zla. Dokonca vedci odvážili hmotnosť človeka pred smrťou a tesne po smrti a zistili ze telo váži menej, čo sa pripisuje tomu ze duša človeka naozaj odišla na druhý svet. Je veka dôkazov a príkladov zo sveta a života ze tieto všetky veci co sa týka vieri a duchovna sú reálne. Študuj bibliu, klikaj pojmy na internet, hľadaj info a zmeníš pohľad na všetko. Náhoda neexistuje, všetko je Božia vôľa.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od st89:

@zita19 áno tak ako píšeš funguje PC, lenže člove…
@st89 O tom vážení tela pred a posmrti viem. Nie je duša náhodou nehmotná? Ak by naozaj to váženie dokazovalo opúšťanie tela dušou, musela by mať duša podstatu hmoty. Takže teraz by bolo dobré zistiť aká forma hmoty to je. Duša (alebo podvedomie či tvoje "ja") by musela mať chemické zloženie. Inak si neviem vysvetliť reakciu váhy (prípadne iného prístroja ktorým zmerali rozdiel hmotnosti pred a po smrti tela). Práve tento experiment ma veľmi nepresvedčil. Je to ako s turínskym plátnom. Ak by toto plátno bolo na akomkoľvek človeku, musela by byť tvár na tom plátne deformovaná. Alebo by musela mať osoba, ktorá ho mala na sebe, naozaj veľmi úzku hlavu (keď premietneš 3D obraz - skutočný tvar ľudskej tváre, hlavne obrysy, do 2D, nedostaneš skutočný tvar obrysov tváre človeka, práve z dôvodu, že by plátno ležalo na tvári uhnuté od nosa a od čela smerom dolu, k ušiam napríklad, to môžeš vyskúšať aj doma sám, natri si boky tváre a tvár niečím a otlač na bielu handru - nikdy nedostaneš v 2D - obraz na bielej handre, tvar tváre ako v 3D - tvoja tvár). Alebo by muselo plátno byť napnuté, neprehnúť sa na celú tvár ale v tom prípade neviem ako by sa mohla celá tvár otlačiť na plátno.
Odpovedať

@minoo To s tým svetlom ma tiež napadlo. Ale čo v…
@pochabel praveze to svetlo ma mat tu rychlost "c" aj medzi roznymi vstaznymi sustavami. Pozorovatel moze byt hocikde, stale to bude "c", takze urychlit sa neda a nvm teda, ze preco...
Odpovedať

@pochabel praveze to svetlo ma mat tu rychlost "c…
@minoo Nie som si istý, či sa náhodou nepodarilo svetlo urýchliť akýmsi experimentom. Ale či sa to naozaj podarilo, fakt netuším. Pred pár rokmi som to kdesi zachytil. Ale ak je "c" konštanta, nemalo by sa dať ani spomaliť (napríklad gravitáciou čiernej diery). Či? Dokonca aj pri spúšťaní jadrového reaktora (nastáva tam tuším čerenkovov efekt) sa svetlo spomalí, myslím, že kvôli tomu, že sa fotóny zrážajú s akýmisi časticami, ale to na 100% neviem. A konštanta by mala byť nemenná. Ak by ale nebolo možné ho urýchliť, bude to asi tou čiastočne časticovou a čiastočne vlnovou podstatou svetla. Pretože tuším, že práve vlnenie je závislé na prostredí, alebo na tom, z akého zdroja tieto vlny vychádzajú. Ak teda zase beriem do úvahy gravitačné vlny napríklad. Tie sú asi závislé na hmotnosti daného telesa, ktoré tieto gravitačné vlny vytvárajú (rôzna príťažlivosť rôznych telies). Ale nemám zase o tom veľa informácií. Len čo som tak zachytil. Či to tak naozaj je, to neviem.
Odpovedať
Ci pána... A ja som si doteraz naivne myslel, že diskutéri na MS rozumejú len krompáču, lopate, betónu, miešačke,... a oni, kukaj, sa veľmi dobre orientujú aj v kvantovej fyzike, či nebodaj teóriách relativity. Ba nielen v teóriách - vedia to aj prakticky popísať a teraz som už presvedčený, že niektorí majú v garážach postavené urýchľovače, kde to testujú. Súčiastky z Aliexpresuu,.... V CERNe musia blednúť závisťou... 🙃 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

Ci pána... A ja som si doteraz naivne myslel, že …
@petersd 🤣🤣🤣 Ďakujem za kompliment a vieru v moje vedomosti, ale o kvantovej fyzike a teórii relativity viem veľké ... . Ale zaujímajú ma tieto veci. Rád si zisťujem čo, ako a prečo funguje. Prečo sa to a to správa tak a tak. Je to proste odjakživa téma, ktorá ma zaujíma.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

Ci pána... A ja som si doteraz naivne myslel, že …
@petersd Inak s tým urýchľovačom v garáži to nie je zlý nápad. Len neviem aký istič a elektroinštaláciu by som musel použiť. A či by mi to distribučka schválila. Len aby som nedopadol ako Anatolij Bugorski (či ako sa to volal). Predsalen, človek je zvedavý tvor a chcel yb som vidieť, čo sa deje v urýchľovači. 🤣
Odpovedať

@minoo Nie som si istý, či sa náhodou nepodarilo …
@pochabel ja hovorim o rychlosti svetla vo vakuu. Materialy maju svoj index lomu a svetlo sa v nich siri pomalsie... napr. aj el. mag. vlny idu pomalsie kablom ako vakuom... Ale ked nebudeme riesit veci, ktore presne nevieme, tak jednoducha vec je, ze leti vesmirna lod okolo mesiaca rychlostou 1000 km/s, ja sedim na mesiaci a kukam na nu, lod vystreli laser a normalne by ten laser mal voci lodi ist rychlostou "c" a voci mne rychlostou c + 1000km/s. Lenze on aj voci mne ide len rychlostou "c" a to nechapem preco... "The speed of light is the same for all observers, no matter their relative velocity. It is the upper limit for the speed at which information, matter, or energy can travel through space." - wiki
Odpovedať

@pochabel ja hovorim o rychlosti svetla vo vakuu.…
@minoo Viem presne o čom hovoríš. Pretože toto mi tiež nedávalo zmysel a neviem prečo to tak je. Jedine ma fakt napadajú tie vlny. Tamto som dal zlý príklad s tým prechodom iným prostredím. Len by som rád vedel, či ten experiment, pri ktorom sa im údajne podarilo urýchliť svetlo, mal naozaj takýto výsledok, alebo či bol vôbec realizovaný. Teoreticky je možné, že vyrobili materiál, alebo prostredie, kde je tá rýchlosť proste vyššia, bez dodávania energie fotónom. Keďže je základným stavom fotónu pohyb a nie zotrvanie na jednom mieste v priestore. Síce, je pravda, že svetlo je elektromagnetické žiarenie, resp. je to jeho viditeľná zložka. Asi by som si mal niečo o tom naštudovať. Lenže to by som musel asi riešiť naozaj aj tú kvantovú fyziku. A to je na môj mozog naozaj veľa. 🤣 Ale tiež mi práve táto vlastnosť svetla "nedáva spávať".
Odpovedať

@pochabel ja hovorim o rychlosti svetla vo vakuu.…
@minoo Teraz ma tak napadlo, že voči tej lodi by muselo mať svetlo rýchlosť "c"-1000km/s, ak má voči tebe ako pozorovateľovi rýchlosť "c". Vzhľadom k rýchlosti šírenia vo vákuu. Ale v prípade, že by sa loď od teba vzďalovala, tak by muselo mať to svetlo rýchlosť voči tebe to "c", ale voči lodi by to muselo byť "c"+1000km/s. Keďže loď sa od daného bodu vzďaluje a svetlo by malo práve to "c" voči tomu bodu, v ktorom by loď ten lúč vyslala. Pretože je nepravdepodobné, aby svetlo malo práve to "c" ako voči pevnému bodu v priestore, tak zároveň aj voči samotnému zdroju toho svetla, keď by bol ten zdroj v pohybe. Pretože by to muselo znamenať, že daný fotón (nosič informácie - viditeľné svetlo), ktorý by sa v danom čase nachádzal v určitom bode svojej dráhy by musel byť zároveň aj v inom bode danej dráhy práve v ten moment. Čo mi príde už fakt takmer nemožné.
Odpovedať

@zita19 Ja ta chápem a chápeš aj ty mňa?
@marcel714 neboj sa, chapem. A zaroven akceptujem, ze to je tvoj nazor a aj ked jepodla mna nespravny, nebudem ta presviedcat o opaku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od st89:

@zita19 áno tak ako píšeš funguje PC, lenže člove…
@st89 Bibliliu som preciala (neuveris aj Koran a niektorych dalsich nabozenstvach mam celkom dost nacitane), ale nemam porebu sa nou riadit a ani ju hlbsie studovat. Ano, podla teba som obedzena, ale som s tym stotoznena, nemusis mi uz davat ziadne rady, lebo tvoje rady mne osobne pridu uplne od veci. a nemaju pre mna ziaden prinos Ja ta o nicom nepresviedcam, ja ti tu pisem IBA a LEN co si o veci myslim. Mozes si to precitat, mozes sa nad tym pocudovat, rovnako ako sa cudujem ja nad tym co pises ty, ale tym to ma pre teba skoncit. Dovol mi zit tak ako som sa rozhodla ja. Ci mas nejaky zavazny problem tolerovat nazory inych? Ak ano, tak potom je chyba v tebe, nie vo mne.
Odpovedať

@minoo Teraz ma tak napadlo, že voči tej lodi by …
@pochabel staci si pozriet problematiku vstaznych sustav, to je jednoduche... Stojis... Ide proti tebe auto 100km/h... ma zbran, ktora striela gulku 1000km/h a vystreli, gulka poleti oproti autu 1000km/h a oproti tebe 1100km/h... Vsetko vo vakuu... Ale svetlo nie, to ide c oproti tebe aj oproti autu, voci vsetkym stale len c
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?